2016. 08. 27
Annak idején Farkas Teri néni volt az egyetlen bába a faluban. De nem ám vasorrú, mint a népmesében, hanem öreg tudósasszony, akinek a kezében majd a fél falu apraja-nagyja sírt fel, miután világra segítette, de tudta a fák, bokrok s rétek adta orvosság titkait is. A faluban becsülték, mert nemcsak nyugodt, hanem határozott is volt, s ha kellett, rögvest orvosolta a természet apró tévedéseit is; ha túl korán küldte világra a kis ártatlant, vagy torz hibát vétett, ezeket is feledtette a család könyörgésére. Az ilyen eltévedt angyalkát is szentelt földbe temették, mert Teri néni megkeresztelte őket. Nem volt gond, mert a házaknál a szenteltvíz kéznél volt. Tudta a szükségkeresztelés módját, mert a plébános úr régen kioktatta, és arra is, hogy tartsa be a bábaság írott és íratlan szabályait. Az egyébként is a kisujjában volt, mert anyjának már süldőlány korától segédkezett.

2017. 05. 12
Áldassék a kéz, amely az első lugast, az árnyat adó, madárdalos, szépséges és illatos, szűrt napfénnyel és indákkal teli, árnyas pihenőhelyet megalkotta, ahol testet ringató, szívet-lelket nyugtató lágy szellő, meleg fuvallat szalad át a lombok között, ahol révedezni, merengeni jó.

2016. 08. 12
Egyik pillanatról a másikra eltűnt az egészségem, avagy a vélt egészségem. Nem is gondoltam komolyabb dologra, amikor éreztem, hogy kicsit melegebb a homlokom. Megmértem test-hőmérsékletem, kicsit csodálkoztam, mert lázas voltam. Később még magasabb lett a lázam. Dolgoztam keményen, mert határidős munkám volt. Igazán arra gondoltam, valami kis megfázás, de a láz alapvetően nem ment le és kb. egy hétig így éltem, hol alacsonyabb, hol magasabb lázzal. Ez hiba volt, mert a lázzal foglalkozni kell, jelez valamit.

2017. 02. 04
Sokkal többet, mint gondolnád...

2016. 08. 08
Még jó, hogy a gyámom és nagybátyám, Vidor Károly kereskedő, a nagymama után itt örökölt egy rogyadozó házat a Bodza utcában. Legalább volt hol laknunk, mióta leégett Pesten az üzletház a raktárral. Mikor a tűzvész másnapján Karcsi bácsit elvitte két detektív, a cselédség szétszéledt, mire Ica néni, a bácsikám fiatal felesége, akit nemrég vett el, migrént kapott. Ez azt jelentette, hogy a homlokán egész nap vizes kendővel pihegett a szalonban. Néha csengetett, s szitkozódott, mert elfeledte, hogy már nem jön a cseléd. Pedig Ica nénit csinos fehérnépnek mondták, s a házban nem is csodálták, hogy a kereskedő vénségére megvadult. Egyszer a ház előtt snúroztunk, mikor Ica néni Bertával, a lányával a Duna korzóra indult sétálni. Ahogy kiléptek a kapun, a részeg szenes utánuk nézett, cuppogott, s a viceházmesterre kacsintva megjegyezte: – Jó kis dög!

2016. 08. 08
Életünket születéstől a halálig át- meg átszövik a találkozások. A beszűkült, csak a technikára épülő virtuális kapcsolatokat felválthatja a közvetlen, személyes kontaktus, hiszen a nyári hónapok, a szabadságolások, a kirándulások, túrák ideje alkalmas maradandó élményekre, találkozásokra. Vannak, amelyeket másnapra már el is felejtünk, s vannak olyanok, amelyek örökre beivódnak lelkünkbe, s melyek meghatározzák egész életünket. Nem csak szerelmekről beszélhetünk, hiszen minden emberi találkozás során adunk, s magunk is kapunk valamit. Valamivel gazdagabbak leszünk úgy, hogy közben adunk. Egy szót, egy gesztust, egy érzést, egy ölelést, egy hangulatot.

2016. 07. 11
Váltsd bátorsággá a félelmeidet, cseréld nyugalomra a szorongásaidat!

2016. 07. 06
Csupa nagyon-nagyon káros dolog, hosszútávú mellékhatásokkal. Az orvosok szerint az egyik legrosszabb dolog, amit a testünkkel tehetünk, ha rendszeresen fogyasztjuk a szénsavas üdítőitalt. Nézzük meg részletesen, miért:

2016. 07. 02
Bartos, a neves válóperes ügyvéd visszakézből szájon vágta feleségét. Evvel csattanós pontot tett a veszekedésre. Klári az asztalhoz kapott, hogy az ütéstől el ne essen. A kávéra váró csésze, amiből a férj már vagy tíz éve issza a reggeli konyakját kis feketével meglöttyintve, rosszkedvűen koccant a cukortartóhoz.