Immár országszerte több mint 260 dm üzletben megtalálható a dm kizárólagos márkája az Alnavit gluténmentes termékcsalád 16 termékkel. Az Alnavit exkluzív termékcsalád, mely idén ünnepli 10 születésnapját, elsősorban lisztérzékenységben szenvedők számára jelent nagyobb választékot a magyar piacon. A termékek gyártója, az Alnavit, a német Alnatura cég leányvállalata, melynek már eddig is több mint 400 bio terméke kapható a dm -ben.

2002. óta május harmadik vasárnapja a lisztérzékenység és a gluténmentes táplálkozás világnapja. 2012-ben, éppen ennek évfordulójára a dm minden egyes üzletében elérhetővé váltak azok a kifejezetten a gluténmentes étrendbe beilleszthető termékek, melyek korábban csak bizonyos, dm boltokban –modulként- kaptak helyet.
Az Alnavit exkluzív termékcsalád összetevői ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak és a lehető legkisebb mennyiségben található bennük allergizáló összetevő, így biztonságos alternatívát nyújt a gluténmentes diétát folytatók számára, különös figyelmet fordítva a minőség mellett az íz-élvezetre is. A termékek elsősorban rizsből, kukoricából, hajdinából, csillagfürtből és kölesből készülnek.
A receptúra összeállításánál fő szempont volt, hogy a termékek ne tartalmazzanak mesterséges aromát, színezéket és tartósítószert. A kíméletes előállítási eljárás és szigorú minőségellenőrzés az Alnavit termékek magas minőségét garantálja.
Az Alnavit termékek csomagolásán található információs csík bővebb felvilágosítást ad arról, hogy a termék mely fontos összetevőket nem tartalmaz, illetve mely allergizáló összetevőket igen. A gluténmentes termékekre az áthúzott kalász-szimbólum hívja fel a vásárlók figyelmét.
Az Alnavit minőségi irányelvei:

• Természetes forrásokból származó alapanyagok felhasználása.
• Természetes és teljes értékű összetevők, melyek a kíméletes, alacsony hőfokon történő feldolgozás segítségével megőrzik természetes ízüket és zamatukat (pl. szárított gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonák).
• Az Alnavit termékek különleges táplálkozási célú élelmiszerek, melyeket elsősorban élelmiszer-allergiában szenvedő emberek számára ajánlunk, ezért nagyon kevés allergént tartalmaznak.
• A kémiai szintetikus adalékanyagok használatának mellőzése. Az Alnavit élelmiszerek nem tartalmaznak mesterséges színezéket, aromát és tartósítószert.
• Környezetbarát csomagolás.

Az Alnavit termékcsalád mellett - mely 2009 óta kapható drogériában - olyan neves gyártók gluténmetnes termékei is megtalálhatóak a dm polcain, mint az Abonett, alnatura, Alnaviva, biopont, Isola, Haas, és a Schär. Így a teljes gluténmentes kínálat 60 különböző terméket ölel fel bio ostyaszelettől a rizstejen és kenyéren át, egészen a tésztákig. (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!