Mindenki szeretné megőrizni szellemi frissességét: idősebb korban a memória javításáért, a szellemileg leterhelő munkahelyen a jobb koncentrációért, vizsgaidőszakban a hatékonyabb tanulásért. A ginkgo biloba segíthet!



A páfrányfenyőként is ismert gyógynövényt a kínaiak már 5000 éve használják a gyógyításban. Az őskori kínaiak és japánok, de India ajurvédikus orvosai is összefüggésbe hozták alkalmazását a hosszú élettel és számos betegséget gyógyítottak segítségével.

Mire jó a ginkgo biloba?
A fa leveleiben található hatóanyagok antioxidáns, értágító és keringést javító hatásúak. Növelik a sejtek oxigénellátását, javítják az agyi vérkeringést. Ennek köszönhetően a ginkgo biloba élesíti a memóriát, növeli a szellemi frissességet és segíti a különböző agyi funkciókat. Hatékonyan alkalmazható visszértágulat, vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás ellen.
Egészségmegőrző értékét annak köszönheti, hogy javítja a szervezet energia-háztartását, valamint lassítja az öregedési folyamatokat. Számos klinikai vizsgálatban bizonyították, hogy a ginkgo kivonat alkalmazása keringési, pszichés és intellektuális funkciók területén egyaránt meghatározó javulást eredményez.
A ginkgo biloba ideális vizsga időszakban kávé helyett. Jobban élénkít, mint a koffein, viszont nincs káros hatása. Megnöveli a koncentrációt és az agyi keringés fokozásával javítja a memóriát.
Urak számára is ajánlott potenciazavar esetén. A ginkgo biloba tágítja az ereket, javítja a vérkeringést és az anyagcserét a bőr sejtjeiben, valamint az izmokban, így a megfelelő helyzetben jelentősen javítja a pénisz merevedését és segít fenntartani az erekciót, amíg szükséges.

Ginkgo biloba készítmények alkalmazása
Hazánkban gyógyszerként, gyógyszernek nem minősülő étrend-kiegészítőként és tea formájában találkozhat ginkgo készítményekkel. Helyes alkalmazásuk a kezelőorvos tudtával kúraszerűen történik, és feltétlenül be kell tartani a csomagolásukon feltüntetett adagolási utasításokat is. A javulás első jelei általában egy hónap után jelentkeznek. Huzamosabb ideig tartó hatékonyság elérése érdekében, illetve idősebb betegek esetén, két-három hónapos kúra javasolt.
Fogyasztásuk különösen ajánlott, ha az agyi keringés romlásának rizikófaktorai (pl. érszűkület, magas koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség, súlyfelesleg, stb.) halmozottan állnak fenn.
Tudvalevő, hogy a különböző gyógynövények azonos hatóanyagai felerősítik egymást, ezért érdemes bizonyos gyógynövényeket együttesen alkalmazni a nagyobb hatásfok érdekében.
A ginkgo biloba keringési rendszerre gyakorolt jótékony hatásai rendkívül jól fokozhatók fokhagyma és galagonya készítményekkel.
A Ginkgo biloba a vizsgálatok szerint tartós alkalmazás esetén is csak ritkán okoz mellékhatást. Viszont hosszú távon hígítja a vért, nehezíti a véralvadást. Éppen ezért csak kúraszerűen szabad szedni, vérhígító gyógyszerrel párhuzamosan pedig egyáltalán nem szedhető. Műtétek vagy orvosi beavatkozások előtt (pl. fogászati kezelés) néhány nappal hagyjuk abba a ginkgo készítmény szedését.

Vitaking Ginkgo biloba
120 mg kapszula
Rendkívül magas hatóanyag tartalom jellemzi: kapszulánként 120 mg ginkgo biloba kivonatot tartalmaz! Ennek köszönhetően kiválóan javítja a memóriát, gondoskodik a szellemi frissességről bármely életkorban. 60 db-os kiszerelésben kapható, a javasolt adagolás mellett (napi 1 kapszula/nap) két hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz. Jó tulajdonságai mellett azért is ajánlom, mert magyar termék, és én elhivatott támogatója vagyok a magyar gyártóknak.

Szöllősi Adrienn
gyógynövény szakértő

www.gyogynovenysziget.hu