Ezerjófű galaj tinktúrák-okA hormonális készítmények, a fokozott stressz, a jódozott só korában nem csoda, hogy egyre nagyobb a pajzsmirigy megbetegedések száma. Napjainkban igen gyakori diagnózis a golyva, a pajzsmirigy alulműködés és a pajzsmirigy túlműködés, főként a nők körében. Sokan nem is tudják, hogy a meddőségük hátterében is a pajzsmirigy rendellenes működése áll.
A pajzsmirigy betegségek gyógyításában kiemelkedő gyógynövény a galajfű. Három fajtája ismert: a tejoltó galaj, a ragadós galaj és a közönséges galaj. Mindháromnak egyforma a gyógyhatása, az egész mirigyrendszert védő, gyógyító tulajdonságúak.

A galajfű gyógyhatásai
A galajfű főzete és tinktúrája egyaránt használható belsőleg és külsőleg. Gyógyhatását a vizeletkiválasztó szerveken, az emésztőrendszeren, a véren keresztül fejti ki. Kiemelkedő hatású mindenfajta pajzsmirigy betegség gyógyításában, de különösen golyva esetén.
A galajfű vízhajtó, vértisztító, izzasztó, idegnyugtató, vérnyomáscsökkentő, görcsoldó, sebgyógyító hatással is rendelkezik. Használható bőrbajok, mirigydaganatok, idegrendszeri betegségek, máj, vese, hasnyálmirigy, és lép megbetegedésekben, vesezsugor, gennyes vese, nyirokduzzanatok, pajzsmirigy alul- és túlműködés, pajzsmirigy göb esetén, a száj- és a felső légutak rákos és egyéb megbetegedéseiben. Jótékony hatása van fekélyes sebek, pattanások, kelések kezelésénél is.

Galajfű alkalmazása
Galajfű tea: egy evőkanál szárított galajfüvet leöntünk 2,5 dl forrásban lévő vízzel, lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrve, ízesítés nélkül fogyasztjuk. Pajzsmirigy betegség esetén napi két bögrével javasolt fogyasztani, legalább 6-8 héten át. Golyva esetén a teával mélyen gargalizáljunk, mielőtt lenyeljük. A teafűből a nyakra készítsünk pakolást. Ehhez a tea leszűrése után visszamaradt galajfüvet tegyük gézbe vagy vászonba, és egy sál segítségével rögzítsük a nyakunkhoz. Legalább napi egy órán át legyen fent a dunsztkötés.
Veseműködés javítására, húgyúti gyulladásra reggel egy csésze teát kell inni éhgyomorra. Addig kell inni, míg a panaszok el nem múlnak.
Májfertőzésre, epehólyag gyulladásra napi 1-3 csészével kell meginni étkezések előtt. A galaj tea kúra kiegészíthető máriatövis magolajjal vagy fekete retek cseppekkel.
Külsőleg pikkelysömörre, övsömörre használható borogatásként vagy lemosásra.
Galajfű tinktúra: a galajfű alkoholos kivonata. Használata a teakészítéshez képest egyszerűbb, aminek utazásnál, munkahelyen vagy vendégségben jó hasznát vehetjük. A galajfű tinktúra a gyógynövény minden hatóanyagát tartalmazza, és elegendő egy pohár vízbe vagy teába belecsepegtetni. A teával kombináltan is alkalmazható. Vízbe csepegtetve ugyanúgy lemosószert vagy borogatást is készíthetünk belőle pikkelysömörre, övsömörre, égési sebekre, pattanásokra.
Az Ezerjófű tinktúra család magyar termék. Sok olyan készítményt is találunk közöttük, melyek forradalmi újdonságnak számítanak. A galajfű tinktúrák is egyedülállóak, hiszen eddig csak teafű formájában juthattunk hozzá. A galajfű tinktúra mindenképpen praktikus és egyszerűbb a használata, mint a teafűnek.
Az Ezerjófű ragadós galaj, közönséges galaj és tejoltó galaj tinktúrák kaphatók a Gyógynövénysziget webáruházban.

 

www.gyogynovenysziget.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!