A manapság alkalmazott napelem táblák- napenergiából áramot termelő panelek - kötött táblaméretekben, több szoláris egység összeépítésével, sík felületű, általában üvegtábla alá fémkeretben szerelt táblákból állnak.
Ezek a napelem táblák minden esetben külön tartó szerkezet segítségével kerülnek rögzítésre a tetőre (cserépre). Emiatt ezeket a napelem táblákat csak utólag, a tetőfedés egységét, összképét megbontva lehet felszerelni.
Az épületek tetőszerkezetei általában egy adott lakókörnyezetben, műemléki, belvárosi, idegenforgalmi környezetet figyelembe véve készültek igény és látványtervek alapján, ezért a tábla méretű sík napelem panelek megbonthatják a tetők összképét, ráadásul védett műemléképületeknél nem alkalmazhatóak.

A napenergia cserép fényből elektromos energiát állít elő. Legfőbb előnye, hogy a már meglévő bármilyen típusú és formájú- tetőcserép, tetőburkolat formával azonos formájú, méretű, színű, egyező rögzítési pontokkal rendelkező napelem cserépként és egyszerre tetőcserépként is alkalmazható darabonként. A tervezők és kivitelezők számára nagy szabadságot kínál a felhasználás területén új, egyedi építésű épületek tervezésében, kivitelezésében
A működtetni kívánt készülékek felvett teljesítményének arányában korlátlanul, bármikor növelhető az energia cserepek mennyisége.

A tetőn bármilyen elrendezési módban alakzatban alkalmazhatóak, ferde és párhuzamos tető kialakításnál is.
A napelem cserép saját tölthető speciális akkumulátorokkal rendelkezik, ezért külső akkumulátorok alkalmazása és külön akku helyiség nem kell.
Napközben fény hatására elektromos energiatermelés megy végbe, mely energia azonnal felhasználható, ugyanakkor a beépített akkumulátorok ilyenkor is töltődnek.
Éjszaka fény hiányában a napelemek nem működnek, viszont a beépített akkumulátorok az energiát leadják, emiatt a működés 24 órás üzemű.
A TMT Solar Tile Systems ® egység készül akkumulátorok nélkül is, ilyenkor közvetlenül a rákapcsolt elektromos fogyasztókat látja el.
A szolár energia cserép bármely a piacon kapható DC/AC, DC/DC elektromos szinuszos egy- és háromfázisú inverterrel használható, azokkal kompatibilis, a hazai és nemzetközi szabványoknak megfelelő névleges feszültséggel készülnek.
A beépítése egyszerű, csak a meglévő tetőcserepet kell kivenni és a helyére rakható /csavarozható/ az azonos formájú, méretű és színű TMT Solar Tile Systems ® egység.
Az egyes elemek (szolár cserepek) meghibásodást esetén villogó piros jelzéssel tudatják, melyet a háztetőre nézve azonnal észlelhetünk és egyenként cserélhetünk.
A TMT Solar Tile Systems ® egységhez nem kell külön áramvezető gyűjtősínt és kábel összekötéseket használni, mert azok integrálva vannak a készülékben.
A súlya harmada, mint a tetőn lévő cserépé, ezért a tetőt statikailag nem terheli, mert kiváltja az agyag, a beton, a pala tetőcserép súlyát. A kisebb súly miatt csökkenthető a tetőtartó szerkezet elemeinek (gerendák, szarufák) keresztmetszete, így további beruházási csökkenthető az építkezés költsége.

A napelemes tetőcserép gyártása előkészület alatt van, a gyártás kezdete ősszel várható.
Előzetes árajánlat kérése esetén a következő információk szükségesek.
- Szükséges elektromos energia megadása KW-ban.
- Milyen típusú és színű cserép rendszerhez kéri a termékünket
- Milyen típusú PV Inverter berendezést kér /típusról érdeklődjön az áramszolgáltatónál/
- A beérkezett megrendeléseket a nagy érdeklődés miatt sorrendbe állítjuk a gyártás ütemezése érdekében.
- A termékek megrendelési és szállítási feltételeit és az eladási árat, külön szerződésben rögzítjük.

 

Tóth Miklós
+36205240000
[email protected];
www.ideassolar.hu (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!