Napjainkban a genetikai adottságoknak és a helytelen életmódnak köszönhetően számos olyan betegség ismert, amely kortól és nemtől függetlenül óriási tömegeket érint, mint a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, vagy a vastagbéldaganat. Az egészségtudatos életmód, a változatos táplálkozás, valamint a testmozgás mellett az étrend-kiegészítők is hozzájárulhatnak az egészséges bélrendszer, az optimális testsúly, koleszterinszint és vércukorszint fenntartásához. A mai modern táplálék-kiegészítők egyik legnépszerűbb típusai a rostban gazdag minőségi termékek, melyek kedvező hatást gyakorolhatnak szervezetünkre.

A mindennapos táplálkozás során nem mindig gondoskodunk a megfelelő, rostban gazdag étkezésről, ezért egészségünk érdekében fontos, hogy pótoljuk a hiányzó mennyiséget, melyhez ideális megoldást nyújt a MAKKA® Rost (maltodextrin – Fibersol-2) fogyasztása, ami tasakos kiszerelésben tartalmazza a kukoricából kivont GMO mentes élelmi rostot, maltodextrint.

Mi is az a maltodextrin?

A maltodextrin a bioélelmiszerek kedvelt összetevője és adalékanyaga, hiszen könnyen emészthető szénhidrát. A MAKKA® Rostban található maltodextrin lassan felszívódó élelmi rost, amely klinikailag bizonyítottan hozzájárul emésztőrendszerünk egészségéhez. Segíthet a székrekedés megelőzésében, a bélműködés javításával pedig, az aranyér valamint a vastagbél-daganat kockázatát is csökkentheti.

Emellett a rostok fogyasztása teltségérzetet okoz, kalóriahozzáadás nélkül, így a fogyókúra ideális kiegészítője is lehet. Ráadásul az élelmi rostok lassíthatják a szőlőcukor felszívódását, melynek következtében a vércukorszint stabilizálható, ingadozása csökkenthető.



Fogyókúra rostokkal

Testünk formálása és az optimális testsúly megtartása kiemelten fontos szerepet játszik életünkben. Rövidtávon sokféle fogyókúrás módszer hozhat eredményt, de az így elért súlycsökkentés megtartására már kevésbé fényesek az adatok. Az élelmi rostok viszont bizonyítottan hatékony segítségünkre lehetnek a fogyókúrás és diétás folyamatok támogatásában.

Klinikai tanulmány bizonyítja, hogy az olyan rostok fogyasztása, mint a MAKKA® Rost (maltodextrin -Fibersol2) teltségérzetet, ezáltal pedig étvágycsökkenést eredményez. Emellett az olyan glikogének szintjét is megnöveli a szervezetben, ami az éhségérzetért felelős agyi folyamatokat befolyásolja. A MAKKA® Rost hosszan tartó energiát biztosít szervezetünk számára, fogyasztásával pedig hamarabb jóllakottnak érezhetjük magunkat. A rostok ráadásul segítik a méregtelenítést, serkentik a test anyagcsere folyamatait, felgyorsíthatják a tápanyagok feldolgozását, ezáltal csökkentve a felesleges raktározást.

Mindezeknek köszönhetően az egészségtudatos étrend MAKKA® Rosttal (maltodextrin- Fibersol2) kiegészítve hatékony segítség lehet az áhított karcsúság elérésében.

Rostban gazdag étrend

Hogyan használhatjuk tehát a MAKKA® Rostot étrendünk kiegészítéséhez? Egyszerűen keverjünk egy tasak MAKKA® Rostot reggeli narancslevünkbe, teánkba, joghurtunkba vagy akár oldjuk fel egy csésze kávéban, és máris pótolhatjuk a szervezetünk számára elengedhetetlen rostokat étrendünkben kényelmesen, étkezési szokásaink változtatása nélkül.

Keverjük ételeinkhez főzéskor, adjuk hozzá a leveshez, a főzelékhez, vagy akár használjuk fel kedvenc süteményeink elkészítésekor is. Az egészségtudatos háziasszonyok legjobb társa lehet a konyhában a MAKKA® Rost, hiszen ellátja az egész családot a szükséges élelmi rostokkal anélkül, hogy ételeink, házi süteményeink íze, vagy minősége megváltozna. A MAKKA® Rost íztelen, észrevétlenül teszi a dolgát és az élelmi rostok összes jótékony hatását kifejtve hozzájárul Ön és családja emésztőrendszerének egészséges működéséhez!

Vitálvár Kft.

Természetből Jeles

www.vitalvar. hu

Tel: +36 20 3430 300, +36 20 9834 734

1136 Budapest, Pannónia u. 33. fszt. 1

E-mail: info@vitalvar.hu