Ha ezt használod, örökre elfelejtheted a pattanásokat és mitesszereket. Ez az otthon egyszerűen elkészíthető arctonik vitalizálja a bőrt és nyugtató, fertőtlenítő hatása révén nyugtatja a bőrt. És csak három összetevőből áll, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot, színezéket és tartósítószert.

Hozzávalók:
15 fej bodzavirágzat,
300 milliliter víz
20 csepp grapefruit mag olaj
Megfelelő méretű, jól zárható üveg.

Elkészítés:
A fejekről óvatosan csipdessük le a virágokat úgy, hogy minél kisebb darabokban legyenek. Helyezzük egy nagy tálba, és öntsünk rá 300 ml forrásban lévő vizet, és hagyjuk ázni egy órán át lefedve.
Muszlinkendőn vagy ha  nincs, teafilteren keresztül szűrjük le. És öntsük üvegpalackba. Ha a szűrő aljában sok virágport találunk, érdemes pár csipetet az üveg aljára helyezni. ha kihűlt, csepegtessünk bele 20 csepp grapefruit mag olajat, vagy esetleg levendula olajat.
A tonikot hűtőben tároljuk, és az arc megtisztítása után használjuk. Az illata elég erős, de nem kellemetlen, az arc azonnal tiszta és bársonyos lesz tőle.

Néhány jó tanács: A bodzavirágokat mindig napos, szélcsendes időben szedjük, így a legmagasabb a pollentartalmuk.
A levágott virágfejekkel óvatosan bánjunk, minél kevésbé törjenek össze.
A bodzavirágot tilos megmosni, helyette inkább 2-3 órát hagyjuk a szétterítve, így az esetleg benne lévő bogarak el tudnak menekülni róla.