Ahogyan a hőmérők higanyszála egyre feljebb szökik, úgy izzadunk mi is egyre többet. Természetes válaszreakció ez testünk részéről, mégis kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha nem használunk dezodort. Miért jobb nekünk, és a Földnek is, ha a Napvirág Manufaktúra krémdeóit használjuk? Reggelente kényeztessük magunk mérgektől mentes, természetes, üde illatú dezodorokkal.

Miért izzadunk?

Az izzadás normális jelenség, egy válaszreakció a szervezetünk részéről, ha nagyon meleg van. Ugyanis így óvhatjuk meg a testünket a túlmelegedéstől. Az izzadságot a bőrünk középső rétegében, az irhában lévő verejtékmirigyek állítják elő, és egy kivezető csövön juttatják azt a bőr felszínére. A verejték általában vízből és ásványi sókból áll. A legtöbb verejtékmirigy a hónaljakban, a talpon és a tenyéren található és általában a nagy melegben, vagy erős fizikai munka következtében aktivizálódnak. Ám a túlzott izzadás hátterében egészségügyi probléma is állhat. Amikor meleg van vagy erős érzelmet élünk át, az agyunkba üzenet érkezik és beindul a verejtékezés. Ám a verejtékezés nem csupán a hőháztartás egyensúlyáért felel, hanem méregtelenítő funkciója is van, az izzadsággal távoznak ugyanis a különféle mérgek a szervezetünkből. Végül a verejtékezésnek társadalmi szerepét is ismerjük, hiszen bármilyen furán hangzik, de a kapcsolatokat is befolyásolja a verejtékezésünk, bár nem úgy, ahogyan azt a legtöbben gondolnánk. A verejtékben ugyanis különféle hormonok is a felszínre juthatnak, melyek hatással vannak a kapcsolatainkra, példának okáért a verejték illatán keresztül ismeri meg az újszülött az édesanyját.


Dezodor, egy elvárt társadalmi norma

Az izzadság alapesetben színtelen és szagtalan. Ám amint érintkezik a baktériumokkal, a bőrünk felszínén lévő halott sejtekkel, mikrobákkal, úgy szagossá válik. A higiénia fejlődésével ma már elképzelhetetlen a nyugati világban az élet dezodor nélkül. A boltok polcain éppen ezért, férfiaknak és nőknek egyaránt, rengeteg féle sorakozik. Működési elvük alapján általában az izzadást akadályozzák meg oly módon, hogy eltömítik az izzadságmirigyek kivezető csöveit, így azok nem tudják kivezetni a szervezetből az izzadságot. De ahogyan fentebb már írtuk, izzadni nem csak azért létfontosságú, hogy ne boruljon fel a szervezet hőháztartása. Az izzadság „elfojtásával” hormonális és idegrendszeri zavarokat is okozhatunk, és nem tudnak kiürülni szervezetünkből ezen az úton a mérgek sem. Az aluminium, - mely eltömíti a pórusokat - felszívódik a mélyebb szövetekben, a szervezet pedig nem tudja azt kiválasztani, így lerakódik, felhalmozódik a szerveken, sejtekben. Ha mindez nem lenne elég, úgy a konvencionális dezodorokban tartósítószerek, szintetikus illatanyagok, alkohol, parabének, agresszív kémiai vegyületek is lehetnek, melyek hosszútávon – gondoljunk csak bele, naponta többször is használunk dezodort - irritációt, allergiát, és különféle betegségeket okozhatnak.


Deóból csak természeteset

 A Napvirág Manufaktúra természetes dezodorjai nem tartalmaznak aluminium sókat, melyek megakadályozzák az izzadást, sem pedig szintetikus illatanyagokat, tartósítószereket, melyek zavarnák testünk egészséges működését. Abszolút természetes módon hatnak, mégpedig úgy, hogy az izzadást „engedélyezik” a testnek, ám megakadályozzák a kellemetlen szagok keletkezését. A szagsemlegesítő hatás révén lélegezhet a bőr, kiürülhetnek a mérgek, ám mégis üdék és illatosak maradhatunk még a legnagyobb melegben is.
A Napvirág krémdeója szűz kókuszolajat is tartalmaz, mely ápolja és hidratálja a hónalj érzékeny bőrét. Ami pedig az illatot illeti, ezeket a krémdeókat citromfű, vagy teafa illóolajjal gazdagítják, melyek természetes, friss illatot biztosítanak használójuknak, akár a hölgyekről, akár az urakról van szó. Használatuk egyszerű és gazdaságos, hiszen kis mennyiség is hosszú időre elég belőle, még nyáron is. A visszajelzések alapján kijelenthető, hogy a Napvirág krémdeója még a sportolás próbáját is kiállta.
Ami pedig abszolút bónusz a környezettudatos vásárló számára, az az, hogy a Napvirág más termékeihez hasonló módon, a krémdeók csomagolása is újrafelhasználható. A csomagolásmentes boltok ugyanis szívesen visszaveszik és vissza is juttatják a manufaktúra számára a dezodorok üvegtégelyeit, melyeket fertőtlenítés után újra lehet hasznosítani.

Látogasson el környezetkímélő,
csomagolásmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!