A NOW Foods olyan magas minőségű táplálékkiegészítők előállítását tekinti alapvető küldetésének, melyek mindenki számára elérhetők, és maximálisan megfelelnek a modern, civilizált életmód által felállított kihívásoknak.


 

A cég által elnyert „Legtisztább termékek” cím, és az „Amerika Legtisztább Vitaminja” díj és sok nemzetközi elismerés bizonyítja, hogy a magas minőségi követelmények, az alapanyagok rendkívüli tisztasága és a szigorú termékkontroll nem csak a cég reklámjaiban jelenik meg, hanem ténylegesen végig kíséri a gyártási folyamatot.
A NOW Foods mindig kivételes minőséget akar nyújtani, ahogy az alapító Elwood Richard tette egészséges élelmiszereket árusító boltjában még 1968-ban. Az azóta eltelt idő alatt, kis családi vállalkozásból a nemzetközi táplálék-kiegészítő piac egyik vezetőjévé vált.
Folyamatosan küzd azért, hogy a fogyasztóknak joguk legyen a biztonságos étrend kiegészítőkhöz.

A NOW mindig is a minőségi termékek előállításának elkötelezettje volt, és a jövőben is az marad. Ehhez a vállalat naprakész csúcstechnológiákat használ a termékek gyártása során, alaposan bevizsgálja az újonnan kiválasztott alapanyagokat fejlett tesztelő- és módszertani rendszerekkel, és olyan jól képzett, tehetséges embereket alkalmaz, akik hisznek a vállalat küldetésében.
A NOW a minőségi munka legismertebb szószólója a természetes készítmények piacán. Támogatja a táplálék-kiegészítők biztonságosságát és hasznosságát igazoló vizsgálatokat, emellett a környezeti felelősségvállalás egyik fő szószólója is: újabb és újabb módszereket fedeznek fel,, hogy megóvják a természetes erőforrásokat a jövendő generációk számára. (Többszörös környezetvédelmi kitüntetésben részesült)
A legtöbb laboratóriumban alkalmazott szabványos USP-eljárás térfogatos elemzést használ, amely nem tesz különbséget a C-vitamin oxidált és eredeti, redukált formája között.

Mi több, a piacon kapható terméket is bevizsgálták, és azt tapasztalták, hogy a legtöbb termékben legalább 10% az oxidált forma aránya, a hamarosan lejáró termékekben pedig még magasabb. Mivel a vásárlók a C-vitamint antioxidánsként kívánják felhasználni, az oxidált forma alkalmatlan erre a célra.
A cég kifejlesztett egy HPLC-eljárást, amely képes a két forma megkülönböztetésére, tárolóikban pedig oxigénszűrőket használnak az oxidációs folyamatok megelőzésére.
Az iparág egyik legjobban felszerelt mikrobiológiai laboratóriumával rendelkező cég több, a területet érintő szabványjavaslatot is benyújtott.
Ha problémákat észlelnek a szerves alapanyagokkal kapcsolatban, elutasítják felhasználásukat, az adott terméket pedig kivonják a piacról.
Jótállást kérnek a beszállítóktól arra, hogy a termékeket nem nanotechnológiával állították elő.
Az állati termékekkel kapcsolatban pedig jótállást kérnek arra, hogy a termékek nem klónozott állatokból származnak.
A sugárkezelés népszerű eljárás a gyógynövényiparban, és sokkal ártalmasabb, mint azt gondolják.
A NOW azon kevés vállalat egyike, akik képesek a sugárkezelt termékek kiszűrésére, mivel mikro-teszteket végeznek a beérkező alapanyagokon, és tudják, hogy a zéró érték a sugárkezelés egyik jele lehet.
Termékeikben nem találhatók parabének, és jelentősen csökkentették az egyéb vegyszerek mennyiségét is. Ehelyett több termékünkben is természetes tartósítószereket, stabilizálókat alkalmaznak. pl. rizslisztet

Sok-sok éve kötelezték el magukat, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak, és így segítsék azokat, akik egészségesebben akarnak élni.
Jó hír, hogy már 3 éve Magyarországon is hozzájuthatunk a cég termékeihez.
A NOWFOODS termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Biolitte Kft.

www. biolitte.hu