Az őszi-tavaszi időszak során egyre gyakoribbá válnak elsősorban a felső légúti megbetegedések. Ezek a fertőzések leggyakrabban a közösségeket érintik, mint a bölcsődék, óvodák, iskolák, különféle otthonok lakóit. Vagyis leginkább a legfiatalabb és az idős, ill. idősebb korosztály van leginkább kitéve a fertőzésveszélynek. Fel kell készíteni ezért immunrendszerünket, hogy ellen tudjon állni a kórokozó baktériumoknak és vírusfertőzéseknek. Sokféle módon tudjuk erősíteni szervezetünket, most egyik módját ismertetjük a védekezésnek, ezek pedig a béta glükánok.

Az immunrendszer

Immunrendszerünk a szervezetünk legfőbb védőbástyája. Szervrendszere a nyirokrendszer, mely nyirokerekből és nyirokszervekből (csontvelő, csecsemőmirigy, lép, nyirokcsomók, immunsejtek (bőrben, nyálkahártyában), mandulák, féregnyúlvány, máj) áll. Immunrendszerünknek kétféle védelmi vonala van:

Az első védelmi vonal

Az első védelmi vonal velünk született, természetes, és 99,999%-al dolgozik, ezek a fehérvérsejtek. A legfőbb mozgató rugó az 1-3, 1-6 béta glükánok.

A második védelmi vonal

A második védelmi vonal a szerzett, specifikus, életünk során alakul ki, és a limfociták működése révén valósul meg. Ezekkel most nem foglalkozunk.
Természetesen az első védelmi vonalunkat kell erősítenünk, hogy ne tudjon kialakulni fertőző megbetegedés, és úgy tűnik, hogy ebben óriási szerepet kapnak az 1-3, 1-6 béta glükánok.

Mifélék és hol találhatók a természetben a béta-glükánok?

A béta glükánoknak több forrása ismert, beleértve az élesztőből, baktériumokból, gombákból (ganoderma) és gabonafélékből származókat. Ezek komplex szénhidrát molekulák, egyedi molekulaszerkezettel, amelyek meghatározzák a biológiai aktivitásukat is. A vizsgálatok szerint az 1-3, 1-6 szénatomokon elágazásokat tartalmazó béta glükánoknak van a legerősebb biológiai aktivitásuk. Rendkívül jó immunrendszer erősítők, és a ráksejtek szaporodása ellen is igen hatékonyak. Csak 1980-ban fedezték fel azt, hogy a béta glükánok rendelkeznek egy olyan receptorral, mely a makrofág sejtekhez képes kapcsolódni. Ezáltal ezek a sejtek felismerik a vérben keringő kórokozókat, és bekebelezik, elpusztítják azokat. A béta glükánok ezért váltak a kórokozókkal szembeni természetes védekezés legfőbb fegyverévé. A tudósok kiszámították, hogy ha Magyarországon pl. minden harmadik ember fogyasztana béta glükánt az influenza járvány idején, a járvány nem tudna kialakulni.

Példák a béta-glükánok emberi szervezetre gyakorolt hatásáról

 • A Kanadai Védelmi Minisztérium és a Pentagon elrendelte a béta glükán fogyasztását a katonáknak az esetleges antrax fertőzés ellen.

• Műtét utáni fertőzések megelőzésében a legjobb védelmet nyújtja

• Antibiotikumokkal együtt adva a béta glükánt, a hatásfok sokszorosára nő, így rövidebb ideig van szükség az antibiotikus kezelésre.

• Gombás fertőzések esetén is eredményesen alkalmazható (candidiasis)

• Égési sérülések, lábszárfekély gyógyulását kedvezően befolyásolja

• Kemoterápiát követőleg a fertőzés megelőzésére kiváló.

• Allergia ellen is eredményesen alkalmazható.

• Az influenzával szembeni ellenálló-képességet tízszeresére növeli.

Láthatjuk, hogy milyen eredményesen tudjuk megoldani a természetes védelmet, és a béta glükánhoz a hozzájutás is egyszerű. A Ganoderma gomba bőségesen tartalmaz 1-3, 1-6 béta glükánt, azon kívül természetesen még igen sok értékes anyagot, amivel immunrendszerünket tovább erősíthetjük. Használjuk ki ezt a lehetőséget.

 Szarvas, 2015.11.29.  Dr. Deák Sándor belgyógyász

A Gaia Ganoderma által termesztett és forgalmazott pecsétviaszgombának kiemelkedően magas a béta-glükán tartalma - a Corvinus egyetem laboratóriumában végzett mérés alapján grammonként 240 mg. 30, 20 és 10 grammos kiszerelésben hozzuk őket forgalomba, ez 30, 20 és 10 napos adagokat jelent.

Termékeinket megtalálják a www.gaiaganoderma.hu weboldalon, de telefonon és emailben is várjuk a megrendeléseket és szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre is.
Tel: 0670/933-5957
email: [email protected]

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!