Sokan szenvednek a felfázás okozta tünetektől évszaktól függetlenül. Sőt nyáron kevésbe vagyunk óvatosak és a változékony idő miatt könnyen felfázunk, amely megkeserítheti a strandolás, fürdőzés élményét.


Kinek okoz visszatérő problémát a felfázás?


Az E.coli baktériumok felelősek a kellemetlen tünetekért, amelyek a húgyútba kerülve elszaporodnak és gyulladást okoznak.  Azoknál, akiknél  évente többször is visszatér ez a vizeletkiválasztó szerveket érintő probléma, hiányzik vagy nem kielégítő a THG fehérje molekula termelődése. A THG fehérje molekula feladata a húgyút baktériumokkal szemben önvédelmének erősítése, a baktériumok megtapadásának gátlása.

Hogyan előzhetem  meg a felfázás tüneteit?


Kellő óvatossággal, előkészülettel megelőzhető, hogy ne kelljen sokat a mellékhelyiségbe járni. Legfontosabb tanács: vizes fürdőruhában ne tartózkodjunk hosszasan és ne űljünk hideg kőre!

Néhány növényi anyag, így a tőzegáfonya hatóanyagai kedvezőtlen közeget képesek teremteni a húgyútban a baktériumok megtapadásához és így azok szaporodásához. Alkalmazásához sok folyadék fogyasztása javasolt, ami segíti a húgyútban megtapadni nem tudó baktériumok kimosódását.

Antibiotikum-kezelésekhez is fontos

Felfázások antibiotikum-kezelése esetén is javasolt a tőzegáfonya-kivonatának fogyasztása, a baktériumok megtapadásának megakadályozása által ugyanis gátolja új antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek keletkezését, a tünetek visszatérését.

Tőzegáfonya-készítmények


Számos tőzegáfonya-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő közül választhatunk. A legolcsóbbakat sose válasszuk! Hatásuk erőssége eltérő, ugyanis nem mindegy hol termett a gyümölcs, hogy készült a kivonata és a gyümölcs milyen komponenseit tartalmazza. Az amerikai OceanSpray cég által 1930 óta termesztett "amerikai nagyszemű tőzegáfonya" (Vaccinium macrocarpon) kiváló hatóanyagtartalmú gyümölcs. Kivonata standardizált termék, 1950 óta használják világszerte urológiai célokra.

A termék fentebb leírt direkt hatását jól kiegészíti a kivonat magas antioxidáns és vitamin tartalma, amelyek segítik az immunrendszer egészséges működését a baktériumok elleni harcban.

https://www.pharmaforte.hu/hu/termekek/cran-c/