Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2019. 09. 26
Ezt állítják amerikai kutatók egy provokatív új tanulmányban, amelyben azt vizsgálták, milyen technológiai stratégiák és források szükségesek, hogy egy egymillió fős populáció a vörös bolygón minimálisan el tudja látni magát élelemmel.

2019. 09. 24
Ha érzed, hogy romlani kezd a szemed, csináld ezeket az egyszerű szemtornáztató gyakorlatokat!

2019. 09. 20
A neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte a fülkürtök felépítése miatt, amely hasonlít a mai gyermekek fülkürtjének szerkezetéhez - vélik amerikai kutatók, akiken először sikerült rekonstruálni neandervölgyi ember fülkürtjét.

2019. 09. 18
Az elegendő és egészséges élelem megtermelése a legtöbb alacsony és közepes bevételű országban ugyanakkor az üvegházhatású gázok kibocsátása, vagyis a karbonlábnyom jelentős növelésével járna a Johns Hopkins Közegészségügyi Egyetem élhető jövőt kutató központjának tanulmánya alapján, amely a Global Environmental Change című szaklap legújabb számában jelent meg.

2019. 09. 18
Egy Loch Ness-i szörnyhöz hasonló lény hozta izgalomba a kínai közösségi médiát: a furcsa, hosszú, fekete élőlényt a Jangce folyóban videózták.

2019. 09. 05
A régi időkben boszorkánynak nevezték azt, aki képes volt a környezete energiáit akarata szerint alakítani. Te boszorkánynak születtél?

2019. 09. 02
Gondolná-e amikor az ölében doromboló macskát simogatja, hogy ennek a kedves jószágnak az ősei igencsak kalandos úton szegődtek az ember szolgálatába? Voltak istenek, szent helyek őrzői, sőt még üldözött boszorkányok is, mielőtt dédelgetett házi kedvenceinké váltak.

2019. 09. 02
Itt van az ősz, és mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy lassan elindulnak költöző madaraink, hogy a melegebb vidékeken vészeljék át a telet. Az embert a kezdetektől fogva foglalkoztatja a madárvonulás kérdése, jóval régebben annál, minthogy valamit is tudtunk volna arról, hogy egyáltalán mi áll a jelenség hátterében.

2019. 08. 30
Világszerte terjedő új házi gyógymód a zónaterápia vagy más néven reflexológia, amelynek legismertebb képviselője és angliai apostola, Joseph Corvo. Szerinte módszere tökéletes programot jelent a fiatalság, a szépség és az egészség megőrzésére, illetve visszanyerésére, és a zónaterápia segítségével egy 70 éves ember olyan fiatal és egészséges lehet, mint egy 50 éves, míg a 60 éves csupán 40-nek, a 40 éves pedig mindössze 30-nak néz majd ki, illetve olyannak érzi magát.

2019. 08. 30
Nézzük, melyik színnek, milyen gyógyhatása van!