Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 11. 11
Százezer eurót (több mint 35 millió forintot) fizetett egy hongkongi üzletember egy 900 grammos fehér szarvasgombáért Olaszországban.

2020. 11. 04
Nem azért jelentkezik, mert hideg a környezet. Szervi zavar áll a háttérben.

2020. 11. 02
A szakemberek a mai Európa, Közel-Kelet és Szibéria területén élt 27 kutyától, köztük csaknem 11 ezer évvel ezelőtt élt ebektől származó ősi DNS-t szekvenáltá .

2020. 10. 29
Egy őskori madárcsalád gigászi, akár a 6,4 méteres szárnyfesztávolságot is elérő tagjainak eddig feltárt legrégebbi maradványaiként azonosítottak a kutatók néhány fosszíliát, amelyet még az 1980-as években fedeztek fel az Antarktiszon.

2020. 10. 28
A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget.

2020. 10. 27
A forradalmi módszer lényege, hogy a keresőkutyák jelzései alapján 73 százalékos pontossággal sikerült a sakálok jelenlétét bizonyító ürülékek kimutatása a vizsgált területen. Az új módszerrel a jövőben a Szent István Egyetem vadbiológusai osztrák és bajor kutatókkal együttműködve pontosabb képet kaphatnak a sakálok előfordulásáról és viselkedéséről.

2020. 10. 26
A rendszeres időjárási mérések kezdete óta nem történt még olyan, hogy október vége felé ne indult volna el a jégképződés a szibériai Laptyev-tengeren.

2020. 10. 26
A közönséges szúnyog eddig ismeretlen volt az Antarktiszon, ahol csak a szárnyatlan változata honos.

2020. 10. 25
Érdekes: a világ lakosságának több mint fele evőeszköz nélkül eszik.

2020. 10. 16
Tapasztaljuk, hogy a televízióban egyre nagyobb felületet kapnak a gasztro-showműsorok, és rendkívül népszerűek az egyes tájegységek főzési szokásait bemutató filmek is. Vajon ez azt jelenti, hogy tényleg odafigyelünk arra, hogy mit eszünk? A vásárlói szokásokat elemző vizsgálatok nem ezt erősítik. Sajnos a legfontosabb szempont még mindig az ár. Ne legyenek illúzióink: a lakosság jelentős része nem biodinamikus élelmiszereket fogyaszt, nem őstermelőtől vásárol, hanem a multik akciós termékeit teszi a kosarába. Messze vagyunk attól, hogy tényleg odafigyeljünk a termék származási helyére, illetve az összetevőire. Pedig ki-ki sokat tehet azért, hogy tudatos fogyasztóvá váljon. Például ne hagyja magát a reklámok által befolyásolni. Vagy olvasson utána, mit tehet az egészséges táplálkozásért.