2016. 05. 09
Tényleg kék lesz a medence vize, ha valaki belepisil? Valóban ezzel akarják elriasztani a notórius medencébe vizelőket? Utánajártunk a kérdésnek...

2017. 02. 27
Tudjuk, hogy az állatok érzékszervei másként működnek, mint az emberé. Érzékenységük időnként sokszorosa a miénknek. Az alábbi két jelenség előtt is tanácstalanul állnak a szakemberek.

2017. 02. 23
Ki ne szeretne fiatal maradni, elkerülni az öregséggel járó kényelmetlenségeket és kellemetlenségeket. Egész iparágak épültek arra, hogy elhitessék: az örök fiatalságot bárki elérheti, aki hajlandó áldozni az aktuális „csodatévő” termékre.

2017. 02. 27
Van egy ország, ahol a tisztaság és a pontosság mindennél fontosabb! Hihetetlen, de igaz tények Japánról.

2017. 02. 20
Jó néhány véres kezű asszony szerepel a történelemkönyvekben. Néhányuk esetében ugyan később bebizonyosodott, hogy politikai összeesküvés áldozatai lettek, - mint például Báthory Erzsébet - de állítólagos, vagy valódi tetteik a mai napig elborzasztják az utókort.

2017. 02. 27
Évek óta riogatnak a szakemberek, hogy változtassunk fogyasztói szokásainkon, szemléletmódunkon, mert mindent elborít a szemét. Még ha meg is történne a csoda, és holnaptól mindenki szelektíven gyűjtené a szemetet, amit aztán újrahasznosítanának, ha kitiltanák a boltok polcairól a műanyagokat, akkor is ott van az eddig felhalmozott irdatlan szemétmennyiség.

2017. 02. 27
Egy Kínában épülő gyár már jövőre ígéri, hogy kutyákat, versenylovakat és szarvasmarhákat klónoz.

2015. 09. 23
Charles Darwin A fajok eredete című, 1859-ben megjelent műve komoly dilemma elé állította a tudósokat. Ha elfogadják azon állítását, hogy az egy helyen élő hasonló fajok közös őstől származnak, akkor miként értelmezhetők az olyan teremtményeket, mint pl. a lemur (maki), mely főleg Madagaszkár szigetén él, de kis számban a közeli Afrikában, ezenkívül Indiában és a Maláj-félszigeten is megtalálható? Más állat- és növényfajok esetében ugyancsak felmerül ez a kérdés. No de a tudósokat nem olyan fából faragták, hogy ne tudnának rögtön elfogadható magyarázatot találni arra a kérdésre, hogy a fent említett állatok hogyan jutottak át az Indiai óceánon. A kézenfekvő válasz: egy földhídon át. Ehhez csatlakoztak a geológusok is, rámutatva egyes közép-indiai, valamint dél-afrikai sziklák és kövületek közti hasonlóságra, és máris megszületett az Afrikát Indiával összekötő, a lemurok származási helyének tartott új kontinens, mely a Lemuria nevet kapta…

2017. 03. 06
Anyanyelvünk az egyik legkülönlegesebb a világon az élő nyelvek közül. És ezt nem mi állítjuk, hanem a legnagyobb nyelvtudósok egyöntetűen!

2015. 08. 28
Csaknem háromkilós hieroglifás ékszerteknőst találtak nemrégiben Magyarországon. Korábban pedig volt példa arra, hogy aligátorteknős tartotta riadalomban a lakosságot egy-egy víz mellett. A hazai egyetlen teknősfajunk, a mocsári teknős, amely ritkuló és védett állat, egyre több táplálékvetélytársat talál élőhelyein, amióta a hobbiállatként tartott egzotikus teknősöket -- miután kinőtték tartóhelyüket vagy tulajdonosaik megunták őket -- sokszor szabadon engedik vizeinkben. Sőt nemcsak táplálékkonkurenciát jelentenek félénk, „visszahúzódó” mocsári teknőseinknek a jövevények, de például az agresszív vörösfülű ékszerteknős, vagy pláne aligátorteknős sérülést is okozhatnak nekik, ami pusztulásukhoz vezet. A mediterrán országokban honos, nálunk szintén sokszor szabadon engedett szárazföldi, növényevő görög teknős számára pedig halálos lehet egy-egy hazai tél.