Nyersen étkezni a legegyszerűbb és a legtermészetesebb. A bolygónk összes élőlénye így étkezik. Isten megteremtette az élőlényeket és a táplálékot is a számukra, ami a maga természetességében megtalálható ezen a gyönyörű bolygón. A nyers étel egy élő táplálék, tele energiával és élettel. Táplálja a testet, építi az elmét és közelebb visz Istenhez az önmegismerés útján. Isten, élő ételt teremtett számunkra is, ha elfogadjuk, és ezt esszük, annál jobbat nem tehetünk. Minél több élőt eszel, annál jobban fogod szeretni a természetet és ezzel saját magadat is. Ezt nem lehet elmondani, ezt meg kell élni!

Az élő étel hatásáról az emberi szervezetre
Az élő étel kitisztítja a szervezetet a salakoktól és beindítja az öngyógyító mechanizmusokat. Ráhangol egy magasabb rezgésszintre, ráhangol a Földanyára.
A nyers konyha berendezése
A nyers konyha költségtakarékos. Nem használ hőt, nem használ fagyasztást. Ha a zöldségek darabolását és préselését kézi erővel végezzük, akkor áram sem szükséges a konyhába. Aszaláshoz napkollektoros aszalót készíthetünk. A nyers konyha így teljesen leválasztható az energiahálózatról. Amire szükségünk van az a vágódeszka, kések, aprító, prés, aszaló, daráló és csíráztató kellékek.


A nyers receptek alapanyagai

Csírák, zöldségek, ehető gyógynövények, fűszernövények, zöld levelek, olajos magvak, gyümölcsök és nem utolsó sorban a préselt zöld füvek levei.
Sütőtökös napocska
Hozzávalók: sütőtök, 1 db sárgarépa és egy negyed lilahagyma.
Az alap hozzávalókat aprítóban összeaprítjuk.
Himalája kristály só, mungó bab csíra és búza csíra és salátalevél.Ezeket összekeverjük, kupacra formáljuk és körbe díszítjük. A narancs nagyon illik a sütőtök ízéhez, lédúsabb, ahogy esszük. Aszalványt is rakhatunk mellé.

A sütőtök hatóanyagairól röviden
A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban. Jelentős béta karotin-forrás, káliumtartalma szerepet játszik a szervezet sav-bázis egyensúlyának optimális fenn tartásában. Vérnyomáscsökkentő és vizelethajtó hatású. A benne lévő antioxidánsok és karotinoidok (pl. lutein, zeaxantin), megkötik a káros szabadgyököket, erősítik az immunrendszert, csökkentik a keringési és daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A tökmagolaj hatóanyagairól röviden
Kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki. A színe sötétbarnás vagy zöldes, íze kifejezetten aromás. A népi gyógyászatban húgyhólyag- és prosztatapanaszok esetén alkalmazzák. Férfiak, akik szeretnének megelőzni időskori bajokat, kezdjék el időben a tökmagolaj fogyasztását! Hasonló módon a hölgyek is sokat tehetnek a húgyhólyagjuk érdekében, megelőzve sok kellemetlenséget.

Gyógynövényes turmix
Hozzávalók: 2 banán (nem érett), 1 alma, 4 leveses kanál szárított közönséges galaj és mezei zsurló (egy estére leveleivel együtt beáztatni), 1,2 liter tisztított víz.

A turmixgépet öntsük fel a vízzel, majd turmixoljuk össze a hozzávalókkal. Szép barna színe lesz, de nem a banántól (mert nem érett banánt rakunk a turmixba - azt ugye tudjuk, hogy az érett banán savas a nem érett pedig lúgos hatású!) hanem a gyógynövények által kiázott színezőanyagoktól.

Közönséges galaj
Hatóanyaga tisztítja a vesét, a májat, a hasnyálmirigyet és a lépet. Akinek a nyirok mirigyrendszere beteg, naponta igyon ilyen teát. Egy ilyen tea külsőleg alkalmazva is rendkívül gyorsan gyógyít bőrbetegségeket, sebeket, furunkulusokat, és mitesszereket. Pajzsmirigybetegség ellen galajkúrát kell alkalmazni.

Mezei zsurló
A népi gyógyászatban ezt a növényt már a régebbi korokban is nagy becsben tartották, elsősorban vérzéscsillapító hatása miatt, de fájdalmas hólyaghurutok, görcsoldó fájdalmak ellen sincs jobb szer. Vesehomok, vese- és hólyagkő esetén forró ülőfürdőt kell venni, közben meleg zsurlóteát kortyolgatni. Kúraszerű alkalmazásakor legtöbbször a kövek is távoznak.

A nyers élő ételekről Bolyky Tamást kérdeztük, akinek saját internetes blogja is van a nyerskonyháról
http://bolykynyerskonyha.blogspot.com/
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!