Leírok néhány gondolatot arról, hogyan formálhatod az életedet a lehető legboldogabbra. Ha tartós átformálódást akarunk elérni, változtatni kell gondolkodásmódunkon, mely a leghatékonyabb módja az emberi magatartás jobbá tételének.


Egyetlen feladatunk van a földi életünkben; „szeretettel eljutni a boldogságig!” A boldogság érzése csak akkor érhető el, ha a test-lélek-szellem harmóniában van bennünk. Fontos az, hogy a gondolat és a cselekedet céltudatos legyen, és mindig utaljon belső szükségleteink kielégítésére.
Mire van szükségünk ahhoz, hogy átvegyük életünk irányítását és megteremtsük a biztonság, hit, érték, összetartozás, jókedv, tudás, egészség érzetét, mind ezt a teljes szabadság meghagyásával? Fájdalomra és örömre, hiszen az ezek közti feszültség tesz azzá, akivé válnod kell. Aki gúzsba köti a lelkét, nem éli meg a lehetőségeket, amit kap az élettől, mert fél a kudarctól a csalódástól az érzelmi fájdalmaktól, nem tud fejlődni, sőt egy idő után marcangolja a bűntudat, az önvád, a kielégületlenség, a harag, mely gyűlöletté alakulhat.

Tehát van egy pozitív oldal és van egy negatív is, mely gátol a belső béke, egyensúly kialakításában. Itt van például a „nekem kell”, „muszáj” vagy „akarom”. Ezek nap mint nap előforduló késztetések. Senki nem tud rávenni bennünket arra, hogy azt gondoljuk, amit gondolunk, azt tegyük, amit teszünk, vagy azt érezzük, amit érzünk. Amikor nem vagyunk tudatában a célnak, amely reagálásaink, érzéseink, gondolataink mögött áll, akkor gyakran kerülhetünk önpusztító ciklusba.
Ha nem változtatjuk meg a világról való felfogásunkat, továbbra is régi szokásaink alapján elégítjük ki belső szükségleteinket, ez egy idő után káros lehet. A világ akkor tud változni, ha mi megváltozunk, a magyarság megkapta Isten atyánk legnagyobb ajándékát, a LELKI BÖLCSESSÉGET, ami nem más mint a SZABADON SZERETNI. Ezt kell gyakorolnunk és a félelem a magánytól, az anyagi veszteségtől, a munkahely elvesztésétől stb. átminősül egy magasztosabb rezgéssé, ami már nem rombol, hanem, épít, mert képes vagyok szeretni és ebben a rezgésben jönnek a felismerések, megértések és a mentő gondolatok az életem jobbá tételéért. Már nem akarok megfelelni más emberek elvárásainak, elfogadom magam, hiszek az értékeimben, tudom, hogy teremtő erőm van, mellyel bármire képes vagyok.

Az alábbi emberi cselekvési, negatív magatartási formákban felismered-e a sajátod? Így reagálok a nekem nem tetsző intrikákra:

Haraggal: kritizálással, kiabálással, visszautasítással, fenyegetőzéssel, hatalmaskodással, ütéssel. A harag közvetlen reakció, hogy kielégítsük az érték iránti szükségleteinket.
Depresszióval: önsajnálattal, sírással, egyedülléttel, panaszkodással. depressziós viselkedéssel olyan irányba akar az egyén hatni, hogy felhívja magára a figyelmet, meg akar szabadulni a korlátoktól, ami ránehezedik, de rossz magatartásformát választott – szeretettel eredményesebb lenne.
Testi fájdalommal: hát-, fej-, gyomorfájással, hányingerrel, hasmenéssel, magas vérnyomással, allergiás reagálással, megfázással. Annak, aki szükségleteit negatív tettekkel próbálja kielégíteni, meg kellett tanulnia, hogy a fájdalom, panasz, betegeskedés okozta azt, és ezért óriási árat kell fizetnie. Ha továbbra is ezt a felfogást vallja, nagy esélye van a testi összeroppanásra.
Önemésztéssel: feladással, szimulálással, halogatással, szabotázzsal, ürügy kereséssel. Az önemésztés jó ürügy arra, hogy elfedd a hiányosságaidat és tehetetlenségedet, és másban keresd a hibát.
Félelemmel: kitéréssel, elrejtőzéssel, fóbiák produkálásával. A félelem az a negatív érzés, ami bebörtönzi az embert.
Bizonytalansággal: önmagadban való kételkedéssel, életed irányításának átengedésével, ellenőrzésével, habozással, túlköltekezéssel. A bizonytalan magatartás – mint hosszú távú módszer szükségleteink kielégítésére – valószínűleg azt eredményezi, hogy mindent elveszítünk.
Az élvezeti szerekkel való visszaéléssel: ivással, túlzott evéssel, dohányzással, kábítószerezéssel. Az élvezeti cikkel gyorsan apasztják az alkalmatlanság, bizonytalanság, magányosság, feszültség, tehetetlenség és általános fájdalom érzését. Az élvezeti cikkekkel való tartós visszaéléssel maradandó károsodást szenved a fizikai test, a család, a munka rovására megy, elveszíti az értékeit, a biztonságát az egyén, és végül bekövetkezik a halál. Tehát láthatjuk, hogy egyenesen a pusztulásba visznek az élvezeti cikkek, bármennyire jónak érezhetjük pillanatnyilag.
Öngyilkos magatartással: ijesztgetés, hogy megölöd magad, önmagadban kártevés. Az ilyen típusú ember, törődésre vágyik, felrázza, megdöbbenti a környezetét, felhívja magára a figyelmet, hogy növelje saját fontosságát. Drasztikus negatív magatartás, mert az egyén arra használja az öngyilkosságot, hogy másokban bűntudat érzését váltsa ki, vagy büntessen másokat. Az öngyilkos magatartás nem győztes vállalkozás, mert a „siker” halált jelent, aki ezt teszi, azt jelzi kétségbeesetten, hogy nincs kellő érzéke és cselekvő képessége szükségleteinek kielégítésére. Sok ember dönt úgy, bolondnak tetteti magát, hogy megszabaduljon kellemetlen helyzetekből. Őrültként viselkedni túl drága módja az együvé tartozás érték és öröm iránti igényünk kielégítésének.

„Éld az életed” – élvezd a pillanatot. Nem a mai nap terhei, melyek megőrjítik az embert, az a tegnap bánata és a holnap félelme. A bánat és a félelem elrabol bennünket a mától, ne engedjük. Bízzunk abban, ha helyesen viselkedünk, pozitívan gondolkodunk, jók a megérzéseink, egy bizonyos napon, egy bizonyos órában, életünk valamennyi káprázatos álma valóra válik. Akár húsz éves valaki, akár nyolcvan, az egészség nem más, mint belső egyensúly a nyolc szükséglet között. A testet a lélek és a szellem energiája tartja életben ezért fontos odafigyelni az érzéseinkre és a gondolatainkra, mert ha egyik is túlsúlyba, kerül a másikkal szemben azonnal létre jön a „kibillentségi” állapot és a test megbetegszik fájdalmakat sugároz az egyénnek, hogy figyelj baj van a műszeredben!
Az átlagember azt mondja: „Amikor megvan a saját otthonom, a gyermekeimet felneveltem és anyagilag biztonságban vagyok, akkor úgy érzem, mindent elértem.”

Kijártad az élet iskoláját? – teljesítetted a feladatod? Tudod ki vagy Te és miért jöttél a földre? Megvalósítottad a feltétel nélküli szeretetet, adakozást, elengedést és megbocsájtást? -ha igen elmondhatod, hogy Te boldog ember vagy, mert időben FELÉBREDTÉL!

Lévai Borbála
Természetgyógyász, Hévíz

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!