A friss meggyből készített leves íze semmihez nem hasonlítható. Finom, egészséges, és hamar kész!

Meggyleves vanília pudinggal - Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  •     1 kg friss meggy
  •     1 citrom reszelt héja
  •     1 csomag vaníliás puding
  •     3-4 evőkanál cukor
  •     3-4 szegfűszeg
  •     3 db fahéj
  •     tej

A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet. Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk. Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.

Jó tudni! Ha cukorbetegek, diétázók szeretnék ezt az ételt fogyasztani, használjunk édesítőt, vagy nyírfacukrot.

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!