20 év gyakorlati munka során a gyakorlatban vizsgáltuk és tudományosan megerősíthetjük mind az akadémikus, mind az alternatív módszerek hatásosságát a betegség minden egyes szakaszában:Névtelen-21. Figyelembe véve az emésztőrendszer, a máj, a vesék igen nagy érzékenységét a kémiai (allopatikus) gyógyszerek iránt, és ezek mellékhatásainak számát, az első szakaszban a több ezer év alatt kipróbált és bizonyított ayurvédikus módszereket és készítményeket alkalmazzuk. A pancsakarma nevű tisztítókúra, a szervezet leghatásosabb, tudományosan bizonyított sejtszintű tisztítóterápiája. A pancsakarma megtisztítja a szervezetet a mélyen meggyökeresedett salakanyagoktól, helyreállítja az emésztőszervek normális működését, savtalanítja a szöveteket, helyreállítva a sav-bázis egyensúlyt.

2. Ezek a hatások speciális, emulziós fürdők használatával erősödnek, amelyek Zalmanov professzor nevéhez fűződnek.

3. Egészséges táplálkozással (védikus konyha), ayurvédikus készítményekkel, a pancsakarma módszereinek és gyógyfürdők alkalmazásával, a szervezet ebben a szakaszban általában megszabadul a fertőzésektől.

Amennyiben mégis pozitív bakteriológiai és virológiai eredményeket kapunk, célirányos megfelelő gyógymódokat alkalmazzuk. Leginkább a baktériumok antibiotikumokkal szembeni rezisztenciáját (ellenálló képességét) vesszük figyelembe. A vírusos megbetegedésekkel való harcban antivirális terápiát alkalmazunk, amely a páciens immunrendszerének megerősítésén és aktivizálásán alapszik. A gyógykúra befejeztével ismételt kivizsgálásra és a RASAYANA nevű erősítő-fiatalító terápia komplex módszereinek alkalmazására kerül sor.

4. Most, amikor a szervezet megtisztult a salakanyagoktól, bomlástermékektől, „hívatlan vendégektől”, az alapbetegség sokkal gyorsabban és hatékonyabban gyógyítható. Ez azért történik, mert a szervezet bekapcsolja azokat az önszabályozó és helyreállító mechanizmusait, amelyek genetikailag kódolva vannak benne. Mi pedig gyógyszerekkel (alapvetően természetes eredetűekkel), és különféle procedúrákkal segítjük őt ebben: masszázs-, és manuálterápia, akupunktúra ásványi olajokkal és gyantákkal, növényi kivonatokkal történő borogatások, gyógytorna, légzésgyakorlatok, jóga, ultrahangos kezelés, gyógyhatású készítményekkel történő iontoforézis, lökéshullám terápia.

5. A legnehezebben gyógyítható és a legnehezebben regenerálódó az idegrendszer, - különösen a vegetatív része - , és az apró periférikus neuronok. Éppen ezért tűnik úgy, hogy a szervezet alapos tisztítása után is, olyan betegségek gyógyítása során, mint: gerinc porcszövet betegsége (ostheondrosis), porckorong-sérv, izületi gyulladás, porckopás, vegetatív distonia, neuralgia, a menstruáció kimaradása (amenorraea), a potencia és libidó zavarai, a tünetek nem tűnnek el teljesen.

6. Az idegrendszer parancsokat továbbít az agytól a periférikus szerveknek és szöveteknek, irányítja a hormonális rendszer munkáját, az anyagcsere folyamatait, és ugyanakkor a perifériáról továbbítja az információt a központba. Amennyiben a szervezet hosszú időn keresztül anyagcsere-zavarral küzdött (pl. magas volt a glükóz szint a vérben), krónikus vírusos fertőzéseknek volt kitéve, és a szövetek oxigénellátása is károsodott, az idegvégződések- és törzsek biokémiai és szerkezeti változásokon mennek keresztül, ami feltétlenül a teljes szervezet munkájának fennakadásához vezet, különösképpen a sérült ideg, idegek területén. A gerinc minden egyes szegmense szigorúan meghatározott szövetekhez és szervekhez vezet neuronokat, metamerbe tömörülve. A metamer bármelyik összetevőjének sérülése (véredények, csont, porc, izom, szerv, ideg, stb.) előbb vagy utóbb a többi összetevő megbetegedéséhez vezet.

Következésképpen, olyan hatásos terápiára van szükség, amely helyreállítja ezeket a kapcsolatokat a metameren belül.

7. Ez a korszerű, igen hatásos terápia a „metamerterápia” nevet viseli. Annak ellenére, hogy korszerű és hagyományos gyógymódok meglehetősen széles spektrumát használjuk, intézetünkben kellemes, ayurvédikus hangulat várja pácienseinket, csodálatos védikus konyhával, és orvos által összeállított egyéni étrenddel. Minden pácienst az ayurvéda alapelvei és a legmodernebb orvosi diagnosztikai eljárások alapján vizsgálunk ki, és az ayurvédikus tisztítás és terápia teljes programját írjuk elő.Dr. Szkopincev Dimitrij

a Calendula klinika főorvosaCalendula Siófok (központ)

Calendula Orvos- Természetgyógyász Keleti- Indiai Terápiás IntézetNévtelen-1• Cím: 8600 Siófok, Viola u. 34.

• Telefon: +36 84 352 725

• Email: [email protected]

• Web: www.calendula.hu 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!