Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2019. 10. 22
A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez, a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. Amikor belekezdtem a „környezettudatos nagytakarítás” kihívásának kivitelezésébe, egy olyan lehetőséget találtam, ami egyben segített a konyhám zöldítésében is. Minden háztartásban vannak dolgok, amelyeket már nem használunk, félretesszük, hátha jó lesz még valamire, mert sajnáljuk kidobni.

2019. 10. 20
A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez, a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam és arra tettem vállalást, hogy „kizöldítem” a fürdőszobámat! A kozmetikai és tisztálkodási szerek vásárlásánál régóta alapvető szempont számomra, hogy környezetbarát legyen. Ezt ma már bárki megteheti, mert bármilyen hihetetlen is, ezek a termékek nem kerülnek többe, mint a hagyományos társaik.

2019. 10. 17
A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez, a Zöldunió! felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. „Mivel otthon szinte a minimumra csökkentettük már a műanyag hulladék „termelését”, úgy gondoltam, hogy az első kihívás helyszínét áthelyezem az irodába. Zöld magazin szerkesztőiként kiemelten odafigyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb műanyaggal vegyük körül magunkat. Mindenki otthonról hozza az ételt, jól záródó üveg, vagy műanyag ételhordóban. Saját üvegpoharunk van fém tetővel, fém szívószállal és névre szóló porcelán kávéscsészénk. A konyhában hagyományos porcelánedények és fém evőeszközök vannak. A hulladékot természetesen szelektíven gyűjtjük és mindenki textil bevásárló táskát használ. De azért találtam két olyan dolgot, amin mindenképpen változtatni kell, ha csökkentetni akarjuk a műanyagszemetet.

2019. 10. 14
Az orvos is könnyen félrekezelheti. Figyelj rá te is!

2019. 10. 11
Csökkenti a nehéz láb érzést, erősíti az érfalakat, csökkenti az érgyulladásokat. Ízületi gyulladások kezelésére is alkalmas.

2019. 10. 09
A sütőtököt előzetesen megsütjük, majd a héjától leválasztva kis kockákra daraboljuk. Az omlós, kockázott sütőtököt villával összetörjük ...

2019. 10. 09
Egy új tanulmány szerint a legtöbb ember számára értelmetlen visszafogni a vörös húsok és a feldolgozott húsáruk fogyasztását, mivel "a bizonyítékok gyengék, a kockázat kicsi".

2019. 09. 20
Egyetlen nagy dózisú, a szívre irányított sugár jelentősen csökkentette a gyors szívveréssel járó rohamokat.

2019. 09. 16
Az antibiotikum-rezisztencia világszerte egyre nagyobb gondot okoz a humán és az állategészségügy területén egyaránt.

2019. 09. 12
Az indianai áldozat kilétét nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy 18 éven felüli férfiról van szó. Minnesotában pedig egy 65 éves férfi halt meg, aki régóta küzdött tüdőproblémákkal, éppen az e-cigaretta rendszeres szívása miatt.