Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2019. 11. 22
A leveskockák megkönnyítik az életünket, ám ha valaki elolvassa az összetevőit, biztosan nem szívesen használja legközelebb.

2019. 11. 20
Idős korban a mennyiség helyett inkább a minőségre és a rendszerességre kell helyezni a hangsúlyt!

2019. 11. 20
A köszvény napjainkra már népbetegséggé vált, és nagyon sokan szenvednek tőle.

2019. 11. 19
Ne várd meg a tünetek megjelenését!

2019. 11. 13
Az ember először csak a szemmel látható változásokat veszi észre magán.

2019. 10. 30
Régóta kerestem olyan fogkrémet, ami természetes anyagokból készült, emellett betölti a küldetését, azaz megfelelően tisztítja a fogakat, a szájüreget, és mivel eléggé telhetetlen természet vagyok, az is kívánalom volt, hogy jól habozzon. A legtöbb „zöld” fogkrém azonban mindezt egyszerre nem tudja. Éppen ezért volt nagy az örömöm, amikor végre rátaláltam a Napvirág Manufaktúra természetes fogkrémeire, amelyek minden igényemnek megfeleltek.

2019. 10. 30
Bármelyikünkkel megtörténhet, hogy egy időre „beborul felettünk az ég”: rosszul alszunk, kedvetlenül, szinte már fáradtan ébredünk, gépiesen, unottan végezzük a napi feladatokat és semmi nem lelkesít, semmiben nem leljük örömünket. Szerencsére tehetünk, és tennünk is kell ellene, hogy - mint a kedves dalban -„eltűnjön az arcunkról ez a sötét szomorúság”. Egy ismert gyógynövény, az orbáncfű segíthet, hogy a rajtunk eluralkodó enyhe depresszió ne legyen tartósan meghatározója mindennapjainknak...

2019. 10. 24
„16 éves koromban egyszer rokonoknál töltöttem az iskolai szünidőt egy alsó-ausztriai kastélyban, nem messze a híres búcsúhelytől, Mariazell-től. Nagynéném apja, egy hannoveri nagyiparos, gépgyárat épített a településen és bérbe vette a fél kastélyt a leánya számára. Összebarátkoztam a család újfundlandijával, egy bársonyos, lógófülű kutyával, amelynek Tasso volt a neve. A kutya érezte a vonzódásomat, mindenhova elkísért, bensőségesen szeretett engem. Amikor egyszer megint a parkban bolondoztam vele és lélekszakadva futottam a kastély felé, találkoztam egy idős, barátságos hölggyel, aki magához hívott és megállított: - Na, kislány – szólított meg – ki vagy te? Milyen szép hajad van! - Nem, nem – ellenkeztem – már nem szép, hullik. Már egy hajklinikán is voltam emiatt. A nő a kezébe vette szőke copfomat. - Meg kell akadályozni, hogy ez a szép haj kihulljon! Látod, itt van a bojtorján. Ásd ki a gyökereket, alaposan főzd meg, majd ezzel mosd meg a hajad. Meglátod, hogy segít. Nem fog többet hullani a hajad.

2019. 10. 24
Derítsd fel, hogy mi kerül a szemetesbe egy átlagos hónapban! Ezáltal át tudod gondolni, hogyan előzd meg, hogy odakerüljön. A szelektív hulladékgyűjtés jó kezdet lehet, de nem ez a cél. Ha lehet, válassz olyan terméket, amely csomagolásmentes, a csomagolása visszaváltható vagy újrahasználható.

2019. 10. 24
Földi mandula? Az meg micsoda? –szokták kérdezni a vásárlók, amikor a földi mandula jótékony hatásairól és a belőle készült finom tejhelyettesítő italról hallanak. Sajnos hazánkban még nem olyan közismert, de jó úton haladunk, hogy mindenki megismerhesse ezt az igazán értékes alapanyagot.