2017. 01. 18
Ha sokszor fáj a torkod, mandulád is érzékeny, akkor ezt a receptet neked hagyták örökségül nagyanyáink. Ők tudták, hogy nem kell rögtön patikai szerekhez nyúlni, mert a konyhában sokszor sokkal hatékonyabb hozzávalók lapulnak.

2017. 01. 04
Mindenki szeretné szellemi képességét idős korára is megőrizni. A megoldást régóta keresi az orvostudomány. Ma már nem titok, hogy a táplálkozás nem csak az egészségünket, de agyunk működését is befolyásolja. A legújabb kutatások konkrétan megnevezik azt az ásványi anyagot, amelyet minél nagyobb mennyiségben kell fogyasztanunk ahhoz, hogy az időskori demencia elkerüljön bennünket.

2017. 01. 04
A kutatók mindent megtesznek azért, hogy kiismerjék az emberi test működését, és alaposan, szinte sejtről sejtre feltérképezzék, éppen ezért azt gondolnánk, hogy nem érhet bennünket e témában nagy meglepetés. Ám a 2017-es év első nagy szenzációja, hogy hivatalosan is bejelentették a szakértők: felfedeztek egy új szervet.

2017. 01. 02
Gondolnád, hogy az undor a belek tájékára is hat? Ha pedig megvetést érzünk, csökken az aktivitás a nemi szervek tájékán.

2016. 12. 28
A vércsoportunk köztudottan számos dolgot befolyásol, a betegségekre való hajlamot, a testalkatot, a testsúlyt, stb...A kutatók szerint emellett azonban nagyban meghatározza temperamentumunkat és személyiségünket is, hogy milyen vércsoportba tartozunk. Lássuk az állításokat.

2016. 12. 28
Az aktív szenet nagyon sok toxikológus javasolja a szervezet méregtelenítésére. A terápiához mindenképp orvosi szenet válasszunk, jobb, ha por és nem tabletta formájában alkalmazzuk.

2017. 03. 08
Ha a szervezet visszatartja a folyadékot ödéma, vagyis végtagduzzanat alakul ki. A nem túl esztétikus látványt egy idő után fájdalmas, lüktető érzés is kíséri. Ha te is gyakran küzdesz lábduzzadással, érdemes kipróbálni az alábbi igen hatásos gyógymódot. Mitől alakulhat ki a lábduzzadás? – bizonyos gyógyszerek mellékhatása – premenstruációs szindróma – terhesség – rossz vérkeringés – túl sok feldolgozott élelmiszer fogyasztása – túl sok, magas sótartalmú élelmiszer fogyasztása Azonban tudni kell azt is, hogy néha teljesen normális, az, ha a láb megduzzad, mint például a hosszantartó állás, vagy ülés következtében

2016. 12. 20
Családi vállalkozásban kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozunk, elsőszámú nyersanyagunk a kecsketej, de tehén- és juhtejet is felhasználunk. 2004-ben egy korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk Izsákon. A Kiskunsági Nemzeti Park területén megtermelt alapanyagot ma már egy hangulatos sajtműhelyben, hagyományos receptúra alapján, de korszerű technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, illetve ennek növelésére, ezért telephelyünkön rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.

2016. 12. 19
A csíráztatást egyszerűen megoldhatjuk, akkor is, ha nincs kertünk vagy erkélyünk, ráadásul nem költséges, mindössze pár hozzávaló szükséges hozzá. A legnagyobb előnye pedig, hogy szinte azonnali sikerélményt nyújt, hiszen a „vetéstől” számított pár napon belül már le is arathatjuk a termést.

2016. 12. 09
A C-vitamin a szervezet védekezőképességének kulcsfontosságú molekulája. Szent Györgyi Albert már 1932-ben felfedezte, hogy a C vitaminnak (L-aszkorbinsav) rengeteg jótékony hatása van az emberi szervezetre, kísérleteiben az áttörést – és ezzel együtt a Nobel díjat – a paprikából kivont C-vitamin hozta meg. C-vitamint ugyanis az emberi szervezet nem képes előállítani, a kívánt mennyiséget vitamindús táplálkozással illetve étrend-kiegészítő készítményekkel tudjuk megszerezni.