Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 03. 23
Az immunrendszer nem minden esetben működik tökéletesen. Előfordulhat, hogy túl gyengén fejti ki hatását – erre utalnak a gyakori megfázások, a fertőzésekre való hajlam, a herpeszek és szemölcsök megjelenése, vagy a rendszeresen visszatérő gyulladások –, illetve épp ellenkezőleg, túl erősen reagál valamely külső vagy belső antigénre. Ezek alapján a betegségek négy típusát különböztethetjük meg:

2020. 03. 21
Átlagosan az emberek 5-10 %-a fordul orvoshoz az átállás miatti zavarok miatt. Erre most senki ne készüljön, viszont saját magunkat segíthetjük az áthangolódásban.

2020. 03. 21
Az "egészséges öregedés" egyik alapvető növénye.

2020. 03. 17
A meleg kora tavaszi napok miatt idén még hamarabb előbukkantak a bájos lila ibolyavirágok. Ezek az illatos tavaszi bimbók nem csak látványnak szépek. Ha kedvünk támad egy jót sétálni a friss levegőn, gyűjtsük be bátran a virágokat, és használjuk ki a bennük rejlő sok-sok gyógyító erőt is.

2020. 03. 16
Az immunrendszer erősítésének természetes módjai

2020. 03. 16
Immunrendszerünk legfőbb feladata, hogy megkülönböztesse saját anyagait a nem saját anyagoktól, és védettséget nyújtson szervezetünk számára minden idegen és veszélyes anyaggal szemben, amivel életünk során találkozunk. Működése során felismeri, közömbösíti és megsemmisíti azokat.

2020. 02. 24
A hideg, szeles nem csak a bőrünket teszi szárazzá és érzékennyé, de az ajkak puha, vékony bőrét is kikezdheti. Repedezetté, cserepessé válhatnak, sőt akár sebesek is lehetnek, ha nem figyelünk rájuk. Használjunk természetes alapanyagokból álló natúrkozmetikumot, melyek csomagolása a környezetet is kíméli. A Napvirág Manufaktúra ajakbalzsama pont ilyen.

2020. 02. 21
10 emberből 9 csak annyit tud, hogy vizeletet választ ki a vese.

2020. 02. 27
A cannabis az emberiség egyik legősibb kultúrnövénye. A származásának legrégebbi bizonyítékai több ezer évesek. Kezdetben rostjáért és olajat adó magjáért termesztették, ami megalapozta a kínai textilipart és – néhány évezreddel később, de még jóval időszámításunk előtt – a papírgyártást. A cannabist az időszámításunk előtti harmadik évezred környékén kezdték el gyógyászati célokra is használni. Shen Nung császár i.e. 2700 körül a következő betegségekre rendelte alkalmazni: feledékenység, szórakozottság, reumatikus fájdalmak, székrekedés, malária, beriberi.

2020. 01. 31
Az ásványvíz különleges fogyasztási igények kielégítésére szolgál, tehát nem közönséges ivóvíz.