Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 01. 27
A borongós, hideg téli napok még a legedzettebbek szervezetét is megviseli. Egy kis plusz energia szinte mindenkinek jól jöhet a hamar beköszöntő téli estékhez, a hűvösen induló reggelekhez.

2019. 12. 22
Világszerte egyre több ember válik tudatos fogyasztóvá, egyre többen érezzük, hogy ideje bizonyos tekintetben újragondolni az életünket. Egyetlen bolygónk van, és egyre fontosabb a sürgetés: vigyáznunk kell rá! Nem terhelhetjük a végtelenségig szeméttel. A palackozott ásványvíz fogyasztása tehát a legszennyezőbb lehetőség szervezetünk rendszeres hidratálására. Mindemellett saját egészségünk kérdése is egyre nagyobb odafigyelést igényel. Nem titok immár, hogy napjainkra Európában is szennyezetté vált a csapvíz.

2019. 12. 19
A téli hideg, hűvös napokon olyan jól esik beülni egy forrón illatozó kádba. Felmelegít, körbeölel, és ha valóban terápiás hatású illóolajokkal gazdagított sót is adunk a fürdővízhez, nyugodtabbak, energikusabbak leszünk, sőt még a bőrünket is puhává varázsolja. A Napvirág Manufaktúra prémium fürdősói idén új csomagolást kaptak a környezettudatosság jegyében. Egy szuper ajándék tipp karácsonyra, mely nem csak finom illatú, hasznos, és környezetbarát, de „énidőt” ajándékoz annak a szerettünknek, aki kapja.

2019. 12. 27
Genetikai adottságainkon akár 30-40 évvel változtathatunk az életmód és a gondolkodásmód révén: önpusztító életmód mellett ennyivel megrövidíthetjük, míg helyes hozzáállással ennyivel hosszabbá tehetjük életünket.

2019. 12. 23
A modern orvostudomány bebizonyította, hogy a vastagbél különböző betegségeinek kialakulásában az egyik fő tényező a rostszegény táplálkozás. A rostnak önmagában szinte semmilyen tápértéke nincs, mégis fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben. A rostos élelmiszerek alapvető D-vitamin-forrásunkat jelentik, többségükben található A- és E-vitamin, sőt életfontosságú nyomelemek is. Ezek az életfontosságú nyomelemek gátolják a rosszindulatú folyamatokat, és segítik azok megelőzését.

2019. 12. 21
Amikor beköszönt a hideg, a nyirkos idővel a megbetegedések időszaka is megjelenik. A hirtelen változó időjárás megterheli a szervezetünket és sokkal fáradékonyabbak, a betegségekkel szemben kevésbé ellenállóak leszünk, ami kihat a teljesítményképességünkre is.

2019. 12. 19
A ghee (néha látjuk leírva „gí”-ként is) az Ayurvéda több ezer éves tradicionális gyógyszere. A legkiválóbb külső-belső olajozó élelmiszer, amely mély felszívódásra segíti a hozzá adott fűszernövényeket is. Többen ismerik, azonban kevesen tudják, milyen jótékony hatásai vannak.

2020. 01. 05
Ha rendszeresen sminkelsz, ezt tudnod kell!

2020. 01. 02
9+1 étkezési tanács a formába lendüléshez