2017. 03. 08
Ha a szervezet visszatartja a folyadékot ödéma, vagyis végtagduzzanat alakul ki. A nem túl esztétikus látványt egy idő után fájdalmas, lüktető érzés is kíséri. Ha te is gyakran küzdesz lábduzzadással, érdemes kipróbálni az alábbi igen hatásos gyógymódot. Mitől alakulhat ki a lábduzzadás? – bizonyos gyógyszerek mellékhatása – premenstruációs szindróma – terhesség – rossz vérkeringés – túl sok feldolgozott élelmiszer fogyasztása – túl sok, magas sótartalmú élelmiszer fogyasztása Azonban tudni kell azt is, hogy néha teljesen normális, az, ha a láb megduzzad, mint például a hosszantartó állás, vagy ülés következtében

2016. 12. 20
Családi vállalkozásban kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozunk, elsőszámú nyersanyagunk a kecsketej, de tehén- és juhtejet is felhasználunk. 2004-ben egy korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk Izsákon. A Kiskunsági Nemzeti Park területén megtermelt alapanyagot ma már egy hangulatos sajtműhelyben, hagyományos receptúra alapján, de korszerű technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, illetve ennek növelésére, ezért telephelyünkön rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.

2016. 12. 19
A csíráztatást egyszerűen megoldhatjuk, akkor is, ha nincs kertünk vagy erkélyünk, ráadásul nem költséges, mindössze pár hozzávaló szükséges hozzá. A legnagyobb előnye pedig, hogy szinte azonnali sikerélményt nyújt, hiszen a „vetéstől” számított pár napon belül már le is arathatjuk a termést.

2016. 12. 09
A C-vitamin a szervezet védekezőképességének kulcsfontosságú molekulája. Szent Györgyi Albert már 1932-ben felfedezte, hogy a C vitaminnak (L-aszkorbinsav) rengeteg jótékony hatása van az emberi szervezetre, kísérleteiben az áttörést – és ezzel együtt a Nobel díjat – a paprikából kivont C-vitamin hozta meg. C-vitamint ugyanis az emberi szervezet nem képes előállítani, a kívánt mennyiséget vitamindús táplálkozással illetve étrend-kiegészítő készítményekkel tudjuk megszerezni.

2016. 12. 06
Sokat tesz az egészségéért az, aki rendszeresen fogyaszt csípős paprikát, ugyanis ebben a zöldségben számos vitamin és ásványi anyag van, amely serkenti az immunrendszert, így több betegségtől is védve lesz a szervezetünk.

2016. 12. 06
A cikksorozat célja az, hogy ábécé sorrendben végigvegye a testi-lelki betegségeket, valamint természetes gyógymódokat mutasson be.

2016. 12. 06
Látásunk gyakran betegségek, túlterhelés és káros behatások, valamint a kor előrehaladtával is romolhat. A mai modern társadalomban ráadásul a számítógépek, laptopok, mobiltelefonok, és egyéb eszközök használata kifejezetten megterheli szemünket, és az ebből adódó látászavar sokak mindennapjait nehezíti meg. A hosszú ideig tartó képernyőre fókuszálás megviseli a szemet, és olyan tünetek okoz, mint például a szemfáradékonyság, a homályos látás vagy a viszkető érzés a szemben.

2016. 12. 05
A nagy-britanniai állami egészségbiztosító, az NHS (National Health Service) ajánlása alapján napi ötször 80 gramm zöldségre és gyümölcsre van szüksége az emberi szervezetnek, az ezt meghaladó mennyiség tovább csökkenti a krónikus megbetegedések, illetve a szív- és érrendszeri problémák előfordulási gyakoriságát.

2016. 12. 01
Minden amit tudnod kell a vércsoportokról és a véradásról egy ötletes másfél perces videóba tömörítve!