Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 02. 21
10 emberből 9 csak annyit tud, hogy vizeletet választ ki a vese.

2020. 02. 27
A cannabis az emberiség egyik legősibb kultúrnövénye. A származásának legrégebbi bizonyítékai több ezer évesek. Kezdetben rostjáért és olajat adó magjáért termesztették, ami megalapozta a kínai textilipart és – néhány évezreddel később, de még jóval időszámításunk előtt – a papírgyártást. A cannabist az időszámításunk előtti harmadik évezred környékén kezdték el gyógyászati célokra is használni. Shen Nung császár i.e. 2700 körül a következő betegségekre rendelte alkalmazni: feledékenység, szórakozottság, reumatikus fájdalmak, székrekedés, malária, beriberi.

2020. 01. 31
Az ásványvíz különleges fogyasztási igények kielégítésére szolgál, tehát nem közönséges ivóvíz.

2020. 01. 29
A natúr szappanok elengedhetetlenek a tudatos bőr- és szépségápolásban. A valóban kézműves, magas minőségű szappanok a közhiedelemmel ellentétben nem szárítanak, a téli hideg időszakban is hatékonyan tisztítanak, és ápolják az érzékeny bőrt. A Napvirág Manufaktúra szappanjai pedig nem csupán prémium összetevőkből állnak, melyeket kézzel és szívvel készítenek, de még a csomagolásuk is környezettudatos.

2020. 01. 28
Fájó ízületek, feszes izmok, sugárzó vagy villámszerű fájdalmak derékból a lábakba, vagy nyakból a vállakba-karokba. Igen, tipikus őszi és téli érzetek. Ha a probléma nincs kezelve, sokszor egész évben érezhetők.

2020. 01. 28
A hideg hónapokban a bőrünkről még jobban szükséges gondoskodnunk. Különösen a kéz és az arc van legjobban kitéve az időjárási viszonyoknak. Ennek az eredménye a durva, repedezett és száraz bőr. Tudjuk, hogyan kell megfelelően gondoskodnunk a bőrünkről?

2020. 01. 27
A borongós, hideg téli napok még a legedzettebbek szervezetét is megviseli. Egy kis plusz energia szinte mindenkinek jól jöhet a hamar beköszöntő téli estékhez, a hűvösen induló reggelekhez.

2019. 12. 22
Világszerte egyre több ember válik tudatos fogyasztóvá, egyre többen érezzük, hogy ideje bizonyos tekintetben újragondolni az életünket. Egyetlen bolygónk van, és egyre fontosabb a sürgetés: vigyáznunk kell rá! Nem terhelhetjük a végtelenségig szeméttel. A palackozott ásványvíz fogyasztása tehát a legszennyezőbb lehetőség szervezetünk rendszeres hidratálására. Mindemellett saját egészségünk kérdése is egyre nagyobb odafigyelést igényel. Nem titok immár, hogy napjainkra Európában is szennyezetté vált a csapvíz.

2019. 12. 19
A téli hideg, hűvös napokon olyan jól esik beülni egy forrón illatozó kádba. Felmelegít, körbeölel, és ha valóban terápiás hatású illóolajokkal gazdagított sót is adunk a fürdővízhez, nyugodtabbak, energikusabbak leszünk, sőt még a bőrünket is puhává varázsolja. A Napvirág Manufaktúra prémium fürdősói idén új csomagolást kaptak a környezettudatosság jegyében. Egy szuper ajándék tipp karácsonyra, mely nem csak finom illatú, hasznos, és környezetbarát, de „énidőt” ajándékoz annak a szerettünknek, aki kapja.