Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 05. 13
A galagonya népi gyógyászatban leggyakrabban alkalmazott szívgyógyszerek egyike. A növényt évszázadok óta ismerjük. Háborúk és nagy nélkülözések idején virágaiból és leveleiből teát készítettek, őrölt termésével a kávét helyettesítették.

2020. 05. 05
Gyomorsav-túltermelés és az emésztési panaszok enyhítésére is alkalmas.

2020. 04. 29
A természetes eredetű alapanyagokat egyre elterjedtebben alkalmazzák az élelmiszerekben, a kozmetikumokban és az egészségügyi termékekben. Mi felelevenítjük a himalájai gyógynövényekkel kapcsolatos hagyományos tudást, melyet 2500 éve használnak az emberi egészség és hosszú élet megőrzése érdekében.

2020. 04. 29
Az őszi-tavaszi időszak során egyre gyakoribbá válnak elsősorban a felső légúti megbetegedések. Ezek a fertőzések leggyakrabban a közösségeket érintik, mint a bölcsődék, óvodák, iskolák, különféle otthonok lakóit. Vagyis leginkább a legfiatalabb és az idős, ill. idősebb korosztály van leginkább kitéve a fertőzésveszélynek. Fel kell készíteni ezért immunrendszerünket, hogy ellen tudjon állni a kórokozó baktériumoknak és vírusfertőzéseknek. Sokféle módon tudjuk erősíteni szervezetünket, most egyik módját ismertetjük a védekezésnek, ezek pedig a béta glükánok.

2020. 04. 29
A régi - vallásosabb-időkben az egyház előírt bizonyos böjti napokat, amikről a nagy jólétünkben szépen lassan megfeledkeztünk (tisztelet a kivételnek). Na persze nem kell nekünk a vasszigor, meg hogy mások mondják meg, mit és mikor együnk, de vizsgáljuk csak meg kicsit közelebbről a témát. Ígérem, később ez fontos lesz!

2020. 04. 27
Ki kell próbálni! Nincs ennél egyszerűbb módszer!

2020. 04. 18
Szedj annyi virágot, amennyit csak tudsz! Meglátod, milyen finomság lesz belőle!

2020. 04. 17
A stresszel teli életmódnak, az ülő munkának, a környezetszennyezésnek, a rengeteg gyógyszer és egyéb vegyi anyagnak köszönhetően egyre gyakoribbak az emésztőrendszeri problémák, felborul az ember és a mikroorganizmusok természetes és mindkét fél számára hasznos életközössége.

2020. 04. 12
Lassan itt a hónapos retek szezonja. Ha nincs kertünk, fóliasátrunk, akkor is be tudjuk szerezni a boltokban, piacokon. Nem drága, nagyon finom, és még fontosabb, hogy egészségünknek is nagyon jót teszünk, ha tavasszal belevágunk egy hónapos retek kúrába.

2020. 04. 10
Görcsoldó hatású, főleg a hasnyálmirigy, a gyomor és az epehólyag területén, de csillapítja a fejfájást, és jó az arcüreg problémákra is.