2017. 01. 20
A hátfájás okait néha nagyon nehéz azonosítani, a leggyakrabban a gerinc körüli izmok, inak és kötőszalagok megterhelésének tulajdonítható. De kiindulhat a gerinc porckorongjaiból vagy egy porckorong, netán csigolya által nyomott idegből, sőt okozhatja ízületi kopás is. Egy nemrég készült tanulmány szerint a hátfájásnak – legalábbis annak, amelyet a porckorongok leépülése idéz elő – örökletes okai is lehetnek.

2017. 01. 19
Összegyűjtöttünk néhány gyógyteát és nyugtató italt álmatlanság ellen, amelyek hatását illóolajokkal is fokozhatjuk. Az alvászavaroknak több oka is lehet. Ha csak időnként fordul elő, akkor lehetséges, hogy csupán túl sokat ettünk, vagy valamilyen nyugtalanító körülmény okozza. A holdfázisok is hatással vannak az álmunkra, de a nehéz fizikai megterhelés is nyugtalan alváshoz vezethet. A hagyományos kínai orvoslás szerint az álmatlanság, szívbetegségekre is utalhat, így gyakori álmatlanság esetén érdemes orvoshoz fordulni.

2017. 01. 19
A szervezetünket is megviselik az állandó frontok és a hirtelen nagy hideg. Nem elegendő csak a réteges öltözködés, meg kell támogatnunk saját védekező rendszerünket, hogy ellenállók legyünk az időjárás és az egyéb szennyeződések ellen.

2017. 01. 19
A téli időszakban nagyon kevés napfény ér bennünket. Emiatt súlyos D-vitamin hiány alakulhat ki. Egyes felmérések szerint a felnőttek 77%-a küzd a D-vitaminhiány egy vagy több komoly tünetével január végére.

2017. 01. 18
Ha sokszor fáj a torkod, mandulád is érzékeny, akkor ezt a receptet neked hagyták örökségül nagyanyáink. Ők tudták, hogy nem kell rögtön patikai szerekhez nyúlni, mert a konyhában sokszor sokkal hatékonyabb hozzávalók lapulnak.

2017. 01. 04
Mindenki szeretné szellemi képességét idős korára is megőrizni. A megoldást régóta keresi az orvostudomány. Ma már nem titok, hogy a táplálkozás nem csak az egészségünket, de agyunk működését is befolyásolja. A legújabb kutatások konkrétan megnevezik azt az ásványi anyagot, amelyet minél nagyobb mennyiségben kell fogyasztanunk ahhoz, hogy az időskori demencia elkerüljön bennünket.

2017. 01. 04
A kutatók mindent megtesznek azért, hogy kiismerjék az emberi test működését, és alaposan, szinte sejtről sejtre feltérképezzék, éppen ezért azt gondolnánk, hogy nem érhet bennünket e témában nagy meglepetés. Ám a 2017-es év első nagy szenzációja, hogy hivatalosan is bejelentették a szakértők: felfedeztek egy új szervet.

2017. 01. 02
Gondolnád, hogy az undor a belek tájékára is hat? Ha pedig megvetést érzünk, csökken az aktivitás a nemi szervek tájékán.

2016. 12. 28
A vércsoportunk köztudottan számos dolgot befolyásol, a betegségekre való hajlamot, a testalkatot, a testsúlyt, stb...A kutatók szerint emellett azonban nagyban meghatározza temperamentumunkat és személyiségünket is, hogy milyen vércsoportba tartozunk. Lássuk az állításokat.

2016. 12. 28
Az aktív szenet nagyon sok toxikológus javasolja a szervezet méregtelenítésére. A terápiához mindenképp orvosi szenet válasszunk, jobb, ha por és nem tabletta formájában alkalmazzuk.