2017. 01. 31
A tél egyik legáltalánosabb betegsége az influenza, elsősorban a légutakat érintő, vírusos eredetű betegség, amely komoly járványokat okozva alaposan megkeserítheti ezen időszakot. Általában egyszerű lefolyású, ám előfordulhat, hogy bakteriális felülfertőződést okozva, a szövődmények súlyosabb állapothoz vezetnek.

2017. 01. 30
Bárkinél kialakulhat ez a kellemetlen jelenség. Mi az oka, és mit tehetünk ellene? A gyenge véna érfala kitágul, folyadékot ereszt át, az bekerül a környező szövetekbe, és ilyenkor bedagad a láb. Lelassul a keringési folyamat, a vér pang a lábszárban, ami trombózisveszélyt hordoz. Minél sűrűbb a vér, annál könnyebben képződnek a vérrögök.

2017. 01. 25
A feketekömény olaját már az ókori fáraók is használták, különleges gyógyítóerőt tulajdonítottak neki, ezért számos betegség kezelésére alkalmazták, de legendásan fiatalos külsejüket is ennek köszönhették. A gondosan válogatott és tisztított magokból a kimondottan erre szakosodott, megbecsült munkások préselték ki az aranyló olajat, amitről uralkodójuk a hosszú és egészséges életet remélte.

2017. 01. 25
Egyre több bizonyíték van arra, hogy a megfelelő vitamin és ásványianyag utánpótlást nem az importált gyümölcsökkel, zöldségekkel kell biztosítani, hanem az adott éghajlaton megtermő, őshonos növényekből. Hogy miért? Mert ideális arányban tartalmazzák mindazt, amire szükségünk van. A kutatások kimutatták, hogy ugyanaz a fajt alma vitamintartalma teljesen eltérő, ha más tájon nevelkedik.

2017. 01. 25
A népszerű fűszernövény neve félrevezető, mert a szerecsendiófa valójában nem diófa, s diója sem igazi dió, hanem mag, ami egy 8-10 cm hosszú sárga, húsos termésben helyezkedik el. Ezt a magot veszi körül a vörös, tagolt magköpeny. A „szerecsendió-virág” szintúgy nem virág, hanem a termés húsától megszabadított, a magról leválasztott magköpeny.

2017. 01. 23
A csodálatos gyógyital egyszerűen elkészíthető bárki számára. Igaz, ennek a receptnek nem kancatej az alapja, de hatását tekintve szinte ugyanolyan nagyszerű, mint az eredeti változat. Vigyázat, az erjesztett italalkoholt tartalmaz!

2017. 01. 23
Az inzulinrezisztencia - a cukorbetegség előszobája – mára sajnos már népbetegségnek számít. Kezeletlen esetben diabéteszhez és számtalan szövődményhez vezethet. Kezdetben sokan teljesen panaszmentesek, így nincs is tudomásuk állapotukról.

2017. 01. 23
Hogyan ápoljuk megfelelően télen a bőrünket? Mi a különbség a téli és a nyári bőrápolás között? Amikor nagy hidegek vannak odakint, és rendszeresen fagypont alatt van a hőmérséklet, oda kell figyelni a bőrünk hideggel szembeni védelmére.

2017. 01. 23
A hasnyálmirigyrák az emésztőrendszer daganatai közül a harmadik leggyakoribb. Általában 50 éves kor felett jelentkezik, de 30 éves kor körül is előfordul; férfiaknál háromszor gyakoribb, mint nőknél. A hasnyálmirigyrák agresszíven terjed és alattomos, mivel korai stádiumában ritkán felismerhető, nehezen diagnosztizálható.

2017. 01. 23
Az évszakok változása fokozott alkalmazkodást kíván szervezetünktől. Megszaporodnak a betegségek, a megfázások, immunrendszeri gyengeségek csakúgy, mint a krónikus panaszok: a gyomorfekély, a reumatikus bántalmak és társaik.