Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 07. 03
Visszavonhatatlanul itt a meleg, a jó idő. Lábaink egyik napról a másikra megszabadulhatnak cipőjük fogságából. De csak akkor tündökölhetnek, ha ápoltak, egészségesek. Ebben lehet segítségünkre a Napvirág Manufaktúra. Természetes összetevőjű natúr-kozmetikumaikkal valóban megszépülhet a lábunk, és még a környezetünket sem károsítjuk, ha őket választjuk, hiszen termékeik csomagolása visszaváltható.

2020. 06. 29
Sokan kezdtek el kenyeret, péksüteményeket és egyéb finomságokat sütni a járvány okozta „háziőrizet” idején. A több otthon töltött idő bizonyára Olvasóinkban is felébresztette az eddig szunnyadó tehetséget és sokan kísérletezésbe kezdtek. És bizonyára olyanok is vannak köztük szép számmal, akik már jóideje késztetést éreznek egészségesebb ételek fogyasztására.

2020. 06. 02
Van egy pont a homlokunkon, amit ha egy percig masszírozunk, hatékonyan csökkenti a feszültséget. Ráadásul ennek a pontnak a stimulálásával javul a vérkeringés, csökken az izmok feszültsége, valamint endorfinok, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban.

2020. 06. 02
A glutén-intolerancia napjaink egyik leggyakoribb emésztési problémája, amely emberek millióinak életét nehezíti meg, akik nem tudnak búza-, árpa- és rozslisztből készülő péktermékeket fogyasztani. Ha mégis ennének, akkor a következő tünetek utalhatnak arra, hogy gluténérzékenységben szenvednek.

2020. 05. 29
Még a hajhullást is csökkenthetjük a segítségével!

2020. 05. 27
Az üde, friss ízű akácvirág dzsem elkészítése nem bonyolult feladat. Kezdők is bátran belevághatnak!

2020. 05. 27
Bár nem a mi éghajlatunk gyümölcse a kókuszdió, mégis gyakran alkalmazzuk a mindennapokban. A keleti konyha elmaradhatatlan alkotóeleme, de nagy szerepet kap ma már a szépségápolásban is, és az sem véletlen, hogy a szuper élelmiszerek közé sorolták. A szárított gyümölcshúsból készül a kókuszchips, a kókuszpehely, a kókuszzsír (kókuszolaj) és a kókuszreszelék. Hazánkban leggyakrabban az utóbbit használjuk, főként édességek, sütemények készítéséhez, díszítéséhez.

2020. 05. 27
Az aromavizek vagy más néven hidrolátumok az illóolajok előállítása során keletkező vizes bázisú értékes „melléktermékek”. Biztonságosan használhatóak kisgyermekek és idősebbek számára egyaránt, áldásos hatásukat fokozza a lelket simogató illatuk. A Napvirág Manufaktúra termékei között megtalálhatjuk a teljesség igénye nélkül a rózsa, a citromfű, a borsmenta, és a levendula aromavizet is. Lássuk csak, melyik mire jó!

2020. 05. 25
Immunrendszerünk azért van, hogy megvédjen bennünket a szervezetünkbe behatoló fránya kórokozóktól. Mindegy, miféle vírusnak vagy bacinak nevezzük a szörnyeket, az immunrendszer, amennyiben tökéletesen működik, minden nyavalyával képes szembeszállni és ellenanyagot termelni. A vakcinázással is ezt érik el, amikor legyengített baktériumot fecskendeznek a szervezetünkbe, az immunrendszer azonnal ellenanyagot termel.

2020. 05. 22
Lehet, hogy a kollagénről eddig csak a szépészeti beavatkozások vagy a fiatalító kozmetikai termékek kapcsán hallottál. Igen, ez az az anyag, amit a klinikákon a 80-as évek óta ajakfeltöltéshez használnak, de a ránctalanító, bőrfeszesítő krémek összetevőit olvasva is biztosan találkoztál már vele. Mielőtt túlmisztifikálnád a dolgot, tudnod kell, hogy egy abszolút természetes, a szervezetben magas koncentrációban előforduló vegyületről van szó. Ebben a cikkben a modern és népszerű kollagén ital hatásairól tudhatsz meg többet.