Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 05. 29
Még a hajhullást is csökkenthetjük a segítségével!

2020. 05. 27
Az üde, friss ízű akácvirág dzsem elkészítése nem bonyolult feladat. Kezdők is bátran belevághatnak!

2020. 05. 27
Bár nem a mi éghajlatunk gyümölcse a kókuszdió, mégis gyakran alkalmazzuk a mindennapokban. A keleti konyha elmaradhatatlan alkotóeleme, de nagy szerepet kap ma már a szépségápolásban is, és az sem véletlen, hogy a szuper élelmiszerek közé sorolták. A szárított gyümölcshúsból készül a kókuszchips, a kókuszpehely, a kókuszzsír (kókuszolaj) és a kókuszreszelék. Hazánkban leggyakrabban az utóbbit használjuk, főként édességek, sütemények készítéséhez, díszítéséhez.

2020. 05. 27
Az aromavizek vagy más néven hidrolátumok az illóolajok előállítása során keletkező vizes bázisú értékes „melléktermékek”. Biztonságosan használhatóak kisgyermekek és idősebbek számára egyaránt, áldásos hatásukat fokozza a lelket simogató illatuk. A Napvirág Manufaktúra termékei között megtalálhatjuk a teljesség igénye nélkül a rózsa, a citromfű, a borsmenta, és a levendula aromavizet is. Lássuk csak, melyik mire jó!

2020. 05. 25
Immunrendszerünk azért van, hogy megvédjen bennünket a szervezetünkbe behatoló fránya kórokozóktól. Mindegy, miféle vírusnak vagy bacinak nevezzük a szörnyeket, az immunrendszer, amennyiben tökéletesen működik, minden nyavalyával képes szembeszállni és ellenanyagot termelni. A vakcinázással is ezt érik el, amikor legyengített baktériumot fecskendeznek a szervezetünkbe, az immunrendszer azonnal ellenanyagot termel.

2020. 05. 22
Lehet, hogy a kollagénről eddig csak a szépészeti beavatkozások vagy a fiatalító kozmetikai termékek kapcsán hallottál. Igen, ez az az anyag, amit a klinikákon a 80-as évek óta ajakfeltöltéshez használnak, de a ránctalanító, bőrfeszesítő krémek összetevőit olvasva is biztosan találkoztál már vele. Mielőtt túlmisztifikálnád a dolgot, tudnod kell, hogy egy abszolút természetes, a szervezetben magas koncentrációban előforduló vegyületről van szó. Ebben a cikkben a modern és népszerű kollagén ital hatásairól tudhatsz meg többet.

2020. 05. 13
A galagonya népi gyógyászatban leggyakrabban alkalmazott szívgyógyszerek egyike. A növényt évszázadok óta ismerjük. Háborúk és nagy nélkülözések idején virágaiból és leveleiből teát készítettek, őrölt termésével a kávét helyettesítették.

2020. 05. 05
Gyomorsav-túltermelés és az emésztési panaszok enyhítésére is alkalmas.

2020. 04. 29
A természetes eredetű alapanyagokat egyre elterjedtebben alkalmazzák az élelmiszerekben, a kozmetikumokban és az egészségügyi termékekben. Mi felelevenítjük a himalájai gyógynövényekkel kapcsolatos hagyományos tudást, melyet 2500 éve használnak az emberi egészség és hosszú élet megőrzése érdekében.

2020. 04. 29
Az őszi-tavaszi időszak során egyre gyakoribbá válnak elsősorban a felső légúti megbetegedések. Ezek a fertőzések leggyakrabban a közösségeket érintik, mint a bölcsődék, óvodák, iskolák, különféle otthonok lakóit. Vagyis leginkább a legfiatalabb és az idős, ill. idősebb korosztály van leginkább kitéve a fertőzésveszélynek. Fel kell készíteni ezért immunrendszerünket, hogy ellen tudjon állni a kórokozó baktériumoknak és vírusfertőzéseknek. Sokféle módon tudjuk erősíteni szervezetünket, most egyik módját ismertetjük a védekezésnek, ezek pedig a béta glükánok.