Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 07. 03
A CBD kozmetikumok megjelenésével a szépség- és a bőrápolás piacán jogosan merülnek fel a kérdések, hogy vajon ezek a termékek hatékonyak-e, nem toxikusak-e és biztonságosak-e.

2020. 07. 03
Izmaink a csontjainkon inak révén tapadnak, amelyeket alagútszerű képződmény, az ínhüvely vesz körbe. Az ínhüvely feladata egyrészt az inak védelme, másrészt kenőfolyadék termelése annak érdekében, hogy míg mindennapi tevékenységeinket végezzük, az inak akadálytalanul tudjanak elmozdulni az ínhüvelyben. Ínhüvelygyulladás esetén az ín tapinthatóan duzzadt, kisebb mozgáskísérletre is fájdalommal reagál, passzív mozgatáskor hóropogás-szerűen súrlódik és egész lefutásában nyomásérzékeny. Helyileg leggyakrabban a csukló és az alkar kézháti oldalán futó inak, a vállöv, valamint az Achilles-ín érintett.

2020. 07. 03
Visszavonhatatlanul itt a meleg, a jó idő. Lábaink egyik napról a másikra megszabadulhatnak cipőjük fogságából. De csak akkor tündökölhetnek, ha ápoltak, egészségesek. Ebben lehet segítségünkre a Napvirág Manufaktúra. Természetes összetevőjű natúr-kozmetikumaikkal valóban megszépülhet a lábunk, és még a környezetünket sem károsítjuk, ha őket választjuk, hiszen termékeik csomagolása visszaváltható.

2020. 06. 29
Sokan kezdtek el kenyeret, péksüteményeket és egyéb finomságokat sütni a járvány okozta „háziőrizet” idején. A több otthon töltött idő bizonyára Olvasóinkban is felébresztette az eddig szunnyadó tehetséget és sokan kísérletezésbe kezdtek. És bizonyára olyanok is vannak köztük szép számmal, akik már jóideje késztetést éreznek egészségesebb ételek fogyasztására.

2020. 06. 02
Van egy pont a homlokunkon, amit ha egy percig masszírozunk, hatékonyan csökkenti a feszültséget. Ráadásul ennek a pontnak a stimulálásával javul a vérkeringés, csökken az izmok feszültsége, valamint endorfinok, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban.

2020. 06. 02
A glutén-intolerancia napjaink egyik leggyakoribb emésztési problémája, amely emberek millióinak életét nehezíti meg, akik nem tudnak búza-, árpa- és rozslisztből készülő péktermékeket fogyasztani. Ha mégis ennének, akkor a következő tünetek utalhatnak arra, hogy gluténérzékenységben szenvednek.

2020. 05. 29
Még a hajhullást is csökkenthetjük a segítségével!

2020. 05. 27
Az üde, friss ízű akácvirág dzsem elkészítése nem bonyolult feladat. Kezdők is bátran belevághatnak!

2020. 05. 27
Bár nem a mi éghajlatunk gyümölcse a kókuszdió, mégis gyakran alkalmazzuk a mindennapokban. A keleti konyha elmaradhatatlan alkotóeleme, de nagy szerepet kap ma már a szépségápolásban is, és az sem véletlen, hogy a szuper élelmiszerek közé sorolták. A szárított gyümölcshúsból készül a kókuszchips, a kókuszpehely, a kókuszzsír (kókuszolaj) és a kókuszreszelék. Hazánkban leggyakrabban az utóbbit használjuk, főként édességek, sütemények készítéséhez, díszítéséhez.

2020. 05. 27
Az aromavizek vagy más néven hidrolátumok az illóolajok előállítása során keletkező vizes bázisú értékes „melléktermékek”. Biztonságosan használhatóak kisgyermekek és idősebbek számára egyaránt, áldásos hatásukat fokozza a lelket simogató illatuk. A Napvirág Manufaktúra termékei között megtalálhatjuk a teljesség igénye nélkül a rózsa, a citromfű, a borsmenta, és a levendula aromavizet is. Lássuk csak, melyik mire jó!