A Dr. M PALnEO DIET és Dr. M PALnEO SOKMAGVAS étrend-kiegészítők összetételüknek köszönhetően hozzájárulhatnak a paleolit étrend kiegészítéséhez.

A paleolit étrend egy olyan gasztronómiai irányzat, amely célja a paleolit kori táplálkozás reprodukálása a mai viszonyok között.  Habár a különböző irányzatok hasonló alapokra épülnek, de kivitelezésben és elnevezésben mind hazánkban, mind külföldön vannak eltérések, és nincs hivatalosnak tekinthető változat. A paleolit táplálkozás célja az olyan, ún. civilizációs betegségek elkerülése, mint egyes érrendszeri betegségek (stroke, ischemia), 2-es típusú cukorbetegség, elhízás. Követői szerint evolúciós szempontú étrendnek is nevezhető, mert evolúciós szempontból vizsgálta meg ember és táplálkozás illetve betegségek kapcsolatát a történelemben visszamenőleg egyes kutatások segítségével. Az elmélet alapjait többen megkérdőjelezhetőnek tartják.

A paleolit diéta arra az elméletre épül, hogy az emberi genom több mint 2,5 millió éve nem sokat változott, tehát genetikailag a vadászó, halászó, gyűjtögető életmódra vagyunk programozva. Egyes kutatások állítása szerint a 10–5 ezer évvel ezelőtt a földművelés során bevezetett élelmi anyagokhoz nem tudott alkalmazkodni az emberi szervezet, ezért jelentek meg az ún. degeneratív betegségek.
Az elmélet szerint a mai civilizáció számos olyan betegségben szenved, amelyek az elmélet követői szerint ismeretlenek a ma is élő természeti népek körében, illetve ismeretlenek voltak a paleolit korban élők között is. A nyugati életmód és táplálkozás világméretű terjeszkedése a 19. század közepén kezdődött meg, az ún. civilizációs betegségek a 20. és 21. században járványszerű növekedésnek indultak.
Nagyon fontos a paleolit étrendet követők számára, hogy biztosítsák a megfelelő mikro- és makrotápanyagokat szervezetük számára (vitaminokat, ásványi anyagokat, különféle olajokat).

A Dr. M PALnEO DIET étrend-kiegészítő kapszula vitaminokkal, tökmag liszttel, cinkkel és krómmal (30 db) hozzájárulhat a paleolit érend kiegészítéséhez.
Összetevői: acerola termés kivonat, zselatin, tökmag liszt, cink, E-vitamin, króm, csomósodást gátló (talkum, kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát).
A C-vitamin és a cink hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez. A C-, E-vitamin és a cink hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Dr. M PALnEO SOMAGVAS étrend-kiegészítő kapszula acerolatermés-kivonattal (30 db), szintén hozzájárulhat a paleolit étrend kiegészítéséhez.
Összetevői: acerolatermés-kivonat (C-vitamin), zselatin, útifű maghéj por, lenmag liszt, gesztenye liszt, mandula liszt, csomósodást gátló (talkum, kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát).
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A kapszulák javasolt adagolása: napi 1 kapszula.

Figyelem a PALnEO étrend-kiegészítők alkalmazásakor vegye figyelembe a következőket:
– Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– A Dr. M PALnEO Sokmagvas étrend-kiegészítőt sok vízzel kell bevenni!


Bővebb információért látogasson el honlapunkra:

www.volmix.hu
A termékeket gyártatja, forgalmazza: Volmix Kft., 1146 Budapest,
Thököly út.76.
Tel.: (1) 383-3252
www.volmix.hu