Megdöbbentő gyógymódok, és népi megfigyelések!

Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok.
Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek készpénznek, cselekvési útmutatónak.

Mézesmadzaggal a nátha ellen
Hallottatok ilyet? A mézesmadzag egyfajta légyfogó volt, de egészen másra is jó. Egy kis gézdarabból sodrunk 2 kis madzagot. Egy másik darabot meghagyunk. Egy kis mézzel, legjobb a májusi méz, átitatunk a madzagokat és a kis gézdarabot. A mézes gézt a nagyujjunkkal felnyomjunk a szájpadlásunkra, ott tartjuk a nyelvünkkel. A mézes madzagokat 2-3 centire bedugjuk a náthás orrunkba. Gyerekeken is elvégezhetjük a beavatkozást. Persze, ha valakinek mézallergiája van, az más. A kezelés elején enyhe égető érzést érzünk, aztán ez erősödik és meleget érzünk. Tartsuk ott, ameddig bírjuk. Lehet, hogy a náthád nem múlik el azonnal, de a tükörhöz lépve jó lesz a hangulatod, az biztos.

A gyors vízről
Olaszországban összefutottam egy öreggel, aki még vígan futkározott 80 éves korában. Kipuhatoltam a titkát. Tornázott? Jógázott? Diétázott? SOHA. Akkor mi a fiatalság titka? Odanyújtott egy csésze forró, egyszerű forró vizet. 50 éve minden reggel éhgyomorra megiszik egy fél csésze frissen forralt forró vizet. Lefekvés előtt ugyanígy. Ezt a vizet a szervezet gyorsan felszívja, kimossa a salakanyagot és mérgeket, amelyek éjszaka, illetve napközben felgyülemlettek.

Nyugodtan egyél a kezeddel
Gyerekkorban mindenki a kezével eszik, csak utána jön a dresszírozás. (N.B. Van egy kazah étel, a bisbarmak, ami öt ujjat jelent. Ez egy húsos tészta, amit kézzel esznek.) Otthon nyugodtan egyetek kézzel. Eszetekbe jut a gyerekkorotok és az ujjatokat is megnyaljátok. Ha kézzel esztek, akaratlanul masszírozzátok az ujjaitokat, ami szintén segíti a hasnyálmirigy, máj, epe, az egész emésztőrendszer működését. Jó étvágyat!

Szúnyogcsípés után
Gyakori nyáron a szúnyogcsípés. Mi a teendő? Egy pohár hűvös vízben oldjunk fel egy teáskanál bórsav port, majd egy zsebkendő, vagy gézdarab segítségével finoman dörzsöljük át a megcsípett helyeket. Az arcon is szabad, csak ne menjen a szemünkbe. De az se nagy baj. Ezután várjatok egy kicsit. Ha közben pozitív dolgokon gondolkodtok, az még jobb. Ha az arcotokat csípte meg a szúnyog, menjetek oda a tükörhöz és nézzétek meg, hogy újra milyen szép a bőrötök. A viszketésnek annyi!

Köszvény és poliartritis ellen
Jó a hideg-meleg vizes kezelés. Ez egy japán módszer. Két tálat tegyünk az asztalra. Egyikbe jéghideg vizet öntsünk, a másikba különféle gabona magokat szórjunk és forrázzuk le. Várjunk, amíg a magok kicsit megpuhulnak, de még nem hűlnek ki. Ekkor a beteg kezünket néhány másodpercre tegyük a hideg vízbe, majd a melegbe. A melegben kezdjük nyomogatni, markolni a gabonaszemeket. Nagyon kellemes érzés és gyógyító hatású. Köles, búza, árpa, zab, de tán a kukorica is jó. Lehet más magvakkal is kísérletezni. A kezelés után gyapjúkendőbe csavarjuk be a beteg kezünket. A kezelést hosszan, kitartóan kell csinálni.

A legjobb masszőr a fenyőtoboz
Egy tál meleg vízbe dobjunk be néhány fenyőtobozt. Ha már jól átmelegedtek, tegyük be a kezünket is a vízbe és markolásszuk a tobozokat. Az ujjak ízületeire nagyon jó. De lehet az is csinálni, hogy sütőben forrósítjuk fel a fenyőtobozokat és azután végighengergetjük a testünk fájós részein. Ez az egyik legősibb masszírozó segédeszköz.

Hogyan masszírozzák Kínában a farkcsontot
Hosszú gyaloglás után fáradt a derekunk, a lábainkba is sugározhat. Kellemetlen érzés lehet. Ilyenkor 2 percig masszírozzuk a keresztcsontunkat, amíg meleget nem érzünk. Utána üljünk le egy székre, és a széken ülve csináljunk 10-10 köröző mozdulatot jobbra és balra úgy, hogy a farkcsontunkra nehezedünk (ez a gerincoszlop vége). Ha a farkcsont is átmelegedett, elmúlnak az említett panaszok.

„Ha viszket az orrod, jól be fogsz zabálni”
Mondják a népiesen. Étkezés előtt fel kell készíteni az emésztőrendszert. Az orr közvetlen kapcsolatban van az emésztőrendszerrel, érthető okból. Ha étkezés előtt 2 percig masszírozzuk, melegítjük az orrunkat, akkor aktivizálódik a hasnyálmirigyünk, a májunk, az egész emésztőrendszerünk és könnyebben megbirkózunk az étellel. (N.B. A bevitt energia 30%-át az emésztés veszi fel, mégpedig ezt meg kell előlegezni.)

Sót szórtak a fejükre, nem pedig hamut
Hajhullás esetén mossátok meg a hajatokat, utána szórjatok a fejetekre egy kis sót, amit jól dörzsöljetek be a hajszálak gyökereibe. Utána hűvös vízzel öblítsétek le. 10 napos kúra. Többé nem hullanak ki a hajszálaitok!

Oltás allergia ellen
Sokan tudják már, hogy milyen növényekre allergiásak. Azoknak a növényeknek a zöld hajtásait kell begyűjteni és megszárítani, amire allergiásak vagyunk. Ott kell őket tartani a matrac alatt. Amire virágzani kezdenek, addigra már védettek leszünk velük szemben.

Derékfájás, hátfájás ellen
Egyszerűen a fájdalmas területen huzigálni kell a szőrszálakat. A szőrhagymáknál sok az idegvégződés. Ha enyhe fájdalomig húzogatjuk a szőrszálakat, ezzel ösztönözzük az idegrendszert, hogy tegye rendbe a dolgokat. Egy hét alatt elmúlik a betegség.

Finomsággal a megfázás ellen
Reszeljétek le a sárgarépát, tegyétek üvegbe, öntsetek rá mézet. Hagyjátok állni legalább 1 hónapot. Utána lehet eszegetni, ha megfázott valaki.

Kovászolt cékla cukorbetegeknek, gyomorbetegeknek, általában betegeknek
A céklában nagyon sok hasznos anyag van. De nem tudjuk nagyon jól hasznosítani, ha egyszerűen nyersen esszük, vagy főzve. Ha befőttes üvegbe szórt, apróra vágott céklára forró vizet öntünk, majd ráteszünk a tetejére egy darabka rozskenyeret, akkor 1-2 hét alatt a cékla megkovászolódik. A leve a legfinomabb gyógyszer, de a cékla is ehető.

Vitamin egész napra
Este egy termoszba szórjunk aszalt gyümölcsöt, mindenfélét. Csipkebogyó is lehet. Minél többféle, annál hasznosabb lesz az ital. Öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni a termoszban reggelig. Reggel igyunk belőle egy pohárral. Benne lesz a vitamin, mikroelem szükséglet nagy része. A C-vitamin is megmarad, ha a termoszt csordultig töltjük. Ha nincs levegő, nincs oxidáció. Ezzel a módszerrel hatékonyan lehet csipkebigyó teát készíteni.

A „Harmadik utas orvoslás” (Moszkva, 2007) c. könyv rövidítése. A könyv a www.3med.ru weblapon olvasható.
(folytatjuk)

Az első rész itt olvasható:
https://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-1-a-vilaghiru-orvos-meglepo-dolgokat-javasol-45199

a második rész itt:
https://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-2-a-vilaghiru-orvos-meglepo-dolgokat-javasol-45199

A harmadik rész itt:
https://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-3-a-vilaghiru-orvos-ujabb-meglepo-javaslatai-67071

Bartha Ferenc
mérnök
MAG közösség

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!