[caption id='attachment_2048' align='alignleft' width='237'] A zabkalászból főzött tea jó méregtelenítő és normalizálja
a pajzsmirigy működését.[/caption]

A „Harmadik utas orvoslás” (Moszkva, 2007) c. könyv rövidítése. A könyv a www.3med.ru weblapon olvasható. Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok.  Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek kézpénznek, cselekvési útmutatónak.

Epehólyag megbetegedésre jó a juharfa „fülbevaló”, azaz a termése


Amikor még éretlen, azaz nem sárga, hanem zöld. Májműködés regeneráló epehólyag működés regeneráló anyagok vannak bennük. Meg kell szárítani, majd porrá kell őrölni. Egy teáskanállal, 20 perccel étkezés előtt be kell venni.

Kréta borogatás


A kréta egy ősi gyógyszer. Mastopátia és mellkeményedés, gyulladás utáni képletek ellen. Krétaport kis kefirrel összekeverve, káposztalevéllel odatesszük a beteg testrészre. Meglepő lesz a hatása. Nem veszélyes.

Érelmeszesedés ellen mit együnk?


A fekete színű napraforgó magok, heti 1 pohárral. Csökkenti a koleszterint és az érelmeszesedést, és finom is.

Egressel a koleszterin és érelmeszesedés ellen


Főleg a zöld színű, éretlen egres jó. Egy evőkanálnyi nyers termést kell megenni. A száraz farkincájával együtt, mert abban is gyógyító anyagok vannak. De nagyon jó az egreslevél tea is. Ez egy 2-3 hetes kúra egyszer egy évben.

[caption id='attachment_2049' align='alignleft' width='300'] A test a kipárolgással sok sót veszít, amit szintén pótolni kell[/caption]

Bolgár hagyma recept hipertónia esetében


Éjszakára egy fej egyszerű vöröshagymát bele kell tenni fél pohár forralt vízbe. Reggel kivesszük a hagymát a pohárból és éhgyomorra megisszuk a kapott italt. 2 hét alatt normalizálódhat a vérnyomás. „A hagyma 7 betegségre jó!”

Ha melegetek van nyáron, vegyetek diólevél fürdőt


Amikor érik a termés, akkor kell begyűjteni a zöld színű dióleveleket. Megszárítani, porrá őrölni. Egy marék por, 1 liter vízben megfőzve egy igen jó fürdővíz adalék. 15-20 perces alig meleg, diólevél teás vízben történő fürdés csodát tesz velünk. A nyári forróság elviselhetővé válik.

Gerincre


Tegyetek szárított erdei páfrányt a matrac alá és éjszaka gyógyítani fogja a gerinceteket.

Tölgyfakéreg főzet izzadásra


Ha valaki nagyon izzadós, a füllesztő nyári melegben igencsak jó a tölgyfakéreg főzet. Egy pohár vízhez egy teáskanál tölgyfakérget adunk, teának főzzük. Utána egy citrom levével összekeverjük, Az így kapott elixírrel bedörzsölhetik magukat naponta 3-5 alkalommal.
Csökkeni fog az izzadékonyság és még kellemes, citromos illatot is kap a bőrünk. A citrom kicsit csökkenti az izzadság mirigyek működését, a tölgy cserző hatása is jót tesz a bőrnek.
A forró nyári napokon szomjúság ellen igyunk egy pohár sós vizet
A test a kipárolgással sok sót veszít, amit szintén pótolni kell. Egy pohár vízhez keverjünk fél teás kanál sót. Megiszod a sós vizet és csökken a szomjúságod. (N.B. egy kis szódabikarbóna ezen felül segíti a vér pH pufferének helyreállítását. Szóval a szódabikarbónás sós víz egészséges. A Kárpátokban van ilyen ásványvíz.)

Ha leégtél a napon, mit csinálj?


Egy tojás sárgáját a serpenyőben kozmáltassad, égessed oda. Alul fekete lesz, de a tetején lesz valami kásás-barnás anyag. Mindenfajta égés ellen igen kiváló bedörzsölő anyag. Ha már szóba jött az égési sérülés, amit a konyhában is összeszedhetünk, akkor erről is ejtsünk pár szót. A fülcimpánkhoz kapunk önkéntelenül, ha megégettük a kezünket. Próbáljátok ki, hogy a megégetett kezetekkel egy pillanatra érjetek hozzá egy forró tárgyhoz. Kutyaharapást a szőrével. Sokkal gyorsabban elmúlik az égési sérülés és hólyag sem keletkezik. Természetesen komoly égési sérüléssel az orvoshoz menjetek.

[caption id='attachment_2050' align='alignleft' width='300'] Hideg vizes öblögetéstől átmelegszik a torkod, a hangszálaid.[/caption]

Hogyan lehet jéggel melegíteni?


Ez nagyon fontos kérdés, jól jöhet például az arcüreg gyulladásnál. Mindenki tudja, hogy ilyenkor melegíteni kell az arcüreget. De jéggel? Nagyon egyszerű. Tegyünk a beteg arcüreghez egy jégkockát. Addig kell ott tartani, amíg meg nem érezzük a hidegét. Utána ezt a helyet nagyon erősen meg kell dörzsölni, hogy belül minden melegedjen át. A hideg szerepe egy jelzés, hogy melegíteni kell. Néhány hetes kezeléssel a krónikus formájától is megszabadulhatunk. (N.B. Áthűlt lábunkat télen hóval dörzsöljük be.)

Hullik a hajatok, vagy már kopaszodtok?


Ha nem mozog a bőr a fejünkön, a hajhagymák nem kapnak elég vért és beindulhat a hajhullás, férfiaknál a kopaszodás. A megoldás annyi, hogy 15-ször emeljétek fel a szemöldökötöket, (N.B. vagy ráncoljátok össze a homlokotokat). Ellenőrzésképpen tegyétek a kezeteket a fejetekre és érezzétek, hogy az egész fejbőr megmozdult. Pár másodperces kezelés.

Mézesmadzaggal a nátha ellen


Hallottatok ilyet? A mézesmadzag egyfajta légyfogó volt, de egészen másra is jó. Egy kis gézdarabból sodrunk 2 kis madzagot. Egy másik darabot meghagyunk. Egy kis mézzel, legjobb a májusi méz, átitatunk a madzagokat és a kis gézdarabot. A mézes gézt a nagyujjunkkal felnyomjunk a szájpadlásunkra, ott tartjuk a nyelvünkkel. A mézes madzagokat 2-3 centire bedugjuk a náthás orrunkba. Gyerekeken is elvégezhetjük a beavatkozást. Persze, ha valakinek mézallergiája van, az más. A kezelés elején enyhe égető érzést érzünk, aztán ez erősödik és meleget érzünk. Tartsuk ott, ameddig bírjuk. Lehet, hogy a náthád nem múlik el azonnal, de a tükörhöz lépve jó lesz a hangulatod, az biztos.

A gyors vízről


Olaszországban összefutottam egy öreggel, aki még vígan futkározott 80 éves korában. Kipuhatoltam a titkát. Tornázott? Jógázott? Diétázott? SOHA. Akkor mi a fiatalság titka? Odanyújtott egy csésze forró, egyszerű forró vizet. 50 éve minden reggel éhgyomorra megiszik egy fél csésze frissen forralt forró vizet. Lefekvés előtt ugyanígy. Ezt a vizet a szervezet gyorsan felszívja, kimossa a salakanyagot és mérgeket, amelyek éjszaka, illetve napközben felgyülemlettek.

Nyugodtan egyél a kezeddel


Gyerekkorban mindenki a kezével eszik, csak utána jön a dresszírozás. (N.B. Van egy kazah étel, a bisbarmak, ami öt ujjat jelent. Ez egy húsos tészta, amit kézzel esznek.) Otthon nyugodtan egyetek kézzel. Eszetekbe jut a gyerekkorotok és az ujjatokat is megnyaljátok. Ha kézzel esztek, akaratlanul masszírozzátok az ujjaitokat, ami szintén segíti a hasnyálmirigy, máj, epe, az egész emésztőrendszer működését. Jó étvágyat!

Szúnyogcsípés után


Gyakori nyáron a szúnyogcsípés. Mi a teendő? Egy pohár hűvös vízben oldjunk fel egy teáskanál bórsav port, majd egy zsebkendő, vagy gézdarab segítségével finoman dörzsöljük át a megcsípett helyeket. Az arcon is szabad, csak ne menjen a szemünkbe. De az se nagy baj. Ezután várjatok egy kicsit. Ha közben pozitív dolgokon gondolkodtok, az még jobb. Ha az arcotokat csípte meg a szúnyog, menjetek oda a tükörhöz és nézzétek meg, hogy újra milyen szép a bőrötök. A viszketésnek annyi!

Köszvény és poliartritis ellen


Jó a hideg-meleg vizes kezelés. Ez egy japán módszer. Két tálat tegyünk az asztalra. Egyikbe jéghideg vizet öntsünk, a másikba különféle gabona magokat szórjunk és forrázzuk le. Várjunk, amíg a magok kicsit megpuhulnak, de még nem hűlnek ki. Ekkor a beteg kezünket néhány másodpercre tegyük a hideg vízbe, majd a melegbe. A melegben kezdjük nyomogatni, markolni a gabonaszemeket. Nagyon kellemes érzés és gyógyító hatású. Köles, búza, árpa, zab, de tán a kukorica is jó. Lehet más magvakkal is kísérletezni. A kezelés után gyapjúkendőbe csavarjuk be a beteg kezünket. A kezelést hosszan, kitartóan kell csinálni.

A legjobb masszőr a fenyőtoboz


Egy tál meleg vízbe dobjunk be néhány fenyőtobozt. Ha már jól átmelegedtek, tegyük be a kezünket is a vízbe és markolásszuk a tobozokat. Az ujjak ízületeire nagyon jó. De lehet az is csinálni, hogy sütőben forrósítjuk fel a fenyőtobozokat és azután végighengergetjük a testünk fájós részein. Ez az egyik legősibb masszírozó segédeszköz.

Hogyan masszírozzák Kínában a farkcsontot


Hosszú gyaloglás után fáradt a derekunk, a lábainkba is sugározhat. Kellemetlen érzés lehet. Ilyenkor 2 percig masszírozzuk a keresztcsontunkat, amíg meleget nem érzünk. Utána üljünk le egy székre, és a széken ülve csináljunk 10-10 köröző mozdulatot jobbra és balra úgy, hogy a farkcsontunkra nehezedünk (ez a gerincoszlop vége). Ha a farkcsont is átmelegedett, elmúlnak az említett panaszok.

„Ha viszket az orrod, jól be fogsz zabálni”


Mondják a népiesen. Étkezés előtt fel kell készíteni az emésztőrendszert. Az orr közvetlen kapcsolatban van az emésztőrendszerrel, érthető okból. Ha étkezés előtt 2 percig masszírozzuk, melegítjük az orrunkat, akkor aktivizálódik a hasnyálmirigyünk, a májunk, az egész emésztőrendszerünk és könnyebben megbirkózunk az étellel. (N.B. A bevitt energia 30%-át az emésztés veszi fel, mégpedig ezt meg kell előlegezni.)

Sót szórtak a fejükre, nem pedig hamut


Hajhullás esetén mossátok meg a hajatokat, utána szórjatok a fejetekre egy kis sót, amit jól dörzsöljetek be a hajszálak gyökereibe. Utána hűvös vízzel öblítsétek le. 10 napos kúra. Többé nem hullanak ki a hajszálaitok!

Oltás allergia ellen


Sokan tudják már, hogy milyen növényekre allergiásak. Azoknak a növényeknek a zöld hajtásait kell begyűjteni és megszárítani, amire allergiásak vagyunk. Ott kell őket tartani a matrac alatt. Amire virágzani kezdenek, addigra már védettek leszünk velük szemben.

Derékfájás, hátfájás ellen


Egyszerűen a fájdalmas területen huzigálni kell a szőrszálakat. A szőrhagymáknál sok az idegvégződés. Ha enyhe fájdalomig húzogatjuk a szőrszálakat, ezzel ösztönözzük az idegrendszert, hogy tegye rendbe a dolgokat. Egy hét alatt elmúlik a betegség.

Finomsággal a megfázás ellen


Reszeljétek le a sárgarépát, tegyétek üvegbe, öntsetek rá mézet. Hagyjátok állni legalább 1 hónapot. Utána lehet eszegetni, ha megfázott valaki.
Kovászolt cékla cukorbetegeknek, gyomorbetegeknek, általában betegeknek
A céklában nagyon sok hasznos anyag van. De nem tudjuk nagyon jól hasznosítani, ha egyszerűen nyersen esszük, vagy főzve. Ha befőttes üvegbe szórt, apróra vágott céklára forró vizet öntünk, majd ráteszünk a tetejére egy darabka rozskenyeret, akkor 1-2 hét alatt a cékla megkovászolódik. A leve a legfinomabb gyógyszer, de a cékla is ehető.

Vitamin egész napra


Este egy termoszba szórjunk aszalt gyümölcsöt, mindenfélét. Csipkebogyó is lehet. Minél több féle, annál hasznosabb lesz az ital. Öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni a termoszban reggelig. Reggel igyunk belőle egy pohárral. Benne lesz a vitamin, mikroelem szükséglet nagy része. A C-vitamin is megmarad, ha a termoszt csordultig töltjük. Ha nincs levegő, nincs oxidáció. Ezzel a módszerrel hatékonyan lehet csipkebigyó teát készíteni.

Bajuszos nők segítségére


Nem szeretik, ha egy nő bajuszos. Persze itt apró kis szőrszálakról beszélünk. Az élet folyamán egyszer csak megjelennek. A megoldás dióhéjban a dióhéjban rejlik. Az elégetett dióhéjból maradt hamut vízben feloldjuk és ezzel az oldattal bedörzsöljük a zavaró helyeket. Egy idő után eltűnnek a szőrszálak sőt később sem fognak ott nőni.

Mézes masszázs a szép női bőrért


Mézezzük be a tenyerünket és ezzel a mézes tenyérrel masszírozzunk addig, amíg a bőr már nem lesz ragacsos, azaz a méz teljesen be nem szívódik. Nagyon jót tesz a bőrnek.

Pajzsmirigyre jó a zab


A zabkalászból főzött tea jó méregtelenítő és normalizálja a pajzsmirigy működését. De nem csak inni lehet. Ha a teába áztatunk egy pamutkendőt, majd megszárítjuk, éjszakára beköthetjük vele a torkunkat.
Csókos ajkakhoz ajaktorna
Elegendő rendszeresen tornáztatni az ajkakat. O-t vagy Ú-t mondjunk csücsörítve, ajakunkat előre tolva. Utána széles szájjal mondogassunk Í-t. Többször is. Ennyi az egész!

Reszelt torma szappan és sampon helyett


Igen, ez nem tévedés, reszelt torma. Fiatalos lesz tőle a bőrünk, eltűnnek a pigment foltok.
Ha ezen felbátorodva a hajatokat is reszelt tormával mossátok, akkor észreveszitek, milyen szép lesz tőle a hajatok és milyen egészséges lesz a fejbőrötök. „Az orrotokat is tisztítja.”

Mire jó a rózsavíz és hogyan készítsük?


A rózsaszirom jó a bőrre. Akik reggel borotválkoznak, sokat szenvednek a bőr irritációtól. 2 rózsavirágot leforrázunk, hagyjuk állni kicsit, majd a még meleg vízzel megmossuk az arcunk, felpuhítjuk a bőrünk. Most már lehet borotválkozni. A rózsaszirom antibakteriális hatású, a kisebb sérüléseket lekezeli. A nők is használhatják, ha értitek, mire gondolok.

Az ágyúkat is hátrafelé vontatják a harcálláshoz


Ha este fáradtan beestek az ajtón, ne feküdjetek le, hanem járkáljatok egy kicsit a lakásban. De próbáljátok meg hátrafelé lépkedve. Hiszen sokszor nem a munkától, hanem az egyformaságtól fáradunk el. Az izmaitok átkapcsolnak erre a szokatlan mozgásra és ettől a tudatotok is felfrissül. Ki beszél itt fáradságról?
Rosszul vagytok egy hirtelen szapora szívveréstől
Nem akartok, vagy nem tudtok orvoshoz fordulni. Üljetek le, húzzátok össze magatokat egy kis csomóba, tartsátok vissza a lélegzeteteket. Amint éreztek egy könnyű szédülést, álljatok fel egyenesen és szabályosan lélegezzetek. Szívritmusotok is szabályos lesz.

A nyersen fogyasztott fiatal zöldborsó és zöldbab mire jó?


Csökkenti a vércukor szintet. Ott a gyógyszer a kertben. Tegyetek belőlük a salátába.

Egy majdnem kínai gyógymód torokfájás ellen


Az ujjakon sok az aktív pont, ezt Kínában már régen tudják. Az éppen alkalmazott gyógymód kiegészítéseként vegyünk 2 pohár vizet. Az egyikbe jó meleget, a másikba jó hideget. Amelyik oldalon jobban fáj a torkunk, azt a nagyujjunkat mártsuk a hideg vízbe, a másikat a meleg vízbe. Tartsuk ott 5 percig. Torokfájásra jó a teáskanál is. Érintsük a fájós ponthoz kívülről egymás után ötször. Napi két kezelés. Gyerekeknél különösen jó.

Nem érzed az illatokat, szagokat?


Masszírozzad az orrodat mindkét oldalon. A száraz köhögési rohamot is le lehet küzdeni
Emeljed fel a jobb kezedet és nyújtózz egy hatalmasat. Eláll a köhögésed. Rendszeres gyakorlása megelőzésre is jó. Persze nem helyettesíti a köptetőt.

Be vagy rekedve, elment a hangod?


Vegyél a szádba egy kis hideg vizet és fejedet kissé előre hajtva öblögessed az ínyedet, a fogaidat, a nyelvedet, szájpadlásod hideg vízzel. Vigyázz, a torkodba ne kerüljön.
Megérzed, hogy a hideg vizes öblögetéstől átmelegszik a torkod, a hangszálaid.
Paradox, nemde? Napi 4-5 kezelés kell.
Ha lefekvés előtt megeszel egy nyers sárgarépát, nem is kell fogat mosni!

Minden nép gyógyító módszerei sok ezer éves tapasztalati tudás gyümölcsei. Remélem, az orosz nép bölcsességei közül találtál olyat, ami Neked segíthet. Gyógyulj, hogy gyógyíthass!
(Vége)


Kelt Budapesten, az Úr 2012. évében,
Szelek havában


Bartha Ferenc
mérnök
MAG közösség

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!