Szerencsére nálunk még nem terjedt el. Viszont sok más országban, Kínában, Spanyolországban, Dél-Amerikában, sőt az USA sok államában is nagy részén is igen népszerűek a színes kiscsirkék. Az erre szakosodott farmok alig győzik a megrendelők igényének kielégítését.

Ahhoz, hogy ezeket a színpompás kis állatokat előállítsák, embrió korukban ételfestéket fecskendeznek beléjük, majd viasszal lezárják a tojás felsértett héját, és várják, mi sül ki, illetve mi kell ki tojásból.

A festékkel megszínezett kiscsirkék állítólag nincsenek veszélyben, mert a használt ételfesték ártalmatlan, és miután levetik a pehelytollukat, a színezés teljesen eltűnik.

A szivárványos kis jószágokra igen nagy a kereslet, partikra, születésnapi bulik kellékeként vásárolják őket tucat számra, de a legnagyobb kereslet húsvét környékén van rájuk.

Kimondottan szivárvány-csirkékkel foglalkozó farmok is léteznek, de szerencsére sokan vannak, akik megtagadják a szerintük állatkínzásnak számító beavatkozást az embriókon. A hatóságok tehetetlenek, mert nem bizonyítható, hogy állatkínzás történik.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!