Bőrhámlasztás
A szódabikarbóna az egyik legjobb bőrhámlasztó, segítségével könnyedén távolíthatjuk el az elhalt hámsejteket. Keverjük el a szódabikarbónát egy kevés vízzel, úgy hogy pépes masszát kapjunk, majd dörzsöljük át vele az arcot és a dekoltázst. Rendszeres használata sima, tiszta bőrt eredményez.A pattanásokat is leszárítja.

Hajtisztító
Hajmosáskor használjunk szódabikarbónát is, hiszen a legjobb tisztítószerként bizonyult. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és a zsíros hajat is hatékonyan és eredményesen tisztítja. 2 dl vízben oldjunk fel egy teáskanálnyit és ezzel öblítsük át a hajunkat.

Kefék, fésűk tisztítására
Ha már használtuk a szódabikarbóna fogkő eltávolítására, akkor észrevettük, hogy mennyire hatékony. A régi fésűket, keféket áztassuk be egy kevés langyos vízben elkevert szódabikarbónával, így könnyedén megszabadulhatunk a lerakódásoktól.

Rovarcsípésekre és viszkető bőr esetén
Rovarcsípések esetén, kavarjon össze egy kis szódabikarbónát és vizet, és kenje az érintett bőrfelületre. A viszketés enyhitésére, tegyen egy kis szódabikarbónát a kezébe és dörzsölje be a nedves bőrbe fürdés vagy zuhanyozás után.

 Ápolja a körömágyat
Tudtad, hogy a szódabikarbóna puhítja a körömágyat? Keverjük össze egy kevés vízzel, és egy kisebb ecsettel vigyük fel a körömágyra jó vastagon. Hagyjuk rajta egy keveset, majd dörzsöljük át, és mossuk le.



Szemölcsök eltávolítására
A szemölcs egy fájdalmas, és sokakat érintő probléma. Egy kevés szódabikarbónát keverjünk el egy-két csepp citromlével, és a pépes masszával kenjük be a szemölcsöt. Hagyjuk rászáradni, majd öblítsük le vízzel.

Duzzadt fáradt lábra
Oldjunk  fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy lavór meleg vízben, és áztassuk benne lábfejünket 10 percig.