Az ételnek és az étrend-kiegészítőknek melyeket fogyasztunk, kompatibiliseknek kell lenniük az emberi szervezettel, nem léphet fel összeférhetetlenség. A „bio” életet jelent, a „kompatibilis” pedig összeillőséget. „Biokompatibilis anyag” életnek megfelelőt, jót jelent.biokompA biokompatibilitás mára már egy olyan tényező, amit minden étrend-kiegészítő gyártónak komolyan kell vennie. Mivel egyre többen szeretnék jól érezni magukat és minél tovább szeretnének fiatalos külsőt, az étrend-kiegészítőknek minden szempontból szigorú minőségi előírásoknak kell megfelelniük. A mai versenyen alapuló piacon a résztvevők jócskán visszaéltek az olyan fogalmakkal, mint „szerves” ill. „természetes”, ezért elvesztették a fogyasztók bizalmát.

A „szerves” azt jelenti, hogy „szenet tartalmazó” és ezért  a veszélyes anyagokat is ide sorolhatjuk (az olyan mérget, mint a cián, az olyan oldószert, mint a trementin, a fluoreszkáló színezékeket stb.)! Tehát  „Caveat emptor” vagyis „A vevő legyen óvatos”: a „szerves” kifejezés mára elvesztette jelentőségét, jelentését. Ugyanígy a „természetes” mögött sem az áll, aminek állnia kellene. Vannak olyan étrend-kiegészítő gyártók, akik használnak „természetes” összetevőket, de azok nem biokompatibilisek.

A fenti kijelentés magyarázatra szorul, pl. a Dunaliella salina nevű alga valóban „természetes” összetevő, amit béta-karotin forrásként alkalmaznak karotinoid tartalmú étrend-kiegészítőkben.

Az alga minden kétséget kizáróan „természetes” összetevőnek minősül. Ugyanez érvényes a fenyőkéregre is, amit szintén felhasználnak étrend-kiegészítők előállítására. Ez is „természetes” hiszen egy fa kérgéről beszélünk, ellenben a világon nem létezik olyan népcsoport, amely rendszeresen, az étrendje részeként fogyasztaná! Így érthető, hogy annak ellenére, hogy „természetes” anyagokról beszélünk, az emberi fogyasztás szempontjából ezek nem minősülnek annak, mert nem képezik a tápláléklánc részét.

Nem lehet tudni mennyire biztonságos a használatuk, még ha rövid ideig fogyasztjuk is őket. Az is előfordulhat, hogy az emberi szervezet nem képes feldolgozni ezeket az anyagokat, mert nincs rá felkészülve. A „természetes” követelmény nem annyira fontos, mint a „biokompatibilitás”.

Annak, hogy teljes értékű alapanyagokból kivont összetevőket használunk, az az elsődleges előnye, hogy garantáljuk, hogy a felszívódó tápanyagok az emberi táplálékláncból származnak, azok részei. Ez az, ami megkülönbözteti termékeinket a piacon levő hasonló készítményektől.

Amikor egy tápanyag természetes forrásból származik (élelmiszerből), akkor az izolált formája nem létezik. Bizonyos faktorok, mint vitaminok és ásványi anyagok valamint azonosított és nem azonosított kiegészítő tápanyagok valószínűleg jelen vannak.

A természetben minden tervszerűen működik, a cél a teljes értékű étrend-kiegészítés. Ezek a faktorok együttesen vannak jelen az élelmiszerekben azért, hogy a szervezet könnyen fel tudja használni a tápanyagokat, mindegyiket külön-külön és az összhatás a lehető legoptimálisabb legyen.

Következésképpen a teljes értékű alapanyagokból származó étrend-kiegészítők, melyek tartalmazzák ezeket a társ faktorokat is, valószínűleg könnyebben felismerhetők lesznek a szervezet számára, könnyebben hasznosulnak az egyetlen izolált tápanyagot tartalmazó termékekkel szemben.

Mivel a szervezetnek teljes körű, kiegyensúlyozott étrend-kiegészítésre van szüksége, jobb és biztonságosabb olyan étrend-kiegészítőket választani, melyek minél többet tartalmaznak a fenti összetevőkből, úgy ahogy az a természetben is előfordul.

A GNLD-nek elsődleges célja termékei biokompatibilitásának garantálása. Mielőtt egy alapanyag felhasználásra kerül, meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, előírásoknak, amik nemcsak alapos laboratóriumi bevizsgálásokat jelentenek a tisztaságra és a minőségre vonatkozóan, hanem a biokompatibilitás kritériumának is eleget kell tenniük.

Az emberi tápláléklánc része? Vannak feljegyzések a biztonságos használatra vonatkozóan? Összetételében vannak-e ismeretlen faktorok? Érvényesül-e a természet ihlette elv? Mi történik abban az esetben, ha valaki két évig, húsz évig esetleg egy életen át fogyasztja?

Ezek azok a szempontok, melyek betartása a GNLD-t nemcsak tudományos körökben tették elismertté, hanem az alkalmazott technológia terén is. Megfogadtuk, hogy mindig teljes értékű alapanyagok felhasználásával dolgozunk ki termékeket, melyek az emberi tápláléklánc részét képezik. E filozófiai elv követésének köszönhetően, a GNLD az étrend-kiegészítés élvonalában jár.További információ, megrendelés:

Király Vilma

+36-20-946-9793

www.munka-szorakozas.hu/zoldakcio

Márkus István

+36-30-698-7120

www.gnld-termekek.hu/zoldakcio 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!