Mielőtt vegyszerekhez vagy egyéb drasztikus módszerekhez nyúlnánk, érdemes megnézni, milyen praktikákkal oldhatjuk meg környezetbarát és hatékony módon a takarítást. Segítségül íme kategorizálva néhány bio-praktika:

– Ablaküveget legjobb felhős, száraz időben tisztítani, mert erős napfényben az üveg foltos és homályos lesz.
– Ecetes ruhával dörzsöljünk be az ablakot, és tegyünk az öblítővízbe egy evőkanál alkoholt. Nedvszívó ronggyal vagy újságpapírral töröljük szárazra.


– Poros ablakot először portalanítani kell egy ruhával. Majd meghámozunk egy nagy burgonyát, és vastag lapokra vágjuk. A vágási felülettel alaposan dörzsöljük be az ablakot, végül tiszta vízbe mártott szivaccsal mossuk le, és puha ronggyal vagy újságpapírral töröljük szárazra. Az öblítővízbe tett egy evőkanál alkohol tükörfényessé teszi az üveget.
– Az ablakkeretre rakódott légypiszkot legkönnyebben hideg teába vagy lefölözött tej és hideg víz egyenlő arányú keverékébe mártott puha ruhával moshatjuk le.
– Télen a befagyott ablaküvegről a jeget sós vízzel távolítsuk el (egy liter víz, 10 dkg só). A fagyott üvegfelületet dörzsöljük be vele. A jég néhány perc alatt elolvad és letörölhető. Hideg időben sem párásodik be az üveg, ha a belső felét glicerinbe mártott ronggyal vékonyan áttöröljük, majd száraz, puha ruhával fényesre dörzsöljük.


A sorozat további részei:
Bútorápolás, kárpittisztítás
Padlóápolás, szőnyegtisztítás
Konyhai eszközök, edények tisztítása
Folttisztítás
Fürdőszoba, WC, csempe tisztítása
Ruhák, cipők tisztítása
Fémtisztítás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!