Névtelen-23A címválasztás nem véletlen: Igenis, vannak olyanok, akinek nem javaslom az infrapanelt. És olyanok is vannak, akiknek kifejezetten hasznos dolog pár darabbal rendelkezni. Kezdjük ezekkel:- Fiatalok albérletben: Gyakran előfordul, hogy az albérletbe kiadott lakás rezsije vagy túl magas, vagy nem hatékony, elavult. Ebben az esetben a saját, és könnyen szabályozható fűtés könnyen kialakítható infrapanelek segítségével. A fiatalok pedig tovább költöznek. Saját infrafűtésüket pedig egy csavarhúzó segítségével leszerelik, bedobozolják, és viszik tovább magukkal.- Jól működő fűtés ellenére kialakuló hideg sarkok. Bizony, előfordul az ilyen, nem is olyan ritkán. Ennek pedig az oka, hogy a rossz helyre felszerelt radiátor nem keringeti megfelelően a levegőt.- Irodákba, és hasonló helyekre, álmennyezetbe építhető 300 W infrapanel sokkal praktikusabb, mintha egy 2000 W-t fogyasztó hősugárzó zümmögne a lábunk mellett egész nap. Az irodák elég nagy hányadánál álmennyezet van, praktikus, és kézenfekvő lenne ez a megoldás.- Recepciósoknak, akik a huzatos földszinten ülnek, és minden körülmények között mosolyogva várják a betérő látogatókat. Ha egy infrapanel melegítené őket, ez a mosoly igazi meleg és barátságos mosoly lenne, mert nem vacognának közben.- Huzatos bolthelyiségekben: A vevők ki-be járnak. Azok a kollégák, akik a pult mögött, vagy a pénztárban ülnek, igazi „frontharcosok”. Megérdemlik a törődést.

Egy, a hátuk mögé, vagy a fejük fölé szerelt 300 W infrapanel szó szerint csodát tesz az általános közérzetükkel. Feltölti őket energiával, és megelőzi a megfázásos eredetű betegségeket.

- Újonnan építkezők: Érdemes már az építkezéskor a jövőre gondolni, és a fosszilis eredetű energiahordozókat egy az egyben kizárni, továbbá a függőséget az energiaszolgáltató cégektől csökkenteni. Fűtés esetén infrapanel és napelem rendszer kialakítása.- Felújítók: Itt meg kell gondolni a már meglévő rendszer hasznosításának lehetőségét. Nem kell mindent egy az egyben kidobni. Ha jó állapotú a felújítandó vizes rendszer csőhálózata, csak a kazánt kell kicserélni, akkor tegyenek rá egy központi helyen lévő vízteres kandallót, ami három módon fog fűteni: 1, meleg vizes keringetéssel, 2, közvetlenül a kandallóból kiáramló meleg levegővel, és a kandalló felületeiről leadott infravörös sugárzással. A fennmaradó helyeket lehet infrapanellel melegíteni.Kinek nem javaslom?

Nagy belmagasság esetén – ez 3 m feletti értéket jelent – nem elég még az 500 W infrapanel sem, ennél nagyobb teljesítményű pedig már aránytalanul sokat fog fogyasztani, hiszen át kell hidalnia azt a nagy teret.

Tévhitek:

Penész: Az infrapanel nem penészirtó. Felmelegíti a falakat, és ezáltal megszűnhet a penészedést kiváltó ok, ez nem garantált, mivel a penész a hőhidak mentén lehűlt sarkokban jelenik meg. Az igazi megoldás alapja a megfelelő szigetelés.Drága fűtés: Az infrapaneleknek nem kell folyamatosan működniük. A fenti elvek betartásával, és egy intelligens szabályzás kialakítása esetén sokkal kedvezőbb, mint a hagyományos fűtések.Keveset süt a nap, nem éri meg napelemet venni: Nézzük a tényeket. A tőlünk északabbra fekvő (és ezáltal nyilvánvalóan sokkal kevésbé napsütötte) Németországban a napelem használók már annyian vannak, hogy a napelemek karbantartásának, tisztításának kiszolgálására már külön piaci szegmens alakult ki. Ne higgyünk azoknak, akik a megújuló energiák megtérülését leértékelik. Kövessük inkább bátran a precíz németek példáját, akik minden fillért a sarkára állítanak.És végül: Ha jelzi nekem, hogy a Zöld Újság olvasójaként infrapanelt szeretne, akkor a mindenkori árából 5% kedvezményt kap, de ezt jelezni kell, mert nem jár automatikusan.

És kérem, ne feledje, hogy már egy infrapanel rendelés esetén is térítésmentes a szállítás Magyarország területén.Működő infrapaneljeink megtekinthetőek az alábbi helyeken:

Budapest: Maszka jelmezkölcsönző, V. ker. Irányi u. 18-20www.maszka.hu

Szolnok: Véső út 1. (konyhabútor bemutatóterem)

Galgahévíz: Szent Miklós Plébániatemplom(Fő út 157.)

Dunakeszi: Farkas József természetgyógyász rendelőjewww.gyogyasz.com

Itt napelemmel kombináltak.

Esztergomi Bazilika (Pénztár, és kis bolthelyiség)Több információ:

www.infrapanel.net

E-mail: [email protected];

Zsolnai Andrea  


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!