„Nincs, igazán nincs az imádságnál hatalmasabb, de még hozzá hasonló sincs. Az igazság minden bánat menedékhelye, a vidámság feltétele, örök vágyunk kiindulása, a bölcselkedés anyja.”

(Aranyszájú Szent János)aldasA Csíksomlyói Búcsú a 2008-as évben már sokkal több zarándokot fogadott, mint az előző években. Ahogy a képen látható. a zarándokok átélhették a szentmise utolsó öt percében a szent lélek áldásának kiáradását. A szürkés-fehér égen egyetlen nagy, fehér, kitárulkozott galamb alakú felhő ontotta a zarándokokra az áldást, bőséges eső formájában. A Szentmise végén már a távoli hegyek felett volt távolodóban. Ugyanúgy kapott áldást a hely és azok akik évente látogatják, ahogy Jézust áldotta meg a Szentlélek keresztelésekor. Ez minden kereszteléskor így van, csak nem látható, de egyszer az Atya, a fia keresztelésekor, láthatóvá tette. Csodálatos, hogy 2008-ban az Atya, Mária anyánkhoz zarándoklókat ajándékozta meg látható áldásával. De minden szeretetteljes zarándoklatot áldás kíséri.

A 2008-as év különben is a teremtés éve volt több területen, emberek egyéni életében pedig a jobb irányba fordulás éve.

Az áldást a Csíksomlyóban imádkozók közül kevesen láthatták, mert nagyon esett az eső, de a televízió felvételén jól látható volt. Az idei búcsúra már több százezer ember eljött a világban szétszóródott magyarok közül is, hogy imádkozzon Mária országának legnagyobb, Szentlélek áldotta zarándokhelyén, Csíksomlyóban.

Valóban nincs hatalmasabb erő a szívünk oltárán felajánlott imánál.Kép és szöveg: Lánc Erzsébet 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!