India egy hatalmas tudás tárháza, nemcsak a matematikában, a csillagászatban, a gyógyászatban, a szájhigiéniában, de a szellemi élet építésében, a spiritualitásban is.


Ahogy Riesz István Dr. (Ayu) Hon., a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Khsz. kuratórium elnöke hangsúlyozza, a szájhigiénia nemcsak a gyógynövényes és fluormentes fogkrémeken múlik, hanem a kellemetlen szájszag elkerülésében az emésztésnek is jelentős szerepe van.

A májműködést javítják többek között olyan indiai gyógynövények, mint az Andrographis paniculata és az Eclipta Alba. Ezek a gyógynövények segíthetik a májat a különböző méreganyagok, vegyszerek, alkohol okozta káros hatások mérséklésében. Alkalmazása mindenkinek ajánlott, és kiemelten fontos azoknak, akik tartós környezeti vagy vegyszerek okozta terhelésnek vannak kitéve.

A bélműködést szabályzó gyógynövény az indiai útifű maghéj (Psyllium husk), amelynek többszörösen finomított korpája rendkívül hatékony a rendszertelen anyagcsere szabályozásában. Az Ayurveda gyógyászat több mint 3000 éve használja ezt a különleges útifüvet a rendszeres, normális anyagcsere biztosítására.  Fő hatása abban áll, hogy a vízvisszatartás fokozásával felgyorsítja a táplálék bélrendszeren való áthaladását, így ez a természetes rostanyag könnyen üríthető, rendszeres székletet eredményez.

A cukorbetegség  is befolyással van az általános anyagcserére, így az emésztésre is. A vércukorszint optimalizálására elsősorban a Gymnema Sylvestre, a Ptero-carpus marsuptium (Kelet-indiai kinofa), Syzgium cuminii (Dzsumbofa) és  a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert Kurkuma indiai gyógynövények és a természetes C-vitaminban rendkívül gazdag Amla (Indiai egres) együttes alkalmazása ajánlott. Segítségükkel csökkenthető a cukor utáni vágyunk is.
A több ezer éves gyógyászati eljárások mellett természetesen nagyon fontos a fog– és fogínyproblémák megelőzésének részeként, a fogak fogorvosok általi rendszeres vizsgálata és karbantartása.

 

www.garuda.hu   
 www.ayurveda.hu
Garuda Trade Kft., 1136 Budapest, Tátra utca 24.
T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474, E-mail: garuda@garuda.hu
Facebook: Garuda Ayurveda