Visszavonhatatlanul itt a meleg, a jó idő. Lábaink egyik napról a másikra megszabadulhatnak cipőjük fogságából. De csak akkor tündökölhetnek, ha ápoltak, egészségesek. Ebben lehet segítségünkre a Napvirág Manufaktúra. Természetes összetevőjű natúr-kozmetikumaikkal valóban megszépülhet a lábunk, és még a környezetünket sem károsítjuk, ha őket választjuk, hiszen termékeik csomagolása visszaváltható.

A hosszú tél alatt cipőbe, csizmákba száműzött lábfejeinknek igazi felüdülést jelentenek a melegebb, tavaszi napok. Ilyenkor már előkerülnek lassan a szekrények mélyéről a szandálok, papucsok, szellős lábbelik. Érdemes ekkor már bevezetni a napi rutinba a lábainkkal való törődést is. Nem muszáj órákig tartania, ám a rendszeres törődés pár nap alatt látható eredményeket hoz. Most a Napvirág Manufaktúrával szépíthetjük lábainkat.

Levendulás lábfürdő és testradír

Lábaink egészségéért és szépségéért tennünk kell. Radírozás, hidratálás, mélyápolás és kényeztetés, a manikűr mellett. Szenteljünk pár percet naponta lábfejeinknek, melyek egész nap hordoznak minket. Lábfejeink ápolását kezdhetjük egy illatos fürdővel. A lábfejeket áztassuk be meleg, sós vízbe. Ehhez igazi felüdülést jelenthet a Napvirág Manufaktúra levendulás fürdősója, mely virágos illatával egészen kikapcsol, és a napi stresszt is oldja, ha épp este alkalmazzuk, hiszen a benne található bio orvosi levendula kisimítja az idegrendszer ráncait. Amikor már eléggé felpuhult a sarkok kemény bőre is, öblítsük le a lábfejeinket, szárítsuk fel a vízcseppeket róluk egy puha törölközővel. A lábfejeinket hetente legalább egyszer radírozzuk le alaposan egy természetes bőrradírral, mely lehet citromlé, méz és só keveréke, vagy a Napvirág Manufaktúra testradírja, azok közül is ideális választás a hévízi iszapos bőrradír. Az organikus szőlő- és mandulaolajjal nagy gondossággal összeállított Napvirág bőrradír parajdi sóval készül, melyhez az ásványi olajokban gazdag hévízi iszap extra hozzávaló, ahogyan a virágok virágának kényeztető és bőrápoló illóolaja is, az ilang-ilang.  A radírt körkörös mozdulatokkal vigyük fel a lábfejre, és masszírozzuk át vele, a sarkokat pedig jól dörzsöljük le. Vigyázat, ha sérülés van a sarkokon, úgy a dörzsölést ne alkalmazzuk!

Hidratálás, táplálás, puhaság

Miután a bőrradírral eltávolítottuk az elhalt hámsejteket, a talpak, és a lábfej hidratálása következik. Ezt a műveletet este és reggel is érdemes elvégezni akár mindennap. A reggeli hidratálás során használjunk olyan lábkrémet, mint a Napvirág Manufaktúra kifejezetten lábfejek ápolására kifejlesztett terméke, mely könnyen beszívódik, nem hagy maga után olajos érzetet, mégis értékes hatóanyagokkal, vitaminokkal  ásványi anyagokkal táplálja az igénybe vett lábak bőrét. A Napvirág lábápoló kréme kiváló minőségű shea vajból készült, mely hozzájárul a bőr simaságához, rugalmasságának visszaállításához. A shea vaj gazdagságát jól kiegyensúlyozza az édes mandula olaj, mely könnyen a mélyebb rétegebe hatol, segít visszaállítani a bőr eredeti védőrétegét, és rendkívüli bőrregeneráló képességgel rendelkezik, így az igénybe vett bőr puhítására, hidratálására az egyik legalkalmasabb hidegen sajtolt növényi olaj. A lábkrémet a borsmenta frissítő és izzadásgátló tulajdonságokkal is rendelkező esszenciális olajával illatosították a teafa illóolaja mellett, mely utóbbi különleges fertőtlenítő hatással rendelkezik. Ebben a lábkrémben magas az allantoin tartalom, mely javítja a bőr szerkezetét, e-vitamin tartalma pedig bőrnyugtató hatású. Az esti lábápoláshoz pedig válasszunk olyan krémet, mely gazdagabb, zsírosabb összetételű, így az éjszaka során a pihenő lábak bőrét teljes mértékben képes hidratálni. Ilyenek például a Napvirág Manufaktúra testvajai, azok közül is kiemelkedik a gyógynövényes testvaj shea vajjal és körömvirággal, mely nem csak ápol, de a sebek gyógyulását is támogatja, gyorsítja. A különleges, organikus körömvirág olaj a gyógynövény kivonatok koncentrált erejével nyugtatja a bőrt, megszünteti a bőrpírt és gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású. Alkalmas kisebb sérülések gyógyítása, felhámképződés serkentésére is, mely a feltört sarkak esetében is jó szolgálatot tehet.

Környezettudatosság, tiszta alapanyagok

Ha naponta ápoljuk lábainkat, meghálálják hamar a gondoskodást, és puhán, üdén tündökölnek majd. A Napvirág Manufaktúra számára fontos a minőség, a tiszta, prémium alapanyagok választása, hogy a legjobbat adhassák vásárlóiknak. Így tartósítószer és káros, toxikus anyagok nélkül szépülhet a Napvirággal a lábunk. A Manufaktúra kezdetektől tudatosan ügyelt a környezetvédelemre, így termékeiket visszaváltható üvegtégelyekben kínálják, melyekben a csomagolásmentes boltok is partnerek. A tégelyeket visszaváltás után fertőtlenítik, és újratöltik. Ha Napvirág natúrkozmetikumot vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy felelősen, a bolygónkért is sokat teszünk, és kevesebb hulladékot termelünk.

A Napvirág egy jó választás.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!