Felvetődik a kérdés, hogy milyen esetekben alkalmazunk hashajtó szereket a gyermekgyógyászatban? A leggyakoribb esetek: székrekedés, gyomorhurut, valamint a bélhurut enyhébb formái, így vírusos, baktériumos fertőzések, romlott, fertőzött étel és ital fogyasztása, mérgező anyagot is tartalmazó étel, pl. a gomba és más mérgező anyagok, szennyezett ételek (nehézfémek: ólom, réz, stb.) fogyasztása esetén. Továbbá a helytelen táplálkozásból eredő gyomor- és bélproblémáknál (székelési zavar, felfúvódás stb.) is előnyös.

 

„Kisfiam sokat szenvedett a székrekedéstől. Gyakran napokig nem volt széklete, amikor megtörtént, akkor is fájdalmas volt, órákig tartott. Kipróbáltam több természetes módszert kevés sikerrel. A védőnő ajánlotta a Mira Baby gyógyvizet. Kisfiam szereti, teájával együtt megissza, s azóta helyreállt az emésztése.”     

 (Varga Péterné, Győr)



 

A fenti esetek kapcsán általános szabály, hogy az egyéb orvosi kezelések előtt, mindig a béltartalom gyors kiürítését kell elvégezni. A Mira Baby egyszeri nagyobb adagban történő beadásával ez a cél könnyen elérhető. Sőt, nehézfém-mérgezések esetében a gyógyvíz redukciós terméke a kénhidrogén azokat képes nagy hatásfokkal közömbösíteni. A Mira Baby viszonylag enyhe hashajtó, béltisztító hatással. Átmossa a bélcsatornát, leoldja a nyálkahártyáról a gyulladásos váladékot, eltávolítja a hurutokat okozó baktériumot, vírust, s ezek bomlástermékeit és a széklettel együtt kiüríti. Ennek köszönhetően rendben tartja a baba emésztését, mégpedig a hozzászokás veszélye nélkül.

Kortól függően 0,5-1,5 dl Mira Baby gyógyvíz fogyasztása javasolt. (3 hónapos kortól már adható.)

A sós íz szükség esetén bármely kedvenc folyadék (tea, szörp, gyümölcslé) hozzáadásával enyhíthető. A Mira Baby gyógyvízről elmondható, hogy huzamos ideig tartó felhasználáskor sem jön létre hozzászokás, vagy függőségi állapot.

Nem használható viszont ismeretlen eredetű hasi fájdalom, bélelzáródás, gyulladásos bélbetegségek, vérzések, és jelentős folyadékvesztés esetén.

Pergéné Kiss Edina

A Mira Baby gyógyvíz kíméletes, hatékony megoldást nyújt a hasfájós, szorulásos problémával küzdő kisgyermekek számára. A Mira glaubersós és a Mira Baby gyógyvizek lényegében csak töménységben különböznek egymástól. A Mira Baby gyermekgyógyvíz – ellentétben a Hunyadi János és Ferenc József gyógyvizekkel – nem keserű, hanem enyhén sós ízű. Különösen ízesítve (tea, szörp …stb.) a gyermekeknek könnyen adagolható. Glaubersó tartalma miatt ideális hashajtó hatású.

Forgalmazó:

MEDAQUA KFT

3200 Gyöngyös

Keleti Karácsondi köz 1.

Tel.: 37/316-480

www.medaqua.hu


Kapható az élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban, gyógynövény boltokban.