1Mik a leggyakoribb okok?

A krónikus vesebetegség előfordulása folyamatosan növekszik, ma már leggyakrabban a cukorbetegség (diabetes mellitus) és a magas vérnyomás (hipertónia) okozza, de egyre növekszik a gyógyszerek, különösen a fájdalomcsillapítók ellenőrizetlen (kontrollálatlan) használata okozta vesebetegségek száma is. A krónikus veseelégtelenség igen alattomosan rosszabbodik (progrediál), és évekig semmiféle panaszt nem okozva igen gyakran csak végállapotban derül ki, amikor már csak a vesepótló kezelés, leggyakrabban a dialízis kezelés jön szóba. Figyelembe véve a Magyarországon kétmilliót meghaladó hipertóniás beteget és egymillióra becsült cukorbeteget, valamint ezen betegek magas kardiovaszkuláris rizikóját, a kérdés mind súlyosabb népességügyi jelentősége nyilvánvaló. Évente mintegy 10 ezer beteg szorul dialízis kezelésre.Kezdődő vesebetegségben életmódbeli, étrendi javaslatok

1. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztása: testsúly kilógrammonként 30 ml, ami azt jelenti, hogy egy 70 kg-s felnőtt embernek csak vízből 2,1 liter szükséges, 100 kg testsúlynál 3 liter víz ivása kell naponta. Emellett egyéb folyadékok is, mint leves, kávé, tea, üdítő, stb. szükséges, ami nem számít bele a vízbevitelhez.

2. Kerüld az édes üdítőket!

3. Egyél nyers gyümölcsöt, nyers zöldséget!

4. Napi 2000 NE D3 vitamin bevitele szükséges, nyáron sok napfény

5. Kerüld a félkész, ill. készételeket!

6. Cukorbetegség esetén kerüld a mesterséges édesítőket, helyette nyírfa cukor, esetleg gyümölcscukor használata javasolt.

7. Kerüld a margarint, helyette libazsír, kacsazsír, tyúkzsír, oliva olaj, vaj, napraforgó-, tökmag-, halolaj.

8. Szükséges a testmozgás: napi 45-60 perc gyaloglás.

9. A téli időszakban 6 hétig csalántea kúra, majd 6 hétig petrezselyem tea kúra (napi fél liter). Ez a teakúra a fertőzések ellen véd.

10. Tartsd mindig melegen a derekadat, hideg időben használj vesevédőt.

11. Fájdalomcsillapító gyógyszereket csak nagyon ritkán használj, mert tönkreteszi, pusztítja a veseállományt.

12. Koleszterincsökkentő gyógyszereket (sztatint) ne szedj!

13. Semmilyen gyógyszert ne szedj fölöslegesen, mert javarészt a megbetegedett vesének kell kiválasztani az összes gyógyszert.

14. Naponta legyen székürítésed!

15.  Rendszeresen használj napi 2x1 kávéskanál szódabikarbónát!

16. Vérnyomásod lehetőleg 120/80 Hgmm alatt legyen tartósan, ha szükséges, vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel.

17. Évente hasi ultrahang vizsgálat történjen, hogy tájékozódni lehessen a vese állományáról (gyulladásos maradványtünetek, veseciszták, stb.)

18. Évente EKG vizsgálat szükséges, az esetleges szövődmények megelőzésére.

19. Minden meghűlés esetén vizeletvizsgálat történjen az esetleges gyulladásos szövődmény kizárása ill. megelőzése végett.

20.  Fogyassz magas C-vitamin tartalmú zöldséget, gyümölcsöt!Hogyan tud segíteni, mit csinál a szervezetben?

1. A beszűkült veseműködés miatt felszaporodó méreganyagok ún. biokémiai savasodást eredményeznek: a vörösvérsejtek összecsapzódnak, pénztekercs alakzatot vesznek fel. Ennek következtében az oxigénszállítás csökken, minden szerv vérellátása, így a vese vérellátása is romlik. Tovább csökken a vesén átáramló vér mennyisége, mivel a nefronok jelentős része „eldugul”, elzáródik, kialakul egy ördögi kör. A Terramagon +7 már az első 20 perces kezelésre megszünteti a vörösvérsejtek pénztekercs alakzatát, szétválasztja őket. Így rövid időn belül minden szerv vérellátása javul, minden szerv több oxigénhez jut, minden szerv – így a vese is jobban fog működni. Egyetlen kezelés hatása nyilván csak rövid ideig tart, folyamatos kezeléssel három hét alatt már látható eredményt érhetünk el.

 2.  A Terramagon +7 kezelés hatására fokozatosan „kidugulnak” azok a kis veseegységek = nefronok, melyek működőképessége csak átmenetileg szünetelt. Ez a folyamat sem megy ostorcsapásra, csak fokozatosan. Amikor a veseelégtelenség kezdeti stádiumban van, akkor nem olyan látványos a javulás, hiszen nincsenek még betegségtünetek, „csak” laboratóriumi eltérés. Három hónapos Terramagon +7 kezelés után varhatóan normalizálódnak a kóros vesefunkciós értékek (főleg az eGFR), amennyiben a beteg naponta végzi a kezeléseket, és betartja a fenti 20 pontos előírást.

          

3. A Terramagon +7 mágnesterápia hatására kitágulnak és rugalmassá válnak a hajszálerek, a vörösvérsejtek felveszik a „bab” formát. Így a 7-8 mikron átmérőjű vörösvérsejt be tud jutni a 2 mikron átmérőjű hajszálérbe is. Ez a folyamat további keringési javulást okoz az egész szervezetben. Ezáltal előrehaladottabb veseelégtelenség esetén fokozatosan csökken a vizenyőképződés is, és megnövekszik a vizelet mennyisége is.

4. A veseelégtelenség okozta szövődmények lehetősége csökken: magas vérnyomás, szívizom elfajulás, stroke, stb. Így az életkilátások javulhatnak még súlyosabb veseelégtelenség esetén is.Dr. Deák SándorbelgyógyászTovábbi információ:

PulzaloDerekalj.hu

Ügyfélszolgálat:

06-87/535-785 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!