hajAlighogy kihevertük a tavaszi hajhullást, máris készülődhetünk a nyár „fenyegető veszélyeire”. Ilyenkor ajánlatos jobban figyelni a hajunkra, mind külső ápolást, mind a belső táplálást tekintve. Jótékony az intenzív hidratáló, tápláló pakolások, hajvégápoló olajok alkalmazása annak érdekében, hogy a hajszálak egészségét megőrizzük. Emellett fontos a hajszálak gyökerektől kiinduló megerősítése is, mely rendszeres, kúraszerű odafigyelést igényel.Az egészséges hajat fedő szarulemezkék (kutikulák) szorosan illeszkednek egymáshoz, felszínük sima, ezért a haj egészségesen fénylő, tapintása selymes, nem kócolódik, a hajszál mélyebb rétegei védettek a nedvességvesztéstől.

A hajszálakat nap, mint nap káros külső hatások érik. A vegyszerek, a festés, szőkítés, dauer, a durva fésülés, a hőkezelés, a szennyezett levegő, a hajformázó anyagok, stb, mind károsítják a haj minőségét. Az ultraibolya-sugarak okozta károsodás igen gyakori. A napfény, a szőkítéshez hasonlóan a haj fehérjéinek bontásával puhítja fel a hajszálak felszínét fedő kutikulákat. A napsugár UV tartománya a haj víztartalmát is károsítja, vagyis kiszárítja a hajszálakat. A napsugárzás nemcsak szárító hatása miatt káros, hanem kifakítja a haj színét is. A károsodott haj felszínén sérül a kutikula, a hajszál mélyebb rétegei is károsodnak, a hajszál vizet veszít, kiszárad, a hajvégek felrostozódnak, a haj törékennyé válhat.

A strandok vizének klórja, a tengervíz sója egyaránt megviseli a haj minőségét.

 

A nyári hajápolás részben a károsodások megelőzésére, részben a már kialakult károsodások kezelésére irányul.

Gyakran előfordult, hogy hajsegély-szolgálatunkra volt szüksége egy-egy nyaralásból visszatért hölgyvendégnek. A napi tengeri fürdőzés után le sem öblítette megfelelően, és ki sem fésülte haját. A nyaralás befejeztével már nem is tudta, hiszen teljesen összekapaszkodtak, fésülhetetlenné váltak hajszálai. Szélsőséges esetekben csak az olló segít.haj3A hajszálak külső felületét képező lemezkék, kuticulák, ha nem simulnak el rendesen, - az elektromikroszkópos felvételen láthatóan - „felkunkorodnak”, akkor a hajszálak összegubancolódnak, nehezen fésülhetővé válnak, könnyebben kiszárad a hajszálak belseje is.A HAJBALZSAM KÍVÜLRŐL ÁPOLHAIR NICE hajbalzsam a  festett, száraz, nehezen fésülhető, töredező, kinyílt végű, gubancolódó, fénytelen haj esetében nélkülözhetetlen. A szőlőmagkivonatot, csalánt, zsályát, jojobát tartalmazó készítmények a haj kettévált végét „bevarrják”, erősítik a haj szerkezetét, kívül-belül intenzíven táplálják a hajrostokat, simává varázsolják a hajszálak felületét.

 A Hair Nice Hajbalzsam használata a megfelelő pH beállításával a fedőlemezeket lesimítja, ezáltal védi a kiszáradástól is amellett, hogy a fényét és a jó fésülhetőséget is biztosítja. Az ilang-ilang illóolaj „harmonizáló”, a grapefruit illóolaj fiatalító hatása különleges élménnyé teszi a hajápolást.

A kezelés hatására korrigálhatók a károsodások: növényi hatóanyagainak köszönhetően fényes, jól fésülhető, nem gubancolódó, jól formálható telt szerkezetű hajat kapunk.Abban az esetben, ha törik vagy hullik a hajunk, vagy hirtelen fénytelen lesz, nehezen fésülhető, gubancolódó, és nem sikerül a külső kezelésekkel 2 – 3 hét alatt rendbe hozni, jusson eszünkbe, hogy a haj és a fejbőr problémái a szervezet segélykérő jelzései.

Valami nem működik jól a szervezetben, s ha nem kezeljük ki a „gyökerektől” kezdve, újból jelezni fog.

A fejbőr erei a dohányzás, a rossz táplálkozás, a gyógyszerek, környezeti mérgek hatására szemmel láthatóan károsodnak. A bőr fakó, fehéres esetleg szürkés lesz. A napsugarak hatására a fejbőr is – amennyiben nem teljesen védett a hajkoronától –  károsodhat. Az UV sugarak hatására bőrpír jön létre, „leég”, ennek hatására kiszárad a bőr, és a bőr alatti szövetek nedvességvesztése miatt a tápanyag utánpótlás is hiányt szenved.  Csökken a hajhagymákat tápláló tüszők alján lévő anyasejtek vér és oxigénellátása.HAJWELLNES ÉS INTENZÍV PANASZTERÁPIA IS EGYBENA Hair Nice Hajkence egy olyan fejbőrápoló krém, mely egyszerre alkalmas a hajproblémák és a fejbőr panaszainak intenzív kezelésére, egy páratlan otthoni wellnesshez vagy akár megelőzésre, odafigyelő ápolásra. Korrigálja a napfény, a klóros víz által okozott károsodástokat, emellett erősíti a hajszálakat a gyökerektől kiindulva.   A növényi eredetű komponenseinek az alábbi hatásokat köszönhetjük:

Radíroz: az elszarusodott hámsejteket eltávolítja, ettől javul a bőr légzése és könnyebben bejutnak a bőrön keresztül a tápanyagok a pakolásból.  Méregtelenít: a fejbőr alatti szövetekben lerakódott  salakanyagokat – amelyek gátolják a hajhagymák egészséges működését - valósággal kiszívja.  Táplál: az értékes hatóanyagokat a hajhagymákhoz juttatja.  Hat a bőrre, a bőr alatti szövetekre: vérkeringést serkenti, a bőrt fiatalítja, táplálja.

A homoktövis, csalánmag, ginzeng, jojoba, szőlőmag, csalánlevél, karotta megfelelő kivonatainak értékes hatóanyagai mélyen bejutva feltöltik a fejbőr ásványi-anyag és vitamin raktárait.

A cédrus, geránium, borsmenta és a rozmaring illóolajok finom rezgései az orron keresztül bejutva, a limbikus rendszerre is hatva jókedvre hangolnak, energikussá tesznek, szorongást, feszültséget enyhítik.  

A javasolt termékek megvásárolhatók: webshop.nicehajgyogyaszat.hu áruházban.JÓTANÁCSOK

Védjük fejünket kalappal, kendővel az erős napsütéstől.

Minden mosás után használjunk megfelelő balzsamot, melyet széles fogú fésűvel oszlassuk el a hajon!  

Vizes hajat ne dörzsöljük a törölközővel, csak itassuk le a nedvességet róla.

Tengerben való fürdőzés után mindig öblítsük le a sós vizet a hajról.

Soha ne hagyjuk több napig összefogva a hajat. haj2


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!