Nemrég egy újabb tanulmány szerint arra az érdekes tényre derült fény, mely szerint a nők sokkal jobban tudnak aludni egy kutyával, mint egy férfival, vagy akár egy macskával. A kutyával való alvás csendesebb, pihentetőbb és biztonságosabb.

A kutya nem csak egy hűséges és megbízható társ, egy önzetlen barát, hanem a legjobb hálótárs is lehet. A legújabb kutatások szerint kedvenc négylábúd elősegítheti a nyugodt alvást!

A New York-i Buffalo-i Canisius Főiskola professzora a háziállatok az emberi alvásra gyakorolt hatását kutatta. A tanulmányban 962 nő vett részt az Usa-ból, közülük több, mint 450 nő legalább egy kutyával osztja meg az ágyát az éjszaka folyamán. 31%-uk macskával alszik, és 57 %-uk pedig ember társaságában tölti az éjszakát.

A felmérés alapján kiderült, hogy azok a nők, akik kutyával alszanak egy ágyban, nem küzdenek álmatlansággal, alvási problémákkal, reggel sokkal kipihentebben ébrednek.

A kutya kevésbé zavaró az ágyban, mint egy ember, így a négylábú mellett sokkal inkább biztonságban érezte magát a nő. A vizsgálat résztvevői szerint a macskák ugyanolyan zavaróak az éjszaka folyamán, mint a férfiak.

A kutya tulajdonosok pozitív tényként említették azt is, hogy sokkal hamarabb lefekszenek, és reggel korábban kelnek, így a napjuk kiegyensúlyozottabb egy kutya mellett. A professzor elmondása szerint a közeljövőben sokkal átfogóbban fogják tanulmányozni ezt a témát, a kutatás még egyáltalán nem zárult le.