Igaz, hogy odakinn még tombol a tél, de bizonyára minden család gondol már arra, hogy végre kiruccanjon otthonról. A terveknek sokszor az anyagi lehetőségek szabnak határt, ezért jelent segítséget immár több mint egy évtizede a Hungary Card turisztikai kedvezményadó kártya mindkét változata.


A Hungary Card alapcsomag elsősorban az autóval útra kelőknek segít a megtakarításban, lévén egy éven át tud a tulajdonosa literenként 6 forinttal olcsóbban üzemanyagot tankolni, valamint egy alkalommal ingyen válthat négynapos autópálya-matricát.
Emellett közel ezer szállás- és vendéglátóhelyeken várják 10-20%-os engedménnyel a kártyatulajdonosokat. A Balatonon szintén 20%-kal olcsóbban hajózhatunk, de strandokra, termálfürdőkbe is kevesebbet kell fizetni a Hungary Card felmutatása esetén. Így történik ez többek között Egerszalókon, Leányfalun, Kiskunmajsán, a pápai Várkertfürdőben, vagy épp a gyenesdiási, gyömrői strandokon. A színházkedvelőkre is gondoltak a kártya kibocsátói, Budapesten a Magyar Színházban 20%-kal olcsóbban élvezhetjük az előadásokat.

A Hungary Card 2011. újdonsága, hogy a világhálón keresztül bármikor bővíthető a kedvezményre való jogosultság egy 82 szelvényből álló elektronikus csomaggal, melynek felhasználásával 50-100% kedvezménnyel látogathatunk számos fürdőt, múzeumot, színházat, rendezvényt, vagy utazhatunk akár szárnyashajóval Bécsbe. Ehhez elegendő kártyánkat regisztrálni a www.hungarycard.hu oldalon és 3.000 forintért élhetünk a lehetőséggel. Amikor pedig elfogyott, bármikor újat vásárolhatunk. Így egyetlen 4.500 forintos alapcsomag birtokában több családtagunk, barátunk is élvezheti annak előnyeit.

Azok számára pedig, akik a közösségi közlekedést kedvelik inkább, a Hungary Card Plus csomagot ajánljuk, mely az összes előbb felsorolt kedvezményen felül tartalmazza a jól, megszokott vasúti-, távolsági autóbusz-, helyi közlekedésre vonatkozó kedvezményeket hagyományos szelvényfüzet formájában. Ez a csomag, mely 8.500 forintba kerül, magában foglalja az elektronikus szelvénycsomagot is.

A Hungary Card mindkét változata megvásárolható Tourinform irodákban, valamint a www.hungarycard.hu oldalon, ahol részletes tájékoztatás is található.