Névtelen-1Az Andok 3000 méternél magasabb lejtőin több mint 4000 éve termelik ezt a retekfélék családjába tartozó különleges növényt. A helybeliek nem csak mint mindennapos táplálékot fogyasztják, hanem gyógynövényként is alkalmazzák.A helyi törzsek nagy mennyiségű maca-val fizették adójukat az inka uralkodónak, majd a spanyol hódítás után annak ellenére, hogy a hódítók lenézték a helyi ételeket, a leigázott inkák évente több mint 7000 kg maca-t küldtek a spanyol udvar számára.

Hogy miért? Mert a spanyolok Európából hozott állatai nem szaporodtak az Andok magas hegyei között, mígnem a helyiek fel nem hívták a figyelmüket a maca termékenységet fokozó tulajdonságára, mely emberre, állatra egyaránt hat.Az Andok vidék hagyományos gyógyítói a maca-t emberemlékezet óta használják a termékenység fokozása mellett a nők frigiditásának és a férfiak impotenciájának az enyhítésére. Adaptogén tulajdonságai miatt kiegyensúlyozza a hormonháztartást, felélénkíti a belső szervek működését, erősíti az immunrendszert.

Szabályozza a menstruációs ciklust, enyhíti a klimax tüneteit. De az ízületi gyulladás és a légúti megbetegedések kezelésére is használják.

A népi bölcsességet a modern kor tudományos kutatásai is igazolni látják. Gustavo Gonzalez a perui Cayetano Heredia Egyetem tudósa embereken végzett vizsgálatokkal bizonyította, hogy a maca fogyasztásával a vizsgált férfiak által termelt sperma mennyisége és minősége jelentősen javult és libidójuk is nagyban növekedett.

A maca különlegessége, hogy nem csak a férfiak libidójára hat, hanem a nőkére is. Azon túlmenően Dr.Gloria Chacon de Popivici kutatásai arra mutatnak, hogy a maca alapvetően más módon hat a szervezetre, mint más hormonkezelések. A maca úgy stimulálja a hipotalamuszt és az agyalapi mirigyet, hogy azáltal minden belsőelválasztású mirigy működése jobb lesz. Nem fokozza, hanem rendezi, kiegyensúlyozza a hormontermelő mirigyek működését.

A peruiak a maca-t sok féleképpen fogyasztják. Parázson sütik, főzik, lisztjéből süteményt készítenek, de üdítő italként is felszolgálják. Európában sajnos csak táplálék kiegészítőként, kapszula formájában kapható.

A maca hatása

Névtelen-2A Maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendkívül sok nyomelem található benne, nagyon gazdag tápanyagokban, valamint energizálókban. Mindezen anyagok természetes állapotukban, szinergikusan hatnak a szervezetre, így nagyban megnövekszik a tápanyagok felszívódása és felhasználása.A maca fontos tápanyagok különleges forrása – olyan mint egy gazdag multivitamin:

• Növeli a mentális és fizikai teljesítőképességet.

• Segít az optimális erőnlét, érzelmek és életerő fenntartásában.

• Segít a természetes szexuális erő és energia fenntartásában.

• Biztosítja a csontok erősségét és egészségét a változó korban.

• Jótékony hatással van a termékenységre.Mint minden gyógynövény, a maca is lassan, fokozatosan fejti ki hatását. Van aki már 2 hét múlva érzi, de az is előfordulhat, hogy egy hónap is kell hozzá. Nagy előnye azonban, hogy nincs mellékhatása.

Ha megelőzés céljából szedjük elegendő naponta háromszor egy 500 mg-os kapszulát szedni. Ha erősebb hatásra van szükségünk, akkor akár háromszor négy kapszulát is bevehetünk.

A túladagolástól nem kell félni. Az Andokban a maca-t táplálékként fogyasztják és mellékhatása nem ismert!Grand Vital

Avery 1985 Kft.

6721 Szeged,

Brüsszeli krt. 10/a

Tel.: 62 – 423 033

http://maca.grandvital.eu/  


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!