Egyre többször hallani liposzómás vitaminokról, mik ezek és miben különböznek a hagyományos kivitelű vitaminoktól?

Vitaminokra mindannyiunknak szükségünk van, de nem mindegy, hogy mennyit és milyen minőségűt veszünk magunkhoz. Vegyük például a C-vitamint, közismert, hogy a bevitt mennyiség jelentős része nem hasznosul, a szervezet kiválasztja és megy a lefolyóba, pedig a szervezetünknek nagy szüksége lenne rá.
Ezen segít a liposzómás kialakítás, amellyel elérhető, hogy a bevitt tápanyag – esetünkben a C-vitamin szinte teljes mennyiségben felszívódjon, hasznosuljon a szervezet számára.

Hogy érik el ezt a 100%-hoz közeli felszívódást?
Ez egy nagyon izgalmas kérdés és valószínűleg a jövőben egyre szélesebb körben alkalmazott kialakítás lesz. A titok az úgynevezett liposzómás becsomagolásban rejlik. A liposzómák olyan kis, mikroszkópos méretű gömböcskék, amelyek a belsejükbe fogadják a vízoldékony tápanyagokat, pl. a C-vitamint, és elszállítják a test minden részébe. Mindezt úgy, hogy közben teljes mértékben megvédik az értékes szállítmányukat pl. az emésztő rendszer romboló hatásától. A véráramból a liposzóma gömböcskék a sejtekhez jutva megnyitják azokat és a sejt belsejébe ürítik tartalmukat. Így érhető el, hogy pl. a szájon át bevitt C-vitamin közel 98%-a egyenesen a sejtek belsejébe jusson, szinte veszteség nélkül. Azt is lehetne mondani, hogy a liposzómák, azzal, hogy álcázzák tartalmukat, szinte „titkos küldetést” hajtanak végre ellenséges területen, hogy az értékes küldeményt eljuttassák a rendeltetési helyére.

Mit jelenthet ez a magas felszívódás az egészségünkre nézve? Sokszor hallani, hogy káros lehet a túlzott C-vitamin fogyasztás. Mennyit érdemes szedni a liposzómás C-vitaminból?
A C-vitamin aszkorbinsav, tehát sav, ami nagyobb mennyiségben káros lehet az emésztő rendszerre és bizonyos feltételek mellett a vesére. A lipószómás C-vitamin be van „csomagolva” ezekbe a kis liposzóma gömböcskékbe, így kívülről nem tekinthető savasnak, a jó minőségű liposzómás C-vitamin nem is savanyú, közel semleges pH-jú. Ennél tehát nem jelentkeznek káros mellékhatások nagyobb mennyiség bevitele esetén sem. Sőt, számos kutatóorvos és terapeuta ajánlja is, hogy súlyos esetekben akár 20.000 mg-ot is érje el a napi bevitel. Eddig ez csak intravénásan volt biztosítható, most lehetőség van megadózis C-vitamin szájon át történő használatára, orvosi javaslatra.
Sokan tapasztalhattuk már, hogy napi 1 tasak (1.000 mg) jó minőségű liposzómás C-vitamin jelentős védelmet nyújt a meghűléses betegségek esetén.

Többször elhangzott, hogy jó minőségű. Van különbség a hazánkban kapható liposzómás C-vitaminok között? Vásárlásnál mire figyeljünk?
Tekintettel arra, hogy az elmúlt időben egyre-másra bukkannak fel liposzómásnak nevezett C-vitamin termékek, így jogos a kérdés.
A hatóanyagot hordozó liposzómák igen kényesek külső hatásokra, így az igazán jó minőségű liposzómás termékeket az jellemzi, hogy kellő védelmet biztosítanak a levegő, fény-és egyéb sugárzások ellen. A legjobb védelmet a háromrétegű, belül ezüstfóliával burkolt tasakok jelentik. A jó minőséget még a hosszabb, legalább 1 év szavatosság is jellemzi.
Az Altrient® liposzómás termékcsalád termékei ilyen csomagolásban kerülnek forgalomba.

Igaz-e az, hogy a liposzómás C-vitamin jótékonyan hat a bőrre?
Valóban, a liposzómás étrend-kiegészítőket legszélesebb körben forgalmazó világcég egy klinikai kísérletsorozatban vizsgálta a liposzómás C-vitamin bőrre gyakorolt hatását és azt találták, hogy egy 16 hetes időtartam alatt a résztvevők bőrének műszerekkel mért feszessége mintegy 60%-al megnőtt, ami kozmetikailag is igen jelentős eredmény. Ezt napi 3 tasak Altrient C-vel érték el. A résztvevőknél a kisebb ráncok és szarkalábak is kisimultak.
Ez alatt az időszak alatt a meghűlések gyorsabban, jelentősen hamarabb múltak el.

Az Altrient® termékek forgalmazója: Liposzómás Vitaminok Webáruház
www.lipovit.eu
Információ:
[email protected]
+36 30 954 0331

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!