1. Megfázás esetén

Ha úgy érezzük, hogy megfázás kerülget, készítsünk hatékony fahéjas keveréket. Másfél bögre vizet forraljunk fel, keverjünk bele egy fél teáskanál darált fahéjat, hagyjuk állni 15 percig. Ha kész az instant fahéj tea, igyuk meg.

2. Természetes szagtalanító

Vegyünk fahéjrudakat , és párat tegyünk ki egy tálba, majd hagyjuk, hogy az illat betöltse a helyiséget. A fahéj egyébként antibakteriális hatású, így egészségesebbé is teszi a benti levegőt. Érdemes egy fahéjrudat beletenni egy kisebb fazék vízbe, majd lassú tűzön hagyjuk, hogy a víz felforrjon, és 30 percig bugyogjon. Az egész lakást átjárja a kellemes illat.

3. Serkenti az emésztést

A fahéj fogyasztásával nagyszerűen serkenthető az emésztés. A fűszer szabályozza a vércukorszintet, így érdemes egy teáskanállal belekeverni a reggeli kávéba, vagy forró csokiba is.

4. Rossz lehelet

A fahéjban lévő illóolaj segít elpusztítani a rossz szagot okozó baktériumokat és még a fogínygyulladás is megelőzhető. Két csepp, belsőleg is használatos fahéj illóolajat tegyünk rá egy kanál kókuszolajra, és azzal öblítsük át a szánkat. Tartsuk minél tovább a szánkban, és úgy öblögessük át vele a fogainkat és ínyünket, mint amikor a fogorvosnál tesszük. Végül köpjük ki.

5. Elűzi a rovarokat

Ha bedörzsöljük a bőrünket fahéjjal, nem fognak megcsípni a szúnyogok, és ha megszórjuk azokat a sarkakat, ahol a hangyák randalíroznak, messze el fogják kerülni az életterünket.

6. Antidepresszáns

A fahéj jó hatással van a kedélyállapotunkra is. Az illata már önmagában felvillanyoz, kellemes melegség járja át a belsőnket.

7. Megöli a körömgombát

Meglepő, de így van. A körömgombától nem könnyű megszabadulni, de ha rendszeresen fahéj illóolajjal reggel és este bekenjük a fertőzött körmöket, a probléma hamarosan megszűnik. Készíthetünk illóolajból, Epsom sóból és vízből keveréket, és ezzel kezeljünk rendszeresen a körmöket, amelyek így még gyorsabban meggyógyulnak.