Az előttünk álló évben megszűnhet az európai unió félmilliárd polgárának joga ahhoz, hogy szabadon rendelkezzen saját táplálkozásáról, és természetes egészségvédő módszereket használjon, amennyiben megszületik az Európai Bizottság által tervezett rendelet, amely korlátozná a vitaminok és ásványi anyagok napi bevitelét. Mit tehetünk Uniós elnökként?

Miközben az alkoholfogyasztás sokszorosan bizonyítottan veszélyezteti az egészséget, a vitaminokról és ásványi anyagok jótékony hatásáról rendre jelennek meg a tudományos tanulmányok.

Úgy tűnik ezek a tények azonban nem hatják meg az Európai Unió legfőbb rendeletalkotó testületét, amely immár évek óta azon munkálkodik, hogy megszüntesse az európai polgárok jogát arra, hogy természetes módszerekkel a saját szabad döntésük alapján tegyenek egészségük megőrzéséért. Bár a 2002/46/EK rendeletben is rögzítették, hogy a vitaminok és ásványi anyagok tápanyagok, azaz élelmiszerek, mégis folyamatosan napirenden van, hogy korlátozzák a fogyasztásukat. Érdekes módon az alkoholos italok ezzel szemben mindenféle jogi fenyegetettség nélkül folytathatják bizonyítottan mérgező hatásukat.

Az Európai Bizottság már évekkel ezelőtt felkérte az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatalt (EFSA), hogy elemezze a vitaminok és ásványi anyagok fogyasztásának kockázatait, és állapítsa meg, hogy mennyi az a legfelső beviteli mennyiség, amely még nem jár negatív hatásokkal. Az elkészült közel 500 oldalas tanulmányt rengeteg tudományos bírálat érte. Amellett, hogy a szakemberek az alkalmazott módszertant teljesen tudománytalanak tartják, legfőbb hibájaként azt emelték ki, hogy csak a kockázatokkal foglalkozik, és egyetlen helyen sem vizsgálja a vitaminok, ásványi anyagok által kiváltott rengeteg pozitív hatást, azaz az előnyöket.
Felmerül a kérdés, hogy vajon kinek áll érdekében, hogy a jótékony vitaminok kikerüljenek az európai piacról.

Egy közelmúltban tartott Európai Bizottsági meghallgatáson a Szövetség a Természetes Egészségért (ANH) igazgatója Dr. Robert Verkerk hívta fel a figyelmet arra, hogy számos, a vitaminok és ásványi anyagok maximális beviteli szintjeit javasló tudós szerepel több gyógyszergyár fizetési listáján.

Ugyanekkor egy holland Európa Parlamenti Képviselő, Bas Eickhout tette fel a kérdést, hogy milyen szándék áll a Bizottság azon törekvése mögött, hogy betiltson olyan évezredes gyógynövény terápiákat, amelyek életek ezreit mentették már meg.

A természetes egészség fennmaradásáért létrejött nemzetközi összefogásban a magyar Jog az Egészséghez Egyesület is részt vesz. A civil szervezet elnöke, Dr. Lenkei Gábor, az ismert orvos-író így fogalmazott:
„ Magyarország, az Unió soros elnökeként jelentős lépéseket tehet a természetes egészség és a táplálkozás szabadságának megőrzése érdekében. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy meglássuk a nyilvánvaló diszkriminációt. Míg az alkoholfogyasztás bizonyítottan százezrek haláláért és milliók betegségéért felelős, addig vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása miatt megbetegedett vagy elhunyt embert gyakorlatilag senki nem tud felmutatni. Ezzel szemben pozitív hatásokról nap mint nap olvashatunk a tudományos irodalomban. Nemrég, egy nagyon széleskörű és alapos kutatás után az Egyesült Államokbeli Institue of Medicine hivatalosan javasolta a D vitamin és a Kalcium napi javasolt adagjának emelését minden korosztálynak.
A korlátozásra tett kísérletek mögött egyértelműen azok a pénzügyi érdekcsoportok állnak, akiket gyógyszermaffiaként szokás emlegetni.

Úgy gondolom, hogy Magyarország, ahogy már nyert csatát a természetes kukorica megőrzése terén a génmanipulálttal szemben, most újra tehet az emberek természetes egészséghez fűződő jogáért.” (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!