Bazsalikom: Jó, ha mi magunk vetjük magról. A cserepeket déli ablakba tegyük. Szereti a meleget és a sok fényt.

Babér: Évelő. Jól érzi magát kelet-nyugati fekvésű helyen. A zsúfoltságot nem szereti.

Turbolya: Ha magról szaporítjuk, akkor a magokat nyár végén vessük el. Az alacsonyabb hőmérsékletet is elviseli, de az intenzívebb növekedéshez legalább 16-20 fokra van szüksége.

Snidling: Akkor érdemes a kinti snidlingből tőosztással betelepítenünk egy darabot, ha már a fagy jól "átdolgozta", mert a növekedés megindulásához szükséges, hogy hideg is érje. Először mindenképpen hűvösebb helyre tegyük, majd pár nap elteltével a legvilágosabb helyre. 

Oregánó: Ha még most tanulunk dugványozni, akkor ez a fűszernövény biztos siker, könnyen megered. Déli fekvésű helyen érzi jól magát.

Metélő petrezselyem: Magról is vethetjük, de az is megfelelő, ha a kertből behozunk egy darabot a tél beállta előtt.

Rozmaring: Dugványozással szaporíthatjuk. A levágott, alul lecsupaszított hajtást a meggyökeresedésig tartsuk nedves homokban, majd ültessük cserépbe. Legszebben egy déli fekvésű ablakban fog fejlődni.

Zsálya: Szintén dugványról szaporítsuk. A benti szárazabb levegőt jól tűri, de szüksége van erősebb fényre, így mindenképpen déli fekvésű helyre tegyük.

Tárkony: A tárkonyt is csak egy fagyos időszakot követően, a levelek teljes elhalása után vigyük be a házba. Először hűvös helyre tegyük, majd pár nap után déli fekvésű napos helyre. Komposzttal tápláljuk.

Kakukkfű: Dugványozással vagy tőosztással is szaporíthatjuk. Szereti az erős napfényt, de megfelelően fog növekedni keleti vagy nyugati fekvésű helyen is.